Giriş Kayıt

Kısmet, Sevgilim: İlk Şarkı (2017)


Mektoub, My Love: Canto Uno

175 dk
3 ödül ve 1 adaylık.
5.2
  • 104/ 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
5.2/10 puan 33 kullanıcı oyladı
Yönetmen:
Rating:
6.5
55
55
Vizyon Tarihi:
20 Temmuz 2018 (Türkiye)
Dil:
Fransızca, İngilizce
Web Sitesi:
Çekim Yeri:
Sète, Hérault, Fransa
Nam-ı Diğer:
La blessure, la vraie
55 kişi izledi 65 kişi izleyecek 8 kişinin favorisi 76 takip
Devam Filmleri
Özet
Blue is the Warmest Color / Mavi En Sıcak Renktir’in yönetmeni Abdellatif Kechiche’nin beş yıldır beklenen son filmi, prömiyerini Venedik Film Festivali’nde yaptı. Sınıf filminin uyarlandığı kitabın yazarı François Bégaudeau‘ın romanından uyarlanan film, yaz tatili boyunca Amin adında genç bir senaristi izliyor. Amin, tatilini geçirmek üzere Paris’ten güney sahillerindeki memleketi Sète’e döner ve barlarla plajlar arasında vaktini geçirmeye başlar. Tam da Jasmine adında bir kadına âşık olmuşken, ilk filmini hayata geçirmesini sağlayacak bir yapımcıyla tanışır. Kısmet, Sevgilim: İlk Şarkı, yaz mevsiminin tüm sıcaklığını üzerinde taşıyan, yoğun, esprili, tekila ve 1990’lar pop müziğiyle dolu bir film. - Gönderen: Quaresmania
Son Haberler
Mektoub, My Love: Intermezzo, Rotten Tomatoes'ta Eleştirmenlerden 0 Puan Aldı
Seks sahnelerinin çekiliş şekli ve kadın karakterlere yaklaşımı nedeniyle tepki çeken Mektoub, My Love: Intermezzo, Rotten Tomatoes’ta eleştirmenlerden 0 puan alarak 72. Cannes Film Festivali’nin en kötü bulunan filmleri arasında yerini aldı. Blue is the Warmest Color ile Altın Palmiye kazanan Abdellatif Kechiche‘nin yeni filmi Mektoub My Love: Intermezzo, dünya prömiyerini geçtiğimiz günlerde 72. Cannes Film Festivali’nde yaptı. 2017 vizyona giren Mektoub, My Love: Canto Uno’nun devamı niteliğinde olan film, ilk gösteriminin ardından kendisini eleştiri oklarının hedefinde buldu. IndieWire yazarı David Ehrlich’in “sinematik ...
Yorumlar
4 yıl önce
default avatar
+18 olması hasebiyle filmden beklenti cinsellik ise filmin başındaki sahne ile yetineceksiniz. Bunun dışında, filmin olayı gösterip vermeme. Başrol oyuncumuzun film boyunca sürekli gülümsemek zorunda kalması da cabası. İki sahne oldukça etkileyiciydi: 1. başlangıçtaki cinsel sahne, 2. koyunların doğum yaptığı sahne. Doğum sahnesi filmden ayrıydı zaten. Oranın müziği de başkaydı. Daha önce başka bir film için de söylemiştim: Avrupa'dan ödül almak istiyorsan pejmürde çocukların sigara içtiği, bir de hayvan doğum sahnesi koyacaksın filme (püff).

Sonuç: Bahsettiğim iki sahne toplasan 15 dakika zaten. Geriye kalan 165 dakika zaman kaybı...
6 yıl önce
avatar
37. İstanbul Film Festivali'nden Kısa Kısa 13 ve Final: Mektoub, My Love: Canto Uno

Mektoub, My Love: Canto Uno'nun ilk 2 saatinde karakterler ve hikayenin gidişatı hakkında büyük sıkıntılarım vardı. Filme bir türlü ilgi duyamıyordum ve özellikle de "kamera sabitleme" olayı gerçekten de dikkat dağıtıcıydı. Fakat son 1 saatte kendimi gerçekten de bu atmosferin içindeymişim gibi hissettim ve şu an filme baktığımda filmin yarattığı hissiyat gerçekten de etkileyici doğrusu. Sadece bu hissiyatı elde etmek için 3 saatlik bir film izlemeye değmez doğrusu. Aynı etki 90 dakikalık bir filmle de sağlanabilirdi, özellikle de karakterler ve hikaye bu kadar boş olunca. Ama Canto Uno'yu bir serinin ilk filmi olarak düşünürsek, Kechiche'nin devam filmlerinde nasıl bir hikaye oluşturacağını merak ediyorum. Film hakkındaki bir sürü sıkıntıma rağmen sonucu ortalama bulmam ise ayrı bir konu. Eğer yönetmenin bütün filmlerini izlediyseniz ve ayıracağınız bir 3 saatiniz varsa (Ahlat Ağacı'nı izlemediyseniz orası başka), filme bir göz atın derim.

Film hakkındaki daha detaylı düşüncelerim için yukarıda yazdığım özel festival incelemesini okuyabilirsiniz.
3 yıl önce
default avatar
Filmin başındaki sahne harici aşırı bir cinsel unsuru yok, sadece +16 uygun olur. Film biraz yapay geldi özellikle kadın erkek ilişkilerinin bu kadar laçka gösterilmesi bakımından. Kadınlar ve erkeklerin (başroldeki erkek karakteri hariç) sürekli bir onla bir bunla olma çabası, filmin baştan sona sadece flört kapsamını içermesi biraz sıktı. Bu arada bu filmin ikincisi Cannes'te yerden yere vuruldu ve en düşük eleştirmen puanlarıyla tam bir dip gördü. O filmi de hiçbir yerde bulmak mümkün değil, hatta fragmanı bile izlemek için baktığımda bulamadım.
Mektoub, My Love: Canto Uno Altyazıları

Türkçe Altyazılar

Dil
CD
Çevirmen
Fps
İndirme
Gönderen
1
NETRip
25
629
DuSS
3 yıl önce

İngilizce Altyazılar

Dil
CD
Çevirmen
Fps
İndirme
Gönderen
1
NETRip
25
208
GENEL
5 yıl önce
  • İyi
  • Yeterli
  • Yetersiz
  • Değerlendirilmedi
  • Kaynak Altyazı Bekleniyor
  • Arşiv
Bu filmi sevenler şunları da sevdi
Forumdan Benzer Başlıklar
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film