Giriş Kayıt

Cranford (2007–)


Tv Dizisi

60 dk
4 Golden Globes adaylığı. 16 farklı ödül ve 35 adaylık.
8.0
  • 160/ 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
8.0/10 puan 14 kullanıcı oyladı
Sezon:
2.Sezon
Tür:
Rating:
8.3
Vizyon Tarihi:
18 Kasım 2007 (İngiltere)
Dil:
İngilizce
Müzik:
Çekim Yeri:
Hertfordshire, İngiltere, Birleşik Krallık
Nam-ı Diğer:
"Return to Cranford"
27 kişi izledi 22 kişi izleyecek 3 kişinin favorisi 16 takip
Özet
1842'nin Haziran'ında Mary Smith, annesinin arkadaşları Bayan Matty ve Bayan Deborah Jenkyns ile kalmak üzere Cranford'a gelir. Cranford modernleşmenin eşiğindeki küçük bir kasabadır. Demiryolu artık Manchester'a kadar ulaşmaktadır ve değişim adeta havada hissedilebilmektedir. Kasabadaki dedikoducuların etekleri, yerel doktor, kuzeninin oğlu Dr. Harrison'un kendisine eşlik etmek üzere yanına geleceğini açıkladığından beri tutuşmaktadır. Harrison, topluluğa yeni tıbbi fikirler getiren genç bir bekârdır. Tüccar Jem Hearne bir kaza geçirdiğinde Harrison kolunu kesmektense kurtarmaya çalışmaya karar verir. Mary ona operasyonda yardım etmeyi teklif eder. Leydi Ludlow yıllık bahçe partisini planlar ve uzun zamandır gelmeyen müsrif oğlunun İtalya'dan dönmesini ümit eder. Kaptan Brown ve biri hasta olan iki kızı Jenkyns'lerin evinin karşısına taşınırlar. | Gönderen: Wow!Signal
Yorumlar
13 yıl önce
avatar
Cranford kadınları,
Süslü başlıklarıyla hanımefendi amazonlar,
Ümitsiz aşklarıyla açarken kurumuş güller,
Dedikoduda sınır tanımayan leydiler,
Ortalığı karıştırmakta bir numaralar,
Dostları söz konusu olunca anaç yırtıcılar
Geleneklere bağlı ve saati şaşmayanlar
Muzip, deli dolu bir o kadar da ölçülüler...
Her bölümü film ... insanın içine işleyen karekterler, mekanlar...
Cranford kapalı bir dünya eğer kapısını aralamazsanız şenliği kaçırırsınız...
İyi seyirler...
Saygılar
4 yıl önce
default avatar
BBC yine yarı yolda bırakmadı. Kuzey ve Güney 2004, Bleak House 2005 ve Jane Eyre 2006 gibi victoria dönemi dizilerinden hoşlandıysanız , kesinlikle buna da bayılacaksınız. Cranford, tüm zamanların en iyi drama / komedi dizilerinden biri bence. Bunun böyle olmasının birçok nedeni var. Birincisi dönem detayı. Fotoğraf gibi çarpıcı ve nefes kesici manzaralar, kostümler gerçekten harika ve setler gerçekçi görünüyor. Müzik de muhteşem ve senaryonun kalitesi olağanüstü. Bazı dokunaklı anlar olsa da, gerçekten komik olanlar da var, yani tüm drama sürekli zeka ve incelikle parlıyor. Ve elbette oyunculuk.

İngiltere'nin büyük kadın oyuncularının birçoğu, ne kadar iyi olduklarını göstermelerini sağlayan parçalar halinde birlikte izleme fırsatı sunuyor. Her kadın oyuncu birbirinden iyi bir şekilde karakterinin ruhunu yaşatıyor.Senaryolar, karakterlerin kendine has ifadelerini yansıtmak için çok akıllıca yazılmış. Diğeri yönden ise hikayenin kendisi de izlemeyi etkiliyor. - bir tür Austen benzeri iyi görgü, dedikodu, dakik nezaket ve olağanüstü ayrıntılı bir İngiliz taşrasının hikayesi söz konusu. Cranford bir nazik pembe dizi gibi olabilir, ama sıcaklık, mizah ve zaman zaman dramatik krizlerle dizi parlıyor.

Cranford, düzenli ve muhafazakar küçük bir İngiliz köyüdür. Zaman 1840'ların başlarıdır. Köy yıllar içinde pek değişmedi. Köyün yerleşik hanımları köyü bu şekilde tutmayı planlıyor. Söz konusu dizi de köye yakın inşa edilen bir tren hattının etkileri, romantizm, evlilikler, tifo, ölüm ve yoksulluk gibi dönemin ruhunu yansıtan temaları izleyeceğiz. Bazılarının neden alt sınıfların okumayı veya yazmayı öğrenmemesi gerektiğini düşündüğünü, bacağınızın nasıl kesildiğini, evlenmemiş belirli bir yaştaki bir kadının nasıl yalnız bir yaşam sürmeyi beklediğini de göreceğiz. Ayrıca dostluklar, yanlış anlamalar, bir inek sevgisi ve kabul edilen yolların derin rahatlığını göreceğiz. Hikayenin sadece uzun zamandır yok olan bir dünyaya ait pastoral bir hikaye olmadığını da unutmayalım. Sınıf ayrımları, yoksulluk, kadınlara karşı kınama ve sevgiyi engelleyebilecek geleneklerle de ilgileneceğiz. Bu dönemden beklendiği gibi, feodal sistemin kalıntılarına dayanan sınıf sistemi, kasaba halkı ve aristokratların ilişkileri işlenmiş. Uygunluk, görünümler ve toplumsal kurallar, 19. yüzyıl İngilizlerin yaşamlarını sonsuza dek yönettiğini belirtebiliriz.

Birbirlerini geliştiren ve örten birkaç hikaye çizgisi söz konusu. En büyük masallara uygun olarak, burada da ustaca iç içe geçmiş hikayeleri olan birkaç ana karakter vardır.

Jane Austen uyarlamaları bitmiş olanlar için ya da sadece liberal bir komedi dozu ve biraz romantizm ile üstün bir kostüm draması istiyorsanız, Cranford ziyaret edilecek yerdir. İzleyiciye görsel ve entelektüel ziyafet sunuyor. Senaryosu, dekoru ve kostümü ile ölçülemeyecek kadar zengindir. Bu insanları seveceksiniz. Onlarla güleceksiniz, onlarla hüzünleneceksiniz.
Cranford Altyazıları

Türkçe Altyazılar

Dil
Dizi
Çevirmen
Fps
İndirme
Gönderen
S02 Paket
25
169
BiA
7 yıl önce
S01 Paket
29.97
93
GABE
6 yıl önce
S01 Paket
25
383
2.93 GB
13 yıl önce
S01 Paket
23.976
252
RiVER
13 yıl önce

İngilizce Altyazılar

Dil
Dizi
Çevirmen
Fps
İndirme
Gönderen
S02 Paket
25
107
GENEL
14 yıl önce
S02 | E01
23.976
47
BiA
15 yıl önce
S01 Paket
29.97
6
GABE
6 yıl önce
S01 Paket
23.976
30
RiVER
13 yıl önce
S01 Paket
23.976
81
HDTV
15 yıl önce
  • İyi
  • Yeterli
  • Yetersiz
  • Değerlendirilmedi
  • Kaynak Altyazı Bekleniyor
  • Arşiv
Bu diziyi sevenler şunları da sevdi
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film