Giriş Kayıt
özel mesaj
spacer

kinemania

 
Kayıt : 14 Aralık 2011
  • Hayal Ve Görüntü
    Hayal Ve Görüntü
Son Yorumları
Ennio (2021)
28 Şubat 2023
Belgeseli, İngilizce altyazıyla seyretmeye çalıştım. Umarım yakın zamanda iyi bir Türkçe altyazı paylaşılır. Bazı anlatımlar biraz müzik tekniği içeriyor ama çok dozunda; Morricone o teknikleri bile öyle nahif ve yer yer öyle eğlenceli ifade ediyor ki, akılda kalıcı müzik teorisi bilgilerine de aşina oluyorsunuz.

Belgeselin yönetmeni Tornatore, duyguları, nostaljik hüznü filmlerinde ustalıkla öne çıkartan bir yönetmen. Bu belgeseli de aynı anlayışla dokumuş. İnsanı asıl hüzne boğan şey böyle dolu dolu yaşanmış hayatların günümüzde hiçbir zaman olamayacağı gerçeği. Ennio Morricone'nin çocukluğundan, yaşlılığına varana dek asla vazgeçmediği sanatçı disiplini ve çalışkanlığı günlerce aklımdan çıkmadı.

Çok kıymetli bir eser ortaya çıkarılmış. Öyle ki insan bu belgesel keşke sadece dijital ortamda kalmasa 35 mm pozitif film kopyası gibi fiziksel olarak da arşivlense diye istiyor. Yukarıda çok güzel bir paylaşım yapılmış; üstüne ekleyebileceğim ve belgeselde onun müziği hakkında yapılan yorumlardan daha iyisini söyleyebileceğim bir şey yok. Müzikle, film müzikleriyle ilgilenen herkes mutlaka seyretmeli.
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film