Giriş Kayıt
özel mesaj
spacer

0Smyra

 
Kayıt : 15 Şubat 2017
D.Günü : Ekim 04, 1997 (26) Terazi
  • The Killer
    The Killer
  • Kadın Kral
    Kadın Kral
  • The Batman
    The Batman
  • Uncharted
    Uncharted
  • Dune: Çöl Gezegeni
    Dune: Çöl Gezegeni
Son Yorumları
The Killer (2023)
26 Kasım 2023
Aksiyon filmi değil. Ağır bir anlatımı var. Çoğu kişiye sıkıcı gelebilir. Fakat kiralık katil filmlerine farklı bir soluk getirmiş. Belki biraz daha gerçekçi bir yaklaşım ile çekilmiş. Mesleğin zorluklarından falan bahsediliyor.

Filmin başından sonuna kadar kontrolü elinde tutmaya çalışan bir adam var. Sürekli bu adamın iç sesini dinliyoruz.

Karakterin geçmişine inemiyoruz çünkü film bununla ilgilenmiyor. Kontrolcü bir yapısı olduğu için mimiklerden bir şeylerde kopartmak güç.

Filmin sonunu ise tam olarak anlayamadım. İzleyecekseniz eğer söylenilen sözleri, anlatılan hikayeleri aklınızda tutmaya çalışarak izleyin.

Benim tarzıma uyduğu için 8/10.
The Woman King (2022)
09 Kasım 2022
Feminist bir yaklaşıma sahip olmasına karşı değilim.

Böyle bir filmin beni duygulandırması bir başka hissettirmesi gerek ama bunu başaramadı. Çünkü karakter derinliğini yeteri kadar hissedemedim. Karakter psikolojileri yeteri kadar gerçekçi değildi. Örneğin, hayatında hiç kimseyi öldürmemiş birisinin ilk defa birisini öldürdüğünde hiç birşey hissetmeyip tabiri caizse robot gibi başkalarını da öldürmeye devam etmesi klişesi bu filmde de var. Eminim ki aynı hikaye daha iyi bir şekilde sinemaya yansıtılabilirdi. Gerçi filmleri filmlerin yapılma amaçlarına göre değerlendirmek gerekiyor. Belki bu film sadece hikayeyi anlatma derdinde olan bir aksiyon filmi.

Böyle filmlerde aksiyon sahnelerinde mantık arayan birisiyim. Mantıksızlıklar olduğu için aksiyon sahneleri gerçekçi değil. Ayrıca Kan yok, yeteri kadar savaşın vahşetini yansıtmıyor. Bunun nedenini 13+ olmasına bağlıyorum. Genel olarak aksiyon sahnelerine ortalama diyebilirim.
1- Filmin her ne kadar feminist bir yaklaşıma sahip olduğunu bilsem de kadın ile erkek güç dengesini her nekadar doğru yansıtmaya çalışmış oldukları anlaşılsada bunda oldukça başarısız olmuşlar. Çünkü yaklaşık 85 kg belki de daha az kiloya sahip olan oldukça kaslı savaşçı bir kadının, 100 kg dan daha fazla kiloya sahip oldukça kaslı başka bir savaşçı adamın salladığı yumruğu, adamın pazularından tutarak durdurabilmesi gülünç.
2- Boyun kırarak birisini öldürmenin ne kadar zor birşey olduğunu bilmiyorum ama tahminimce zayıf genç bir kızın kolaylıkla yapabileceği birşey değil.
3-Bu kabileler doğada yaşıyorlar; bundan dolayı koklama duyularının çok gelişmiş olduğunu tahmin ediyorum. Filmde bir sahnede tepki vermekte çok geç kalıyorlar, saçma.
3-Bu kabilelerin tarihini bilmiyorum ama iki saatte dolan o saçma silahları kullanacaklarına yay ve ok kullansalar daha çok iş yaparlar, çünkü kimsenin zırhı yok kalkanı yok, herkes çıplak geziyor.

Bu yıl, bu tarz kabileli, kılıçlı izlediğim 2. film. 1.si Prey. Ben Prey filmini hiç beğenmedim. Mantıksızlıklar diz boyuydu. Bu film ile onu kıyasladığım da The Woman King biraz daha mantıklı bir film çünkü kadın savaşçılar cılız değildi, gerçekten savaşçı gibilerdi, özellikle çalı kaşlı olan kadın. Ama hiç beğenmediğim Prey bile bu filmden daha heyecan vericiydi(özellikle o ayı sahnesi) ve iyi bir aksiyona sahipti. Ancak Prey filmi özgün bir film olmadığı için The Woman King sıralamada Prey'in önüne geçiyor.

Pozitif bir açıdan şunu söyleyebilirim ki hayatımda bu türde böyle bir film hiç izlemedim. Tarihi savaş, aksiyon filmlerinde genelde erkekler başrol oynar, erkek yoğunluklu bir oyuncu grubu görürüz. Bu filmde kadınlar başrol oynuyor ve üstelik siyahiler. Bu durum bu filmi özgün yapıyor. Özgün olan filmler benzerlerinden herzaman benim gözümde bir adım öndedir. Bu da bu filmi kendi türü içerisinde benzerlerinden daha iyi yapıyor.

Başka bir bakış açısıyla değerlendirdiğinizde filmi oldukça beğenebilirsiniz. Filmi izleyen bir kadınsanız daha çok hoşunuza gidebilir. Hikaye tamamen gerçek olmasa da gerçeklere dayandığını söylüyor yönetmeni. Bu savaşçı kadınlar bir zamanlar varmış. Hikayesi güzel, Viola Davis çok iyi oynamış, özgün bir film, o dönemin travmalarını anlatıyor, gerçeklerden besleniyor, bu iyi sebeblerle izlemenizi tavsiye ederim.
We Own the Night (2007)
11 Ağustos 2021
Gerçekçi, polisiye, abi kardeş ve baba oğul ilişkisi olan ,duygusal ve karakterleri derinlemesine anlatan mükkemmel bir film. 2007 filmi olmasına rağmen zamana meydan okuyor.
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film