Giriş Kayıt
özel mesaj
spacer

moshonis

 
Kayıt : 11 Ekim 2014
  • Aşk Mektupları
    Aşk Mektupları
Son Yorumları
The Banshees of Inisherin (2022)
11 Ocak 2023
Absürd, saçma sapan, dram komedi tarzı bir yapım, o kadar saçma ki binde bir yaparım, filmi bitmeden izlemeyi bıraktım, bu kadar absürdlük, asap bozucu fiziksel şiddet ve insanların anlaşılmaz umarsızlığı bana dayanılmaz geldi. Hiç de komik değildi, bir sırıtma bile yaratmadı. Oyuncular, İrlanda adası yaşamını yansıtması, sinema sanatı adına on üzerinden istemeye istemeye dört buçuk veriyorum, beş demek bile istemiyorum.
Black Site (2022)
16 Ağustos 2022
Şimdi arkadaşlar, konuştuğumuz çağdaş türkçede ne kadar çok arapça, farsça ve diğer arabik dillerden alıntı sözcük var, konuşurken inşallah maşşallah allah allah vb kullanınca adamların bizi arap gibi görmeleri gayet doğal zaten orta doğu oluyor konumumuz, kültür desen arabesk, dansöz, lahmacun, rakı, türban, kara çarşaf, tekke takke cehalet vs, neden bozuluyorsunuz, onu da ben anlayamıyorum gerçekten. Tamam, film vasat bir film ama gerçekler de bu yani.
Persuasion (2022)
19 Temmuz 2022
Film, romana bağlı kalmadan çekilmiş. Bazı sahneler romanda hiç yok, bazıları değiştirilmiş. Bu nedenle film Persuasion adını hak etmiyor diye düşünüyorum. Bir sheakespeare filmi çekilecekse orijinaline bağlı kalınmalı, değil mi? Ya da ismi değiştirilip sheakespeare romanından uyarlanmıştır denilebilir. Ayrıca bu tarz filmleri çekerken aşk, romantizm, ingiliz kültürüne gereen saygı gösterilmiyor, değerler ucuza indirgeniyor, özünde iyi ama gerisinde ucuz bir şeyler var, ucuzlatan, aşağı çeken şeyler sanki, amaçlanan bu. Sırf Jane Austen romanı olduğu için bu puanı veriyorum yoksa daha da kötüsü aslında.
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film