Giriş Kayıt

Gerçeğin Peşinde (2019)

Angel of Mine
avatar
Sinema Kolektifi (29 Ekim 2019)
Kızını Unutamayan Bir Kadın: Gerçeğin Peşinde

Sinema tarihinde sıkça başvurulan konulardan biri olan ve güçlü duygusuyla izleyenleri her zaman etkilemeyi başaran “annelik” teması, bu sefer Kim Farrant’ın (Strangerland) yönetmenliğini yaptığı bir psikolojik-drama olan Gerçeğin Peşinde (Angel of Mine) ile beyazperdeye arz-ı endam ediyor.

2008 tarihli filmin yeniden çevrimi

2008 tarihli Fransız yapımı L’Empreinte de L’Ang (Meleğin İzi) filminin yeniden çevrimi olan Gerçeğin Peşinde, orijinalinin izinden giderek, bebeğini hastanede çıkan yangında kaybeden bir annenin yıllar sonra ona benzettiği bir çocuğun peşine düşmesini anlatıyor. Çocuğunu kaybetmesinin üzerinden 7 yıl geçmesine rağmen, ölümünü bir türlü kabullenmeyen Lizzie (Noomi Rapace), bu süreçte kocasından ayrılmış, hayatta kalan oğlu ile ise ilişkileri kötüye gitmiştir.

Karşısına çıkan Lola isimli kız çocuğuna yakınlaşmak için anne-babası ile ilişkilerini geliştiren Lizzie, kısa zamanda Lola’nın kendi çocuğu olduğuna ikna olur. Ardından hem bunu kanıtlamak için uğraşması gerekecek, hem de yıllardır çocuğunun ölümünü takıntılı hale getirdiği için etrafındakileri buna ikna etmeye çalışacaktır. Ancak Lola’nın annesi Claire, Lizzie’nin kızına olan ilgisini hissedecek ve ona yakınlaşmasını engellemeye çalışacak, bu durum Lizzie’nin takıntılı halini daha ileri taşıyacaktır.

Oyunculuklar çok başarılı

Anne rolünde karşımıza çıkan Noomi Rapace (Ejderha Dövmeli Kız, Yaratık: Covenant, Prometheus) bu zor rolün altından başarıyla kalkarken, filmin omurgasını Lizzie’nin yaşadıkları ve içerisinde bulunduğu gerilimli durum oluşturuyor. Filmin yan rollerinde ise Luke Evans (Hobbit Serisi, Professor Marston and the Wonder Women) ve Yvonne Strahovski (Handmaid’s Tale) yer alıyor. Yvonne Strahovski‘nin Handsmaid Tale dizisinin ardından yine tartışmalı bir annelik mevzusu ile karşımıza çıkacağını belirtelim.

Gerçeğin Peşinde, finaline kadar adım adım yükselen gerilimi seyirciye başarıyla aktarıyor. Bunu yaparken, karakter odaklı bir hikaye anlatımını seçerek, daha çok oyuncuların performansları üzerinden güç alıyor. Hikaye seyirciyi ters köşe yapacak bir sona doğru ilerlerken, film bir anda ivme kaybederek sıradanlaşıyor. Ancak bu haliyle filmin pek çok kişiyi memnun edeceği ve seyircileri etkilemeyi başaracağını ekleyelim.



Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film