Giriş Kayıt

Toronto Film Festivali'nde Beğeniyle Karşılanan Sound of Metal'ın Haklarını Amazon Aldı


  1. Haberler
  2. Sinema
Quaresmania - 13 Eylül 2019 18:48

444 

resim

Dünya prömiyerini yaptığı 44. Toronto Film Festivali’nde beğeniyle karşılanan, özellikle Riz Ahmed’in etkileyici performansıyla övgü toplayan Sound of Metal’ın haklarını Amazon satın aldı.

Şu sıralar Kanada’da devam eden 44. Toronto Film Festivali, merakla beklenen birçok filmi sinemaseverler ile buluştururken, festivalde adından söz ettiren yeni keşiflere de ev sahipliği yaptı. Toronto Film Festivali’ndeki gösteriminin ardından adından söz ettirmeyi başaran bu yapımlardan biri de Riz Ahmed‘in başrolünü üstlendiği Sound of Metal‘dı.

The Place Beyond the Pines’ın senaristi olarak tanınan Darius Marder‘ın ilk kurmaca filmi olan Sound of Metal’da Ahmed, duyma yetisini kaybetmeye başlayan genç müzisyen Ruben’i canlandırıyor. Bir metal grubunda baterist olan Ruben’in sessizlik içinde kaybolduğu bu yeni gerçeklikle başa çıkması gerekiyor.

Özellikle Ahmed’in performansı ile adından söz ettirmeyi başaran filmin oyuncu kadrosunda Olivia Cooke, Mathieu Amalric, Lauren Ridloff ve Paul Raci gibi isimler yer alıyor.

Toronto Film Festivali’nde beğeniyle karşılanan filmin ABD’deki haklarını Sound of Metal satın aldı. Bu yıl Toronto Film Festivali’nde dokuz filmle yer alan Amazon, haklarını satın aldığı bu yapımı dijital platformunda yayınlamadan önce sinemalarda da gösterecek.

Bu yıl Oscar yarışında iddialı olması beklenen filmlerin haklarını satın alan NEON’un da peşinde olduğu projenin ödül sezonunda etkili olup olmayacağını zaman gösterecek. Ancak Toronto Film Festivali’nden gelen ilk yorumlar özellikle Riz Ahmed’in En İyi Erkek Oyuncu Oscarı için yarışta olabileceğini gösteriyor.

Sound of Metal
2019
Sound of Metal
Dram / Müzik120 dk

Yönetmen: Darius Marder
Ruben ve kız arkadaşı Lou, karavanları ile dolaşan ve bu sırada gittikleri yerlerde konser veren iki müzisyendir. Lou mikrofonun başındayken Ruben bateri çalar. Ruben’in hayatı bir gün sadece boğuk bir vızıltı dıuymasıyla altüst olur. Doktor Ruben’e...
7.7 (151,917 Oy)

Kaynak: FilmLoverss


Yorumunuz






Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film