Giriş Kayıt

The Platform'un Devam Filmi veya İngilizce Yeniden Çevrimi Çekilebilir


  1. Haberler
  2. Sinema
Quaresmania - 04 Nisan 2020 21:34

872 

resim

The Platform’un devam filmi veya İngilizce yeniden çevrimi çekilebilir. Filmin yapımcılarından Carlos Juárez, Netflix ile görüşmelere başladıklarını açıkladı.

Dünya prömiyerini yaptığı 44. Toronto Film Festivali’nde beğeniyle karşılanan El hoyo – The Platform, geçtiğimiz günlerde Netflix‘te yayınlandı ve izleyiciler tarafından ilgiyle karşılandı. Kapitalizmin acımasızlığı ve gelir dağılımındaki adaletsizlik gibi konularda yaptığı vurgularla izleyicileri etkilemeyi başaran film, yayınlandığı günden beri tüm dünyada Netflix’te en çok izlenenler yapımlar arasında yer alıyor.

Koronavirüs salgını nedeniyle insanların evlere kapanmak zorunda kaldığı bu dönemde yayınlanmasının da etkisiyle Netflix’in bugüne kadar en çok izlenen filmlerinden biri hâline gelen The Platform’un bu başarısı, devam filmlerinin de önünü açmış gibi görünüyor.

resim

Filmin yapımcılarından Carlos Juárez, geçtiğimiz günlerde El Correo’ya verdiği röportajda, The Platform’un devam filminin veya İngilizce yeniden çevriminin çekilebileceğini açıkladı. Filmin izleyicilerden büyük ilgi gördüğüne ve daha şimdiden en çok izlenen Bask yapımı olduğuna vurgu yapan Juárez, bir devam filmi veya İngilizce yeniden çevrim çekilmesi için Netflix ile görüşmelere başladıklarını açıkladı.

David Desola ve Pedro Rivero’nun yazdığı, Galder Gaztelu-Urrutia‘nın yönettiği The Platform, her katta iki kişinin kaldığı, bir tür dikey hapishanede geçiyor. Bu yapının ortasına yerleştirilen platform, her gün yiyeceklerle dolu bir şekilde aşağı doğru iniyor ve her katta sadece kısa bir süre duruyor. Katları her ay değiştirilen mahkumlardan üst katlara düşecek kadar şansı olanları hunharca karınlarını doyururken, alt kattakiler onların artıklarıyla yetiniyor. En alt kattakileri ise ölümcül bir açlık bekliyor.

Film, hikâyesinin merkezine oturttuğu bu hapishane konseptiyle, yeni bir serinin temellerini atabilir. Nitekim filmin yönetmeni Galder Gaztelu-Urrutia, kısa bir süre önce verdiği bir röportajda, filmin geçtiği dünyada buna benzer çok sayıda hapishane olduğunu söyleyerek devam filmlerinde nasıl bir hikâyeyle karşılaşabileceğimize dair ilk ipuçlarını vermişti.

Filmin geçtiği dünyada bu konseptte çok sayıda hapishanenin olması, hem Amerika’da geçen bir yeniden çevrim için gerekli materyali sağlıyor, hem de Netflix’in bir devam filmiyle yetinmeyip, The Platform’u Cube veya Saw gibi bir seriye dönüşmesinin yolunu açıyor.

El hoyo
2019
El hoyo
Korku / Bilim-Kurgu / Gerilim94 dk

Yönetmen: Galder Gaztelu-Urrutia
İzleyiciyi distopik bir geleceğe götüren The Platform, her katta bir hücrenin, her hücrede iki kişinin olduğu dikey bir hapishanede geçiyor. Her gün sadece iki dakika bu dikey hapishanenin en üst katından aşağı yiyecek gönderiliyor. Üst kattakiler yiyecekleri...
7.0 (276,307 Oy)

Kaynak: FilmLoverss


Yorumunuz






Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film