Giriş Kayıt

Sundance Film Festivali'nin En Dikkat Çekici Filmlerinden The Report'tan Yeni Fragman


  1. Haberler
  2. Sinema
Quaresmania - 16 Ekim 2019 18:13

854 

resim

Sundance Film Festivali’nde beğeniyle karşılandıktan sonra Amazon tarafından 14 milyon dolara satın alınan The Report’tan yeni fragman yayınlandı. Adam Driver, Annette Bening, Jon Hamm ve Michael C. Hall’u bir araya getiren film, 29 Kasım’da Amazon Prime Video’da yayınlanacak.

Yılın başında düzenlenen Sundance Film Festivali’nde adından söz ettirmeyi başaran filmlerin bu momentumu yıl sonuna kadar koruyup Oscar yarışında etkili olması oldukça zor olsa da, arada bunu başaran filmler de görebiliyoruz. Nitekim bu yıl da Sundance Film Festivali’nde dünya prömiyerini yaptığı günden beri adından övgüyle söz ettiren The Report, ödül sezonuna girdiğimiz bu günlerde yarışın içinde yer alan filmler arasında sayılıyor.

The Report, The Bourne Ultimatum’ın yanı sıra Steven Soderbergh imzalı The Informant!, Contagion ve Side Effects gibi filmlerin de senaryosunu kaleme alan Scott Z. Burns‘ün The Half Life of Timofey Berezin’den sonra yönetmen koltuğuna oturduğu ikinci film. Sundance Film Festivali’nde beğeniyle karşılanan film, Amazon’un haklarını satın almak için 14 milyon dolar ödemesiyle festival tarihinin en pahalı anlaşmalarından birine konu oldu.

Politik gerilim türündeki film, CIA’in terör şüphelilerinden bilgi almak için uyguladığı insanlık dışı metotları gün yüzüne çıkarmak için yıllarca uğraşan Daniel Jones’u merkezine alıyor. Filmde, gerçekleri açığa çıkarmak isteyen Daniel Jones ile halktan gerçekleri saklayarak gücü elinde tutmaya çalışan CIA ve Beyaz Saray arasında yaşanan mücadele anlatılıyor.

resim

Adam Driver, Annette Bening, Jon Hamm ve Michael C. Hall gibi isimlerin oyuncu kadrosunda yer aldığı filmin yapımcıları arasında daha önce Scott Z. Burns ile birçok filmde çalışan Steven Soderbergh de bulunuyor.

Son yıllarda Manchester by the Sea, The Big Sick ve The Salesman gibi filmlerle Oscar yarışında etkili olan Amazon, bu yıl da The Report ile bu yarışta adından söz ettirecek gibi görünüyor. ABD’de 15 Kasım’da vizyona girecek olan film, 29 Kasım’da da Amazon Prime Video’da yayınlanacak.


The Report
2019
The Report
Biyografi / Suç / Dram / Tarihi / Gerilim119 dk

Yönetmen: Scott Z. Burns
İdealistik bir araştırmacı olan Daniel J. Jones, patronu Senatör Dianne Feinstein tarafından CIA'in ilgilendiği bir konuyu araştırması üzerine görevlendirilir. Araştırması gereken konu, CIA'in 11 Eylül olaylarından sonra sorgulamak üzere tutukladığı...
7.2 (51,448 Oy)

Kaynak: FilmLoverss


Yorumunuz






Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film