Giriş Kayıt

Russell Crowe'lu Doğaüstü Korku Filmi The Pope's Exorcist'ten Fragman Yayınlandı


  1. Haberler
  2. Sinema
Quaresmania - 24 Şubat 2023 11:33

722 

resim

5 Mayıs'ta vizyona girecek olan doğaüstü korku filmi "Şeytanın Düşmanı"nın (The Pope Exorcist) ilk fragmanını yayınladı. Film, Vatikan'da gerçekten baş şeytan kovucu olarak görev yapan Peder Gabriele Amorth'un dava dosyalarına dayanıyor ve Amorth'a Oscar'lı oyuncu Russell Crowe hayat veriyor.

İlhamını gerçek bir karakterden alsa da bu bir biyografi filmi değil. "Şeytanın Düşmanı" bunun yerine Peder Amorth'un Vatikan'ın "çaresizce saklamaya çalıştığı" asırlık bir komployu ortaya çıkardığı bir korku-gerilim filmi olarak tanımlanıyor. Filmin dün yayınlanan ilk tanıtım videosunda da Peder'in "şeytan çıkarma" gibi tartışmalı bir görevi yürütmesine ve Vatikan'ın sırlarına değiniliyordu.

Bu film Peder Amorth'u ele alan ilk film değil. Şeytan çıkarma filmlerinin en ünlüsü olan "The Exorcist"in efsanevi yönetmeni William Friedkin, birkaç yıl önce kendisi hakkında, Peder Amorth tarafından gerçekleştirilen gerçek bir şeytan çıkarma töreninin görüntülerini içeren "The Devil and Peder Amorth" adlı bir belgesel yapmıştı.

"Şeytanın Düşmanı"nı yöneten Julius Avery, en çok Cloverfield evreninin bir parçası olduğu söylenen, II. Dünya Savaşı zombi filmi "Overlord" ile tanınıyor. Ayrıca geçen yıl Prime Video'da gösterime giren Sylvester Stallone başrollü süper kahraman filmi "Samaritan"ı da yönetti.

Russell Crowe'un yanı sıra Ralph Ineson, Alex Essoe ve Franco Nero gibi isimlerin rol aldığı "Şeytanın Düşmanı" 5 Mayıs'ta sinemalarda.


The Pope's Exorcist
2023
The Pope's Exorcist
Korku / Gerilim103 dk

Yönetmen: Julius Avery
Gabriel Amorth, hayatı boyunca yüz binden fazle şeytan çıkarma gerçekleştiren ve Vatikan'ın baş şeytan kovucusu olarak görev yapan bir rahiptir. Yeni bir vaka Amorth’u bir varlık tarafından ele geçirildiği ortaya çıkan bir çocuğun başına götürür....


Kaynak: Beyazperde


Yorumunuz






Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film