Giriş Kayıt

Rosamund Pike'ın Marie Curie'yi Canlandırdığı Radioactive'den İlk Fragman Yayınlandı


  1. Haberler
  2. Sinema
Quaresmania - 14 Eylül 2019 10:55

1114 

resim

Gone Girl’le yıldızı parlayan Rosamund Pike’ın radyoaktivite alanında yaptığı çalışmalarla iki farklı alanda Nobel Ödülü kazanan bilim insanı Marie Curie’yi canlandırdığı Radioactive’den ilk fragman yayınlandı.

Pride & Prejudice, Die Another Day, Jack Reacher gibi yapımlarda rol alan Rosamund Pike, David Fincher’ın yönettiği Gone Girl filmiyle Oscar’a aday gösterildikten sonra adını geniş kitlelere duyurmayı başardı ve kendisini daha farklı rollerde görebileceğimiz yapımlarda yer almaya başladı. Başarılı oyuncu geçtiğimiz yıl, 2012’de Suriye’deki iç savaş sırasında hayatını kaybeden Amerikalı savaş muhabiri Marie Colvin‘i canlandırdığı A Private War‘da rol aldı. A Private War’daki performansıyla Altın Küre’ye aday olan Rosamund Pike, biyografik filmlerin büyülü dünyasını keşfetmeye devam ediyor. Rosamund Pike, Radioactive filminde radyoaktivite alanında yaptığı çalışmalarla iki farklı alanda Nobel Ödülü kazanıp bilim dünyasında çığır açan Marie Curie‘yi canlandırıyor.

Dünya prömiyerini geçtiğimiz günlerde 44. Toronto Film Festivali’nde yapan ve Pike’ın performansıyla dikkat çeken Radioactive için bekleyişimiz sürerken, filmden ilk fragman yayınlandı.

2007 yapımı Persepolis filmiyle Oscar’a aday olan Marjane Satrapi‘nin yönetmen koltuğuna oturduğu Radioactive, Marie Curie’nin eşi Pierre Curie ile olan ilişkisine ve bilim dünyasında yaptığı çalışmalara odaklanıyor. Control filmiyle tanınan Sam Riley, Pierre Curie’yi; The VVitch ve Split gibi korku filmleriyle tanınan Anya Taylor-Joy ise Curie çiftinin kızları Irene’i canlandırıyor.

Lauren Redniss‘in grafik romanından sinemaya uyarlanan filmin senaryosunu Harry Potter and the Cursed Child’ın yazarı Jack Thorne kaleme alıyor. Geçtiğimiz yılın şubat ayında çekimleri tamamlanan film, 2020’nin ilk yarısında vizyona girecek.

Bu film sayesinde Rosamund Pike, Gone Girl’den sonra ikinci Oscar adaylığını elde edebilecek mi hep birlikte bekleyip göreceğiz.


Radioactive
2019
Radioactive
Biyografi / Dram / Romantik109 dk

Yönetmen: Marjane Satrapi
Nobel ödüllü Marie Curie, daha gençken 1893'de kendisi gibi bilim insanı olan Pierre Curie ile tanışır. Evlenip iki kız çocuğu büyüten çift, 1903'te radyumu keşfederek birlikte Nobel ödülü kazanır ve bilimin seyrini sonsuza dek değiştirir. Kocasının...
6.3 (21,999 Oy)

Kaynak: FilmLoverss


Yorumunuz



Forumdan Benzer Başlıklar



Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film