Giriş Kayıt

Richard Gere ve Peter Dinklage'lı Three Christs'tan Fragman Yayınlandı


  1. Haberler
  2. Sinema
Quaresmania - 27 Kasım 2019 11:39

408 

resim

Richard Gere, Peter Dinklage, Walton Goggins, Bradley Whitford gibi isimlerin oyuncu kadrosunda yer aldığı, 1950’li yıllarda İsa olduğunu iddia eden üç kişinin tedavisi için yapılan gerçek bir deneyi konu alan Three Christs’tan fragman yayınlandı.

Dünya tarihinde büyük tartışmalara yol açan psikolojik ya da sosyolojik pek çok deney, sinemanın büyülü dünyasında kendisine yer bulmuştur. Deneyleri konu edinen filmler, bazen bilimkurgu türünde kendisine yer bulurken; bazen de gerilim ekseninde olayları çarpıcı bir şekilde ele alır. Ilsa, She Wolf of the SS, Das Experiment, The Stanford Prison Experiment, Die Welle, Experimenter’dan sonra hikâyesi gerçek hikâyelere dayanan yeni bir film daha geliyor: Three Christs!

1950’li yıllarda Dr. Milton Rokeach, aynı akıl hastanesinde kendilerinin İsa olduğunu iddia eden üç ayrı kişinin tedavisi için bir deney yapar. Bu deney çerçevesinde kendisinin İsa olduğunu iddia eden üç kişi bir araya getirilip sürekli olarak birbirleriyle yüzleştirilirse kendilerinden şüphe edebilecekleri ve İsa oldukları iddiasından vazgeçebilecekleri ileri sürülür. Ancak olaylar beklendiği şekilde gitmez ve bu deney, şiddetli tartışmaları ve sanrıları beraberinde getirir.

İşte Three Christ filmi de bu deneyi konu alarak işlerin karmaşık bir noktaya sürüklenmesiyle yaşanan olayları beyazperdeye aktarıyor. Filmde doktora Richard Gere hayat veriyor. Kendisini İsa zanneden üç akıl hastasını ise Peter Dinklage, Walton Goggins ve Bradley Whitford canlandırıyor. Filmde bu dörtlüye Julianna Margulies, Charlotte Hope, Kevin Pollak, Jane Alexander gibi oyuncular da eşlik ediyor.

Filmin yönetmenliğini Risky Business, Up Close & Personal, Black Swan filmlerinin yapımcılığını üstlenen, Justified ve Sneaky Pete dizilerinin bazı bölümlerine imza atan Jon Avnet üstleniyor. Film, dünya prömiyerini 2017 Toronto Film Festivali’nde yapmasına rağmen üç yıl sonra vizyona girme şansına erişecek. Amerika’da 10 Ocak’ta vizyona girecek olan filmin ülkemizde vizyona girip girmeyeceği henüz belli değil. Filmden yayınlanan fragmanı buradan izleyebilirsiniz.


Three Christs
2017
Three Christs
Dram117 dk

Yönetmen: Jon Avnet
1950’li yıllarda Dr. Milton Rokeach, aynı akıl hastanesinde kendilerinin İsa olduğunu iddia eden üç ayrı kişinin tedavisi için bir deney yapar. Bu deney çerçevesinde kendisinin İsa olduğunu iddia eden üç kişi bir araya getirilip sürekli olarak birbirleriyle...
6.3 (3,781 Oy)

Kaynak: FilmLoverss


Yorumunuz



Forumdan Benzer Başlıklar



Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film