Giriş Kayıt

DC'nin Gelecek Planları Arasında Joker Gibi 18+ Filmler ve HBO Max Önemli Bir Yere Sahip


  1. Haberler
  2. Sinema
Quaresmania - 27 Kasım 2019 11:41

294 

resim

Joker ve Aquaman ile gişede başarı yakalayan DC Films’in gelecek planları arasında Joker gibi 18+ yaş sınırı alan DC filmleri ve HBO Max’e özel yapımlar önemli bir yere sahip olacak. Ayrıca stüdyonun Superman, Green Lantern ve Flash filmlerinden de vazgeçmediği belirtiliyor.

Bugüne kadar çekilen en büyük bütçeli DC Comics uyarlaması olan Justice League’in gişede tam anlamıyla çakılması hem DC Films‘in hem de DC Films’i bünyesinde barındıran Warner Bros.‘un zor günler geçirmesine neden olsa da, her iki stüdyoda da yaşanan yeniden yapılanmanın ardından DC cephesinde işler rayına oturmuş gibi görünüyor.

Geçtiğimiz yılın aralık ayında vizyona giren Aquaman gişede 1.14 milyar dolar hasılata ulaşarak DC Films adına büyük bir başarıya imza atarken, bu yıl vizyona giren Joker bu başarıyı gölgede bırakacak kadar iyi bir gişe performansı ortaya koydu. 60 milyon dolar gibi DC filmleri için mütevazı denebilecek bütçesiyle gişede 1 milyar dolara ulaşan Joker, tüm zamanların en başarılı çizgiroman uyarlamalarından biri olurken, Warner Bros. için neredeyse Avengers: Infinity War kadar kârlı bir yapıma dönüştü. Üstelik Joker’ın başarısı gişe performansıyla da sınırlı kalmadı. Sinemaseverler tarafından beğeniyle karşılanan film Venedik’te Altın Aslan kazanarak önemli bir başarıya imza attı. Üstelik Todd Phillips‘in yazıp yönettiği film bununla da yetinmeyecek gibi görünüyor. Joaquin Phoenix‘in performansıyla unutulmaz bir deneyime dönüşen Joker’ın Oscar yarışında oldukça iddialı olması bekleniyor.

resim

Bu yıl vizyona giren bir diğer DC filmi olan Shazam!, Aquaman ve Joker kadar büyük başarı yakalamamış olsa da, hem eleştirmenler hem de sinemaseverler tarafından beğeniyle karşılanarak başarılı DC uyarlamaları arasına adını yazdırdı. Ayrıca film gişede de çok kötü bir performans sergilemedi. Shazam!, Joker veya Aquaman kadar kârlı bir film olmadı belki ama yine de gişedeki yolculuğunun sonunda Warner Bros.’a para kazanırdı. Nitekim stüdyo bu başarıdan güç alarak hem Shazam!’ın devam filmi, hem de spin-off filmi olan Black Adam‘a yeşil ışık yaktı.

Son dönemde çıkan DC filmlerinin yakaladığı bu başarıdan güç alan DC Films, geçmişteki hatalarını tekrarlamamak için gelecek planları hakkında çok fazla detay paylaşmıyor olsa da, bugün Variety’nin yayınladığı kapsamlı haber stüdyonun gelecek planları ile ilgili önemli detaylar ortaya çıkardı.

resim

18+ yaş sınırıyla 1 milyar dolar hasılata ulaşan ilk film olarak tarihe geçen Joker’ın bu başarısının ardından Warner Bros.’un 18+ çizgiroman uyarlamalarına yenilerini ekleyebileceği konuşuluyordu. Variety’nin haberi bu söylentileri doğrularken, Warner Bros.’un bu filmlere yönelmesinin arkasında önemli bir neden daha olduğunu ortaya koyuyor: Logan ve Deadpool gibi 18+ yaş sınırı alan Marvel uyarlamalarıyla başarı yakalayan 20th Century Fox’un 18+ filmlere sıcak bakmayan Disney tarafından satın alınmış olması.

Gerek Joker’ın gerekse Logan ve Deadpool gibi filmlerin gişede yakaladığı başarı, yetişkinlere yönelik çizgiroman uyarlamalarının sinemaseverler tarafından ilgiyle karşılandığını gösteriyor. Bu konuda sinema dünyasına öncülük eden 20th Century Fox’un Disney’e satılmış olması ise Warner Bros. için önemli bir fırsat doğuruyor. Disney çatısı altındaki Marvel Studios’un bu boşluğu dolduramayacağının farkında olan Warner Bros., bundan sonra 18+ yaş sınırı alan DC uyarlamalarına da imza atmayı planlıyor.

resim

DC Films, her ne kadar Aquaman ve Shazam! gibi daha alternatif kahramanları sayesinde toparlanmayı başarmış olsa da, DC evreninin en popüler iki karakteri olan Batman ve Superman‘in son dönemde istenen başarıyı yakalayamamış olması stüdyonun çözmesi gereken en önemli sorunların başında geliyor.

Stüdyo, Batman konusunda işleri yoluna koymuş gibi görünüyor. Zira Matt Reeves‘in yazıp yöneteceği yeni Batman filminde rolü Ben Affleck’ten devralması için Robert Pattinson ile anlaşılmış durumda. Üstelik Robert Pattinson’ın başrolünü üstleneceği The Batman; Zoë Kravitz, Paul Dano, Jeffrey Wright, Andy Serkis ve Colin Farrell gibi isimleri bir araya getiren oyuncu kadrosuyla hazırlık aşamasındaki en heyecan verici çizgiroman uyarlamalarının başında geliyor.

Superman tarafına geldiğimizde ise çok daha farklı bir tabloyla karşılaşıyoruz. DC Sinematik Evreni’nde Superman’e hayat veren Henry Cavill geçtiğimiz günlerde verdiği bir röportajda rolün hâlâ kendisine ait olduğunu söylemiş olsa da, şu ana kadar gelen haberler Cavill’li bir Superman filmi görme ihtimalimizin pek yüksek olmadığını gösteriyor. Ancak Variety’nin haberine göre bu durum stüdyonun Superman’den hepten vazgeçtiği anlamına gelmiyor. Warner Bros. ve DC Films’in yeni bir Superman filmi çekmek istediği, bunun için de önemli isimlerle görüştüğü belirtiliyor. Bu isimlerin başında ise kısa süre önce WarnerMedia ile dev bir ortaklığa imza atan J.J. Abrams geliyor. DC Films’in bir süre önce Superman filmi için J.J. Abrams ile görüştüğü söyleniyor. Bu görüşmenin nasıl sonuçlandığı ise bilinmiyor. Superman filmi için görüşülen bir diğer isim de son yıllarda Creed ve Black Panther gibi filmlerle adından söz ettiren başarılı oyuncu Michael B. Jordan. Jordan’ın Superman rolünü devralmak için stüdyoyla görüştüğü ve karakterle ilgili yorumunu paylaştığı söyleniyor. Ancak henüz ortada yakın zamanda şekillenecek bir Superman filmi olmadığı için Jordan’ın anlaşmaya imza atmaktan kaçındığı söyleniyor. Variety’e göre yeni bir Superman filmi izlemek için en azından 2023’e kadar beklememiz gerekiyor. Ancak bu görüşmelerin gerçekleşmiş olması stüdyonun karakteri beyazperdeye döndürmek için yeni yollar aradığını gösteriyor.

resim

Justice League fiyaskosunun ardından beyazperdedeki geleceği tehlikeye giren bir diğer karakter de Flash. Justice League’de sevilen kahramana hayat veren Ezra Miller‘ın birkaç yıl sonra da solo bir Flash filmiyle sinemaseverlerin karşısına çıkması bekleniyordu. Aradan geçen sürede birçok yönetmen projeye dâhil olup ayrıldı ama film bir türlü hayata geçirilemedi. Ancak stüdyo Flash filminden de vazgeçmiş değil. Flash filmini yönetmesi için It filmleri ile adından söz ettiren Andy Muschietti ile anlaşan Warner Bros., filmin senaryosunu kaleme alması için de Christina Hodson ile anlaştı. Bumblebee’nin senaristi olarak tanınan, aynı zamanda şubat ayında vizyona girecek Birds of Prey filminin de senaryosunu kaleme alan Hodson, şu sıralar Flash filmi üzerinde çalışıyor. Birds of Prey senaryosuyla DC Films’in beğenisini kazanan Hodson, Flash filmini tamamladıktan sonra bir diğer DC uyarlaması olan Batgirl‘e geçecek ve Batgirl filminin de senaryosunu kaleme alacak.

resim

Birds of Prey demişken, Margot Robbie‘nin hayat verdiği Harley Quinn‘i DC’nin sevilen kadın kahramanlarından Black Canary ve Huntress ile bir araya getiren film, DC Films’in güvendiği projeler arasında yer alıyor. Yapılan ek çekimlerin ardından gerçekleştirilen test gösterimlerinden oldukça iyi sonuçlar alındığı, stüdyonun Birds of Prey ile son dönemdeki başarısını sürdüreceğine inandığı belirtiyor. Birds of Prey’in bu beklentileri karşılaması hâlinde Black Canary ve Huntress gibi karakterlere spin-off filmleri çekilebileceği konuşuluyor. Başarı yakalanması hâlinde spin-off filmleri çekilebilecek tek yapım Birds of Prey değil. Aynı şekilde Batman filmindeki Catwoman, Riddler, Penguin gibi karakterlere de spin-off filmleri çekilebileceği belirtiliyor.

Öte yandan DC Films’in 18+ çizgiroman uyarlamaları ile ilgili planları Birds of Prey filmine de yansıyacak gibi görünüyor. Variety’nin haberine göre filmin 18+ yaş sınırıyla vizyona girmesi bekleniyor. Ancak bu durum filmin Joker gibi karanlık bir tona sahip olacağı anlamına gelmiyor. Birds of Prey filminin izleyicileri çok daha renkli ve eğlenceli bir maceraya ortak edeceği söyleniyor. Hazırlık aşamasındaki DC filmleri arasında 18+ yaş sınırı alabilecek bir diğer yapımın da James Gunn‘ın yazıp yönettiği The Suicide Squad olduğu söyleniyor.

resim

Beyazperdedeki geleceği belirsiz olan DC kahramanlarına dönecek olursak, 2011 yılında çıkan solo filmi hayal kırıklığı yaratan Green Lantern‘ın da stüdyonun gelecek planları arasında yer aldığı söyleniyor. Variety’nin haberine göre J.J. Abrams ve ekibine önerilen bir diğer proje de, bir süredir hazırlık aşamasında olan Green Lantern Corps‘tu. DC Comics’in önde gelen çizgiroman yazarlarından Geoff Johns‘un senaryosunu kaleme aldığı Green Lantern Corps, stüdyonun önümüzdeki yıllarda hayata geçireceği büyük bütçeli yapımlardan biri olabilir.

Hatırlayacağınız gibi bir süre önce farklı bir Green Lantern projesi daha duyurulmuştu. Arrow ve The Flash gibi, The CW kanalında yayınlanan DC dizilerine imza atan Greg Berlanti‘nin hazırlayacağı Green Lantern dizisinin HBO Max‘ten resmi onayı alması, bir süredir hazırlık aşamasında olan film uyarlamasının yerini bu projeye bırakacağını düşündürmüştü. Ancak Variety’nin haberine göre Berlanti’nin dizisi Green Lantern Corps filminin çekilmesine engel teşkil etmiyor. Hâlihazırda bir dizisi olan Flash gibi Green Lantern da aynı anda hem televizyon ekranlarında hem de beyazperdede izleyicilerin karşısına çıkabilir. Üstelik Geoff Johns’la iyi ilişkileri olan Greg Berlanti’nin dizi projesinin yanı sıra filmde de senarist ya da yönetmen olarak yer alabileceği söyleniyor.

resim

WarnerMedia’nın mayıs ayında açılacak yeni dijital platformu HBO Max‘in sadece Green Lantern ve Strange Adventures gibi DC dizilerine değil, aynı zamanda DC filmlerine de ev sahipliği yapacağı söyleniyor. Variety’nin haberine göre DC Films, HBO Max’e özel DC filmleri çekmeye hazırlanıyor. HBO Max için hazırlanan filmler beyazperde için hazırlanan DC uyarlamalarına göre daha düşük maliyetli yapımlar olacak. Stüdyonun bu filmlerde bütçeyi 65 milyon doların altında tutmayı planladığı söyleniyor. Ancak Joker’ın 60 milyon dolar gibi bir bütçeyle çekildiği göz önüne alındığında, bu bütçe sınırının iyi DC filmleri çekmeye engel olmadığını söyleyebiliriz.

Son olarak HBO Max’in açılacak olması Justice League’in Zack Synder tarafından hazırlanmış kurgusunu görmek isteyen DC hayranlarını umutlandırmış olsa da, stüdyonun bu yönde bir planı olmadığı belirtiliyor. Zack Snyder’in versiyonunun kurgusunun ve görsel efektlerinin tamamlanmasının stüdyoya maliyetinin 50 milyon doları bulabileceği, bu yüzden de #ReleaseTheSnyderCut kampanyasının gördüğü ilgiyle rağmen bu versiyonun yayınlanmasının oldukça güç olduğu söyleniyor.














Kaynak: FilmLoverss


Yorumlar

cittaslow 27 Kasım 2019 12:26
Ben yanlış anladım herhalde, Superman rolü için Michael B. Jordan ile mi görüşülmüş?

Yorumunuz






Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film