Giriş Kayıt

Rami Malek'in Bond 25’daki Karakteri Herhangi Bir İdeoloji veya İnanca Bağlı Olmayacak


  1. Haberler
  2. Sinema
Quaresmania - 05 Temmuz 2019 13:23

374 

resim

Bundan sonra asla Arapça konuşan bir teröristi canlandırmayacağını söyleyen Rami Malek Bond 25’daki karakterinin herhangi bir ideoloji veya inanca bağlı olmadığını açıkladı.

Mr. Robot dizisindeki performansı ile dikkatleri üzerine çeken Rami Malek, geçtiğimiz yıl Freddie Mercury’e hayat verdiği Bohemian Rhapsody ile adından övgüyle söz ettirdi ve ilk Oscar’ını kazanmayı başardı. En İyi Erkek Oyuncu Oscarı’nı kazanmasının ardından Hollywood’un aranan isimleri arasına girmeyi başaran Malek, Oscar sonrası ilk projesi olarak yeni James Bond filmini seçti. Başarılı oyuncu, James Bond’a bir kez daha Daniel Craig’in hayat verdiği Bond 25’da filmin kötü karakterini canlandırıyor.

Javier Bardem’den Christopher Lee’ye, Mads Mikkelsen’den Christoph Waltz’a önemli oyuncuların izinden giderek bir Bond kötüsüne hayat vermek Malek için heyecan verici bir deneyim olsa da, başarılı oyuncu bu rolü kabul etmeden önce belli konularda taviz vermeyeceğini yönetmen ve yapımcılara ilettiğini ve bu isteğinin kabul edilmemesi hâlinde filmde rol almamaya hazır olduğunu açıkladı. Daha önce 24 dizisinde radikal İslamcı bir karaktere hayat veren Malek, “anlaşılabilir bir teröristi canlandırıyorum” diye düşünerek daha önce bu tarz rolleri kabul ettiğini fakat bundan sonra asla Arapça konuşan bir teröristi canlandırmayacağını ifade etti.

Mısır kökenli oyuncu, rolü kabul etmeden önce bu konu hakkındaki endişelerini Bond 25’ın yönetmeni Cary Fukunaga ile paylaştığını ve herhangi bir ideoloji ya da inançla ilişkilendirilen bir kötü karakteri canlandırmayacağını daha en başından söylediğini açıkladı. Fukunaga ve yapım ekibinin bu endişelerini dikkate aldığını söyleyen Malek, Fukunaga’nın da bu şekilde düşündüğünü ve filmde oldukça farklı bir terörist ile karşılaşacağımızı ifade etti. Filmin konusu ve Malek’in karakteri hakkında bilinenler oldukça kısıtlı olduğu için başarılı oyuncunun “farklı bir terörist” derken tam olarak neyi kastettiğini anlamak pek mümkün değil.

Mısır kökenli bir oyuncu olarak bu konuda oldukça duyarlı davrandığı görülen Malek, kökleri ile bağlarını koparmadığına dikkat çekti. Malek, konu hakkında yaptığı açıklamada: “Ben Mısırlıyım. Mısır’daki müzikleri dinleyerek büyüdüm. Umm Kulthum’u sevdim. Omar Sherif’i sevdim. Onlar benim insanlarım. Orada insanlarla ve kültürle güzel bir bağım varmış gibi hissediyorum. Onlardan farklı bir hayat deneyimim olduğunu kabul ediyorum. Ama Mısır kültürüne o kadar düşkün, o kadar iç içeyim ki bu beni ben yapan şeyin temelinde yatıyor.” ifadelerini kullandı.

Oyuncu kadrosunda Daniel Craig ve Rami Malek’e Lea Seydoux, Naomie Harris, Ben Whishaw, Rory Kinnear, Ralph Fiennes, Billy Magnussen, Dali Benssalah, Ana de Armas‘ın eşlik ettiği Bond 25, 8 Nisan 2020’de vizyona girecek.


No Time to Die
2021
No Time to Die
Aksiyon / Macera / Gerilim163 dk

Yönetmen: Danny Boyle, Cary Joji Fukunaga
Efsanevi İngiliz ajanı James Bond artık aktif hizmetten ayrılmıştır ve Jamaika'da sakin bir hayatın tadını çıkarmaktadır. Ancak CIA'deki eski arkadaşı Felix Leiter yardım istemek için geldiğinde bu kişisel cenneti kısa ömürlü olur. Kaçırılan bir...
7.3 (448,092 Oy)

Kaynak: FilmLoverss


Yorumunuz



Forumdan Benzer Başlıklar



Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film