Giriş Kayıt

John Wick Yönetmeni Chad Stahelski, Birds of Prey'in Aksiyon Sahnelerine Katkıda Bulunacak


  1. Haberler
  2. Sinema
Quaresmania - 19 Ağustos 2019 13:59

393 

resim

John Wick filmlerinin yönetmeni Chad Stahelski, Margot Robbie’nin başrolünü üstlendiği Birds of Prey filmine eklenecek aksiyon sahneleri için yönetmen koltuğuna oturacak.

Margot Robbie tarafından canlandırılan Harley Quinn’i DC’nin sevilen kadın kahramanları ile bir araya getiren Birds of Prey (And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn), önümüzdeki yıl sinemaseverlerin karşısına çıkacak. Asıl çekimleri kısa süre önce tamamlanan filmin post-prodüksiyon sürecine geçilirken, filmde yer alacak yeni sahnelerin çekimleri için de hazırlıkla başlandı. Çekilecek bu yeni sahneler için kamera arkasına geçecek isim ise filmin yönetmeni olan Cathy Yan değil, John Wick filmlerinin yönetmeni Chad Stahelski olacak.

Kariyerine dublör olarak başladıktan sonra Matrix ve 300 gibi filmlerin dövüş koreografı olarak dikkat çeken Stahelski, David Leitch ile birlikte yönettiği John Wick ile yönetmenlik konusunda da oldukça iddialı olduğunu göstermişti. John Wick’in devam filmlerini tek başına yöneten Stahelski, özellikle aksiyon sahnelerini dizayn etme ve yönetme konusunda ne kadar yetenekli olduğunu bu filmlerle bir kez daha gösterdi.

Ek çekimlerde yönetmen değişikliğine gidilmesi genelde filmler için işlerin pek de yolunda gitmediğinin habercisi olsa da, Birds of Prey için aynı şeyi söylemek doğru olmaz. Zira Chad Stahelski’nin dublör kordinasyon şirketi 87 Eleven ilk günden beri projede yer alıyor. Bu yüzden de filmdeki aksiyon sahnelerinin daha etkileyici olmasını isteyen Warner Bros.’un Stahelski’den ek çekimlerde daha kayda değer bir rol üstlenmesini istemesi stüdyo adına yerinde bir karar olarak görülebilir. Öte yandan bu tarz aksiyon sahnelerinin çekimlerini gerçekleştiren ikinci ekibin farklı bir yönetmene emanet edilmesi de Hollywood’da sıkça rastlanan bir durum. Hatta zaman zaman başarılı yönetmenler de bazı filmlerde ikinci ekip çekimlerini gerçekleştirebiliyorlar. Steven Soderbergh’in The Hunger Games’in ikinci ekip çekimlerini yönetmesi bunun ilk akla gelen örneklerinden biri.


resim

Sundance Film Festivali’nden ödülle dönen ilk uzun metrajlısı Dead Pigs ile sinema dünyasına etkileyici bir giriş yapan Cathy Yan’in yönettiği Birds of Prey, Joker ile bağlarını koparan Harley Quinn’in Cassandra Cain adlı genç bir kızı kurtarmak için Black Canary, Huntress ve Renee Montoya ile güçlerini birleştirmesini anlatıyor.

Filmin oyuncu kadrosunda Margot Robbie’ye Mary Elizabeth Winstead, Jurnee Smollett-Bell, Rosie Perez, Ella Jay Basco, Ewan McGregor ve Chris Messina eşlik ediyor.

Birds of Prey (And The Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn), 7 Şubat 2020‘de vizyona girecek.


Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn
2020
Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn
Aksiyon / Macera / Komedi / Suç109 dk

Yönetmen: Cathy Yan
Birds of Prey, bir mafya babası tarafından kaçırılan genç bir kızın, kurtarılması için verilen mücadeleyi konu ediyor. Harley Quinn, Gotham şehrinde suçla savaşan bir kanun savaşçısı olan Helena Bertinelli ve suçla savaşan bir aileden gelen yakın dövüş...
6.1 (266,465 Oy)

Kaynak: FilmLoverss


Yorumunuz






Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film