Giriş Kayıt

David Gordon Green, Yeni The Exorcist Üçlemesinin Yönetmenliğini Üstlenecek


  1. Haberler
  2. Sinema
Quaresmania - 27 Temmuz 2021 13:41

659 

resim

William Friedkin imzalı korku klasiği The Exorcist yeni bir üçlemeyle beyazperdeye geri dönüyor. David Gordon Green, Universal ve Blumhouse ortaklığında hazırlanacak yeni The Exorcist üçlemesinin yönetmenliğini üstlenecek. İlk filmdeki rolüne geri dönecek olan Ellen Burstyn’e ise Leslie Odom Jr. eşlik edecek.

Hatırlayacak olursanız, geçtiğimiz yıl Exorcist filmlerinin yapımcı şirketi Morgan Creek Entertainment’ın, William Friedkin imzalı korku klasiği The Exorcist’in yeni versiyonunu çekmek için hazırlıklara başladığını sizlerle paylaşmıştık. Bu versiyonun yönetmenliğini üstlenmesi için ise David Gordon Green ile görüşülüyordu.

Yaklaşık bir buçuk yıl aradan sonra projeyle ilgili yeni ve önemli gelişmeler ortaya çıktı. Buna göre The Exorcist, yeni bir üçlemeyle beyazperdeye geri dönüyor. Morgan Creek Entertainment ile beraber Jason Blum‘un kurucusu olduğu Blumhouse Productions, bu yeni üçlemeyi hayata geçirmek için çalışmalara başladı. David Gordon Green ile yapılan görüşmeler ise kesinliğe kavuştu.

Dahası The New York Times’ın haberine göre Universal ve NBCUniversal’ın yeni dijital platformu Peacock, üçlemenin dünya çapındaki haklarını satın almak için 400 milyon dolarlık bir anlaşmaya imza attı. The Times’ın haberine göre yapılan anlaşmanın bu kadar yüklü bir miktarda olmasının sebebi özellikle Netflix’in Knives Out’un devam filmlerinin haklarını satın almasıyla birlikte dijital platformlar arasındaki içerik rekabetinin daha da alevlenmiş olması. Ayrıca üçlemede, Ellen Burstyn’in ilk filmdeki rolüne geri döneceği ve Leslie Odom Jr.’ın da oyuncu kadrosunda yer alacağı da açıklandı.

Üçleme ile ilgili yeni bilgiler sadece bunlarla sınırlı değil. Halloween’in 40 yıllık aradan sonra gelen devam filmine imza atan, şu sıralar ise 78. Venedik Film Festivali’nin Yarışma Dışı seçkisinde serinin en yeni filmi Halloweeen Kills filminin prömiyerini yapmaya hazırlanan, Halloween Ends’i ise tamamlamak üzere olan David Gordon Green, Universal ve Blumhouse ortaklığında hazırlanacak yeni üçlemenin yönetmenliğini üstlenecek.

1973 yapımı orijinal filmde Chris MacNeil karakterini canlandıran usta oyuncu Ellen Burstyn, yeni The Exorcist üçlemesi için ilk filmdeki rolüne geri dönüyor. Filmde, Ellen Burstyn’e Hamilton müzikali ve Oscar’a aday olduğu One Night in Miami filmiyle adından söz ettiren Leslie Odom Jr. eşlik edecek. The Exorcist’in devamı niteliğindeki bu üçlemede Leslie Odom Jr., çocuğu şeytani bir varlık tarafından ele geçirilmiş bir babaya hayat verecek. Kızını kurtarmak için yardım arayışında olan babanın yolu Chris MacNeil ile kesişecek.

Yeni üçlemenin ilk filmi 13 Ekim 2023‘te vizyona girecek. Üçlemenin sonraki iki filminin Peacock’ta gösterilme ihtimali olduğunu sözlerimize ekleyelim. Bu yeni üçlemenin izleyicide nasıl karşılık bulacağını hep birlikte göreceğiz.

The Exorcist: Believer
2023
The Exorcist: Believer
Korku111 dk

Yönetmen: David Gordon Green
12 yıl önce hamile olan karısını Haiti'deki depremde kaybeden Victor Fielding, kızı Angela'yı tek başına büyütür. Bir gün Angela ve arkadaşı Katherine, gittikleri ormanda kaybolur. Herkes onları arasa da kimse izlerine rastlamaz. Aradan geçen üç günün...


Kaynak: FilmLoverss


Yorumunuz






Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film