Giriş Kayıt

Christopher Nolan, Tenet'te Romantik Komedilerden Bile Az Görsel Efekt Olduğunu Söyledi


  1. Haberler
  2. Sinema
Quaresmania - 08 Ağustos 2020 15:09

254 

resim

Christopher Nolan, bu ay sonunda vizyona girecek Tenet filminde çoğu romantik komediden bile daha az görsel efekt kullandıklarını söyledi.

Başrollerinde Robert Pattinson, John David Washington, Kenneth Branagh, Elizabeth Debicki, Michael Cain gibi isimlerin yer aldığı Christopher Nolan‘ın merakla beklenen ancak vizyon tarihi sürekli ertelenen Tenet filmi ile ilgili bilgiler gelmeye devam ediyor. Filmin son olarak 26 Ağustos’ta Türkiye’de vizyona gireceği açıklanmıştı.

Filmin uzun bir süre vizyondan uzak kalması, daha önce açıklanan vizyon tarihlerinin sürekli ertelenmesi filmle ilgili spekülasyonları da arttırmış, yönetmen ve oyuncuların açıklamaları da beklentileri yükseltmişti. Nolan’ın filmlerinde zamanın iç içe ve lineer olmayan kullanımı, rüya, casusluk gibi kavramları aktarmadaki ustalığı gözleri bu filme çevirmişti.

Nolan filmle ilgili daha önce yaptığı açıklamada filmin zaman yolculuğu ile ilgili değil zamanla ve zamanın fonksiyonlarının farklı yönleriyle ilişkili olduğunu dile getirmişti. Başrol oyuncularından Robert Pattinson da filmin senaryosuna hayran kaldığını ve filmi sihirbazlık numarasına benzettiğini söylemişti.

Christopher Nolan’ın yeni filminde görsel efektler beklenenin aksine eski filmlerindeki kadar olmayacak. Yükselen binalar, bükülen gökyüzü, devasa dalgalar gibi efektler bu filmde yer almayacak gibi duruyor. Filmin kurgucusu Jennifer Lame, filmde 300’den daha az sayıda görsel efekt kullandığını açıkladı.

Nolan verdiği bir röportajda bu sayı ile ilgili olarak sıradan bir romantik komedi filminden daha az görsel efekt yer aldığını dile getirdi. Nolan “Güvenlik ağımız ile Görsel Efekt Süpervizörü Andrew Jackson sorumlu. Her şeyin kamera ile yapılmasını istedik ancak eğer olamazsa post-prodüksiyonda hangi seçeneklerimiz var? Andrew’un bir anlamda kendini iş için önerdiğini söylemek isterim çünkü bu kadar büyük miktara ulaşmamıza yardımcı oldu. Filmin geniş çaplı bir görsel tarafı var ancak kullandığımız görsel efektli planların sayısı muhtemelen çoğu romantik komedi filminden az” ifadelerini kullandı.

Bu sayıya diğer filmleri ile karşılaştırmalı bakıldığında oldukça az görünüyor. Nitekim Nolan’ın 2014 yapımı Interstellar filminde 850 görsel efektli plan kullanılmıştı. Tenet filminde bunun neredeyse üçte biri kadar olması göze çarpıyor.

Tenet
2020
Tenet
Aksiyon / Bilim-Kurgu150 dk

Yönetmen: Christopher Nolan
Tenet, dünyayı büyük bir tehlikeden kurtarmak için savaşan bir kahramanın hikayesini konu ediyor. Gerçek zamanın ötesinde bir yerde uluslararası bir casusluk görevini yerine getirmeye çalışan kahraman, dünyayı kurtarabilmek için savaşmak zorunda kalır....
7.3 (598,756 Oy)

Kaynak: FilmLoverss


Yorumunuz



Forumdan Benzer Başlıklar



Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film