Giriş Kayıt

Bruno Dumont'nun Yeni Filmi Joan of Arc'tan İlk Fragman Yayınlandı


  1. Haberler
  2. Sinema
Quaresmania - 08 Mayıs 2019 17:30

621 

resim

Bruno Dumont’nun dünya prömiyerini 72. Cannes Film Festivali’nin Belirli Bir Bakış bölümünde yapacak yeni filmi Joan of Arc’tan ilk fragman yayınlandı.

La vie de Jésus, L’humanité ve Camille Claudel, 1915 gibi filmlerle tanınan Fransız yönetmen Bruno Dumont, bu yıl yeni filmi Joan of Arc ile Cannes Film Festivali’ne geri dönmeye hazırlanıyor. 2017 yılında vizyona giren Jeannette, l’enfance de Jeanne d’Arc’ın devam filmi olan Joan of Arc, dünya prömiyerini 72. Cannes Film Festivali‘nin Belirli Bir Bakış bölümünde yapacak.

Avrupa tarihinin en önemli figürlerinden Jeanne d’Arc’ın hikâyesini anlatmaya devam edecek Joan of Arc, Yüz Yıl Savaşı boyunca halkına liderlik eden genç kahramanın, erkek kıyafetleri giyerek savaştığı ve gaipten sesler duyduğu için engizisyon mahkemesi tarafından yargılanmasını konu alacak.

İlk filmde Jeanne d’Arc’ın hikâyesini beyazperdeye taşırken elektronik müzikten faydalanan Dumont, bu kez müzik tercihlerinde farklı bir yaklaşım izleyecek. Engizisyon mahkemesi tarafından kafirlikle suçlanan ve Kral tarafından yalnız bırakılan Jeanne’in içinde bulunduğu ruh hâlini yansıtmak için elektronik müziğin doğru tercih olmayacağını söyleyen Dumont, bu mistik figürün içinde bulunduğu durumu yansıtmak için romantik müziği tercih ettiklerini ifade etti.

Filmde Jeanne d’Arc’ı ilk filmde de karaktere hayat veren genç oyuncu Lise Leplat Prudhomme canlandırıyor.



Jeanne
2019
Jeanne
Dram137 dk

Yönetmen: Bruno Dumont
Bruno Dumont, 2017’de Jan Dark’ın çocukluğunu anlattığı Jeanette ile başladığı müzikal söylence dizisine 2019’da Jeanne ile nokta koyuyor. 15. yüzyılda geçen Jeanne, önceki filmin kaldığı yerden devam ediyor ve ergen yaşlardaki Jan Dark’ın İngilizlere...
5.8 (796 Oy)

https://www.youtube.com/watch?v=GCGkZ92cpcg

Yorumunuz



Forumdan Benzer Başlıklar



Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film