Giriş Kayıt

Amazon Prime Video Türkiye'de Kullanıma Açıldı


  1. Haberler
  2. Sinema
Quaresmania - 15 Eylül 2020 15:19

543 

resim

Dijital yayın platformları arasında Netflix’in en büyük rakibi olan Amazon Prime Video, Türkiye’de kullanıma açıldı. Aylık abonelik ücreti 7.90 TL olan platform 30 gün ücretsiz kullanılabiliyor.

Son dönemde gitgide kalabalıklaşan dijital platform pazarında Disney+, Hulu, HBO Max gibi platformlar da oldukça iddialı olsa da, an itibarıyla Netflix‘in bu alandaki en büyük rakibi Amazon Prime Video olmaya devam ediyor. Amazon’un aylık bir abonelik ücreti karşılığında kullanıcılarına çeşitli ayrıcalıklar sunduğu Amazon Prime servisi -ki Amazon Prime Video da bu servisin bir parçası olarak kullanıcılara sunuluyor-, dünya genelinde 150 milyondan fazla aboneye sahip. Abone sayısını daha da artırabilmek için farklı pazarlara yönelmeye devam eden Amazon, nihayet Prime servisini Türkiye’de de kullanıma sundu.

Oldukça zengin bir içerik seçkisine sahip olan Prime Video’yu da barındıran Amazon Prime, Türkiye’de 7.90 TL aylık abonelik ücreti ile kullanıcılara sunuldu. Ayrıca Netflix gibi Prime da kullanıcılara ilk bir ay ücretsiz abonelik fırsatı sunuyor.

Amazon Prime’ın nihayet Türkiye’ye resmi olarak gelmesi, şirketin Netflix ile benzer bir strateji izleyerek Türkiye’de orijinal içerik alanına yatırım yapıp yapmayacağı sorusunu beraberinde getiriyor. Her ne kadar sayı olarak Netflix kadar fazla olmasa da Amazon’un da Beat, The Forgotten Army, Mirzapur, El Presidente gibi farklı ülkelerde hayata geçirdiği uluslararası yapımları bulunuyor. Nitekim geçtiğimiz aylarda gelen haberlerde Masumiyet Müzesi dizisi için Amazon’un adı geçmesi, Türkiye’de de bu yönde bir adım atılabileceğini düşündürüyor.

İlgi çekici lisanslı içeriklere de ev sahipliği yapan Amazon Prime’ın orijinal dizilerinin başında; son yılların en iyi dizilerinden The Boys geliyor, Altın Küre ve Emmy ödüllü The Marvelous Mrs. Maisel, ekranlardaki en iyi bilimkurgu dizilerinden The Expanse, Billy Bob Thornton’ın başrolünde yer aldığı, David E. Kelley imzalı Goliath, büyük bir bütçeyle çekilen, Orlando Bloom ve Cara Delevingne’li Carnival Row, popüler polisiye romanlarından uyarlanan Bosch, özellikle ilk sezonu büyük ses getiren Homecoming, bilimkurgu dizisi Tales from the Loop, son yılların en heyecan verici animasyon dizilerinden Undone ve tabii artık ekranlara veda etmiş olsa da Fleabag geliyor.

Amazon Prime Video’da yer alan en dikkat çekici lisanslar içerikler arasında ise The Office, House M.D., Seinfeld, Parks and Recreation, The X-Files, Prison Break, Heroes, Battlestar Galactica, Mad Men, Community, This Is Us, Downton Abbey, Buffy the Vampire Slayer gibi beğeni kazanmış yapımlar yer alıyor.




















Kaynak: FilmLoverss


Yorumlar

Serkan Aydemir 15 Eylül 2020 16:47
Erişim engeli ile bağlantısı var mı bilmiyorum ama şu an pek iyi durmuyor.
SEVILAYOZGEDEY 15 Eylül 2020 19:59
Kaç aydır AMAZON PRIME VIDEO ya üye olup kullanıyordum yaw uygulamanın ve sitenin de, ve bir çok içeriğin de Türkçe altyazı desteği vardı, az da olsa Türkçe dublaj bile vardı.. Ülkemizde zaten var sanıyodum ahahahah Gülücük

Yorumunuz






Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film