Giriş Kayıt

Akademi, Gelen Tepkilerin Ardından Ödülleri Reklam Aralarında Verme Kararından Vazgeçti


  1. Haberler
  2. Sinema
Quaresmania - 18 Şubat 2019 13:23

285 

resim

Akademi, gelen tepkilerin ardından dört ödülü reklam aralarında verme kararından vazgeçti. Bu yılki Oscar ödül töreninde, her yıl olduğu gibi tüm ödüller canlı yayında sahiplerini bulacak.

Son yıllarda izlenme rakamları düşen Oscar ödül töreninin süresini kısaltmak isteyen Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, bu hafta başında yayınladığı açıklamayla En İyi Kurgu, En İyi Görüntü Yönetimi, En İyi Saç ve Makyaj, En İyi Kısa Film kategorilerinde ödüllerin reklam aralarında verileceğini açıkladı. Akademi’nin bu kararı sinema dünyası tarafından tepkiyle karşılandı.

Özellikle En İyi Görüntü Yönetimi ve En İyi Kurgu kategorilerinde ödüllerin reklam aralarında verilecek olması eleştirileri beraberinde getirdi. Kararın açıklanmasının ardından sinema dünyasının önde gelen birçok ismi tepkisini dile getirirken Martin Scorsese, Quentin Tarantino, Spike Lee gibi önemli isimler bir araya gelerek Akademi’nin bu karardan vazgeçmesini isteyen bir açık mektuba imza attı.

Bugün o açık mektuba imza atanlara birçok önemli isim daha katıldı. Alfonso Cuarón, Christopher Nolan, Michael Mann, Alejandro González Iñárritu ve Guillermo del Toro gibi saygın yönetmenlerin yanı sıra George Clooney, Brad Pitt, Robert De Niro, Elizabeth Banks, Peter Dinklage ve Kerry Washington gibi oyuncular da Akademi’nin kararını eleştiren açık mektuba ismini yazdırdı.

Akademi ilk başta gelen tepkilere rağmen kararının arkasında dursa da, eleştirilerin çığ gibi büyümesi ve kararı eleştirenlere kayda değer isimlerin de katılmasının ardından geri adım atmak zorunda kaldı. Bazı ödülleri reklam aralarında verme kararından vazgeçen Akademi, tüm ödüllerin canlı yayında verileceğini açıkladı.

Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi bu kararını şu açıklamayla duyurdu: “Akademi, dört ödülün (En İyi Kurgu, En İyi Görüntü Yönetimi, En İyi Saç ve Makyaj, En İyi Kısa Film) sunulma şekliyle ilgili üyelerinden gelen tepkileri işitti. Tüm Akademi Ödülleri bugüne kadar yapıldığı gibi, kurgulanmadan sunulacak.”

Akademi gelen tepkilerin ardından bu skandal karardan geri adım atmış olsa da, bu yıl Oscar’a giden yolda yaşananlar Akademi’nin sorunlu bir dönemden geçtiğini gösteriyor. Oscar Ödülleri’ni daha popüler hâle getirmek için En İyi Popüler Film Oscarı verme gibi dâhiyane fikirler üreten Akademi yönetimi, zamanın ruhuna ayak uydurup popüler kalabilmek adına Oscarlar’ı sinema dünyasının en prestijli ödülleri yapan değerlerden vazgeçmeye hazır görünüyor.


The Oscars
2019
The Oscars
Müzik156 dk

Yönetmen: Glenn Weiss, Jonathan X


Kaynak: FilmLoverss


Yorumunuz






Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film