Giriş Kayıt

91. Akademi Ödülleri'nde 7 Siyahi Adayın Oscar Kazanmasıyla Yeni Bir Rekor Kırıldı


  1. Haberler
  2. Sinema
Quaresmania - 26 Şubat 2019 03:24

448 

resim

Black Panther, BlacKkKlansman ve If Beale Street Could Talk gibi siyahi karakterleri merkezine alan filmlerin çok sayıda adaylık aldığı 91. Akademi Ödülleri, 7 siyahi adayın Oscar kazanmasıyla yeni bir rekora sahne oldu.

2015 yılında dağıtılan 87. Akademi Ödülleri’nde siyahi adayların büyük ölçüde es geçilmesi sinema dünyasından tepki toplamış ve sonrasında sosyal medyada gündeme oturan #OscarSoWhite hareketi geniş bir kitleden destek bulmuştu. Gelen bu tepkilerin ardından üyeleri arasında farklılıklara daha çok yer vermek için harekete geçen Akademi, bu yolda önemli aşama kaydetmiş gibi görünüyor. Zira bu yıl Oscar tarihinde en çok siyahi adayın Oscar kazandığı yıl oldu.

Black Panther, BlacKkKlansman ve If Beale Street Could Talk gibi siyahi karakterlerin hikâyesini merkezine alan yapımların çok sayıda adaylık aldığı 91. Akademi Ödülleri’nde Oscar ödülü kazanan siyahi isimlerin sayısı rekor sayıya ulaştı.


resim

Mahershala Ali, Green Book filmiyle En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Oscarı’nı kazanırken, Regina King de If Beale Street Could Talk filmindeki etkileyici performansıyla En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Oscarı’nı kazandı. Bugüne kadar 5 kez Oscar’a aday gösterilen Spike Lee de bu yıl ilk Oscar’ını kazandı. Spike Lee ve bir diğer Afrika kökenli Amerikalı olan Kevin Willmott, BlacKkKlansman ile En İyi Uyarlama Senaryo Oscarı’nı kazandı.

Öte yandan teknik dallarda Black Panther ön plana çıktı. Marvel’in övgü toplayan filmi En İyi Müzik, En İyi Kostüm ve En İyi Yapım Tasarımı kategorilerinde Oscar kazandı. Ruth Carter, En İyi Kostüm kategorisinde Oscar kazanan ilk siyahi aday olurken, aynı şekilde Hannah Beachler da En İyi Yapım Tasarımı Oscarı’nı kazanan ilk siyahi aday olarak tarihe geçti.

Spider-Man: Into the Spider-verse ile En İyi Animasyon Film Oscarı’nı kazanan beş isimden biri olan Peter Ramsey de bu yıl Oscar ödülü kazanan siyahi adaylar arasında yer aldı.


The Oscars
2019
The Oscars
Müzik156 dk

Yönetmen: Glenn Weiss, Jonathan X


Kaynak: FilmLoverss


Yorumlar

deckard 26 Şubat 2019 09:08
Siyahlar bileğinin hakkıyla hakederek ödülleri aldı.

Yorumunuz






Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film