Giriş Kayıt

Netflix'in Fatih Sultan Mehmet Dizisi Ottoman Rising Hakkında Yeni Detaylar Açıklandı


  1. Haberler
  2. Dizi
Quaresmania - 17 Ocak 2019 13:22

794 

resim

Osmanlı Devleti’nin yükselme dönemini ve Fatih Sultan Mehmet’in hayatını konu alan Netflix dizisi Ottoman Rising hakkında yeni detaylar paylaşıldı.

Los Angeles merkezli Karga Seven Pictures’ın kurucu ortaklarından Emre Şahin, Milliyet’e verdiği röportajda Netflix için hazırladıkları Ottoman Rising dizisi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Netflix’in dünyada en çok tanınan imparatorlukları öğrenmek için bir araştırma yaptırdığını ve bu araştırmada Osmanlı ve Roma imparatorlukları başı çekince Osmanlı ile ilgili bir dizi çekmek için kendileri ile iletişime geçtiğini söyleyen Şahin, Fatih Sultan Mehmet’in hayatını konu alan Ottoman Rising’in böyle ortaya çıktığını açıkladı.

Dizinin altı bölümden oluşacağını açıklayan Şahin, Osmanlı Devleti’nin yükselme dönemini ve Fatih Sultan Mehmet’in hayatını konu alacak dizide ana hikâyenin İstanbul’un fethi olacağını, fakat hikâyenin oradan farklı yerlere açılacağını söyledi. Dizide flashbackler ve ileriye gidişler de olacak.

Dizinin Netflix International için hazırlandığını belirten Şahin, dizinin dilinin İngilizce olacağını açıkladı. Ottoman Rising ile uluslararası bir izleyici kitlesine ulaşmayı amaçladıklarını belirten Şahin, dizinin Çin’de gösterilmesi için de önemli bir anlaşma imzaladıklarını söyledi. Şahin, yönetmenliğini de üstleneceği diziyi daha genç, dinamik ve uluslararası bir görsel dilde yapacaklarını söylerken, dizide uluslararası bir oyuncu kadrosu olacağını açıkladı.

Proje başladıktan sonra dizinin oyuncu kadrosuna ve kamera arkası ekibine Türkiye’den ilk başta planladıklarından daha fazla isim dahil ettiklerini söyleyen Şahin, geldikleri noktada bu diziye “bizden ama her anlamıyla da uluslararası bir proje gibi” baktığını ifade etti.

Ottoman Rising’in senaryosunu Karga Seven Pictures’taki ortakları Kelly McPherson ve Elizabeth Lake ile birlikte kaleme aldıklarını söyleyen Şahin, ortaya daha iddialı, genç, tamamen iyi hikaye üzerine kurulu ve cüretkâr bir senaryonun çıktığını belirtti.


Rise of Empires: Ottoman
2020
Rise of Empires: Ottoman
Belgesel / Dram / Tarihi / Savaş44 dk

Yönetmen: Emre Sahin
Rise of Empires: Ottoman, tarihe damgasını vuran padişahlardan Fatih Sultan Mehmet’in yükselişini ve İstanbul’un fethini konu alırken dönemin Osmanlı İmparatorluğu’nu farklı bir açıdan ele alıyor. - Gönderen: Quaresmania...


Kaynak: FilmLoverss


Yorumlar

motion112233 17 Ocak 2019 13:45
İstanbul'un fethi tarihte büyük bir olay. Bu olayın büyüklüğüne yaraşır büyüklükte bir film henüz çekilmedi. Böyle bir filmi çekmek muazzam kaynakların kullanımını gerekli kılıyor. Ve bu imkânlar sadece Hollywood'da var. Netflix'in dizisi oryantalist bakış açısına sahip olur mu bilinmez ama umarım Faruk Aksoy'un "Fetih 1453" rezaletine benzemez.
benteksizhepiniz 17 Ocak 2019 15:22
Bu haber çok sevindirici. Netflix akıllıca işler yapıyor. Özellikle ülkemizle ilgili işlerin daha da artmasını diliyorum. Böylece hem bizler yararlanabileceğiz hem de uluslararası alanda bilinirliğimiz artacak. Bu da daha iyi yeni işlere kapı çacak umudundayım.

Yorumunuz






Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film