Giriş Kayıt

LOTR Dizisinden Yayınlanan Yeni Haritadan Dizinin Hangi Dönemde Geçeceğine Dair İpuçları


  1. Haberler
  2. Dizi
Quaresmania - 22 Şubat 2019 16:37

453 

resim

Amazon’un hazırlık aşamasındaki Yüzüklerin Efendisi – The Lord of the Rings dizisi için yayınladığı yeni harita, dizinin hangi dönemde geçeceği ile ilgili önemli ipuçları barındırıyor.

Edebiyat dünyasının en sevilen eserleri arasında yer alan ve daha önce Peter Jackson tarafından sinemaya uyarlanan The Lord of the Rings, Amazon tarafından hazırlanan yeni dizi ile ekranlara geri dönüyor. Şu anda hazırlık aşamasında olan en heyecan verici yapımlardan biri olan The Lord of the Rings dizisi için hazırlıklarını sürdüren Amazon, dizinin geçeceği dünyayı gözler önüne seren bir harita yayınladı.

İlk olarak Orta Dünya’nın üzerinden herhangi bir ibare bulunmayan bir haritasını yayınlayan Amazon, daha sonra bu harita üzerine bazı detayları ekledi. Haritadaki yerleri gösteren bu ibareler, dizinin hangi dönemde geçeceğine dair ilk detayların ortaya çıkmasını sağladı.

Hazırlık aşamasındaki Star Trek 4 ve Flash Gordon filmlerinin senaristleri olan John D. Payne ve Patrick McKay tarafından hazırlanan The Lord of the Rings dizisi ilk duyurulduğunda, dizinde anlatılacak olayların filmlerle aynı dönemde geçmeyeceği açıklanmıştı. Ancak bunun dışında bir detay paylaşılmamıştı. Kısa süre sonra ortaya çıkan söylentilerde ise dizinin Aragorn’un gençlik yıllarına ışık tutacağı iddia edilmişti.


resim

Ancak Amazon tarafından paylaşılan bu yeni harita dizinin Aragorn’un gençlik yıllarında geçmesinin pek mümkün olmadığını gösteriyor. Haritada, daha sonra filmlerde de gördüğümüz Rohan’a dönüşen Calenardhon Krallığı görülebiliyor. Aragorn, Rohan’ın kuruluşundan 400 yıl sonra doğduğu için karakterin dizide yer alması pek mümkün görünmüyor. Ancak dizi ilerleyen sezonlarında Orta Dünya’nın farklı bir dönemine geçiş yaparsa karakteri görme şansımız doğabilir.

Yayınlanan bu haritada yer alan yerler, dizinin Orta Dünya’da Üçüncü Çağ olarak bilinen dönemin ilk yıllarında geçeceğini gösteriyor. Bu da dizinin duyurulduğu dönemde ortaya atılan Silmarillion iddialarının da doğru olmadığını gösteriyor. Zira J.R.R. Tolkien’ın Orta Dünya için yarattığı mitolojiyi detaylandıran Silmarillion’da anlatılan olaylar Üçüncü Çağ’da değil İlk Çağ’da geçiyor.

Haritanın yüksek çözünürlüğe sahip hâline Amazon’un The Lord of the Rings sayfasından ulaşabilirsiniz.


The Lord of the Rings: The Rings of Power
2022
The Lord of the Rings: The Rings of Power
Aksiyon / Macera / Dram60 dk

Yönetmen: J.A. Bayona, Wayne Yip, Charlotte Brändström
Amazon Studios’un dizisi, Orta Dünya tarihinin destanlara konu olan İkinci Çağ’ındaki efsanevi kahramanları ilk kez ekrana getirecek. J.R.R. Tolkien’ın The Hobbit ve The Lord of the Rings’inin binlerce yıl öncesinde geçen bu epik drama, izleyicileri büyük...
7.0 (358,329 Oy)

Kaynak: FilmLoverss


Yorumunuz






Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film