Giriş Kayıt

Danny Boyle, The Beach'in Öncesini Konu Alan Bir Dizinin Hazırlandığını Açıkladı


  1. Haberler
  2. Dizi
Quaresmania - 27 Haziran 2019 12:19

625 

resim

Yeni filmi Yesterday’in tanıtım çalışmalarıyla meşgul olan Danny Boyle, yönetmenliğini üstlendiği 2000 yapımı The Beach filminin öncesini konu alan bir dizinin hazırlandığını açıkladı. Dizinin ilk iki bölümünün senaryosunu okuduğunu belirten Boyle, FX kanalının diziye onay vermesini umduğunu söyledi.

Şu sıralar yeni filmi Yesterday’in tanıtım çalışmalarıyla meşgul olan Danny Boyle, yaptığı açıklamalarla sinema gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Bir yandan Bond 25’ı yönetmekten vazgeçmesiyle gündemde kalırken; diğer bir yandan Alex Garland ile beraber 28 Days Later’ın devam filmine yeşil ışık yakmasıyla bizleri umutlandırıyor. Başarılı yönetmen bugün de şok etkisi yaratan bir açıklamayla gündemde yer alıyor.

Açıklamanın konusu ise Alex Garland’ın romanından sinemaya uyarlanan, Danny Boyle imzalı 2000 yapımı The Beach filmiyle ilgili. Leonardo DiCaprio ve Tilda Swinton’ın başrollerini paylaştığı film, oyuncu kadrosundan aldığı gücü beyazperdeye yansıtmakta başarılı olamıyor. Senaryo anlamında tutarsızlıkların boy göstermesi bir yana değindiği konulara derinlik katamayan The Beach, Danny Boyle’ın belki de filmografisindeki en zayıf film. İzleyicilerden ve eleştirmenlerden de olumsuz yorumlar alan filmi hiç yokmuş gibi kabul ettiğimiz anlar da olmuyor değil. Ancak Danny Boyle cephesinde işler bizim sandığımız gibi ilerlemiyor. Öyle ki yönetmen, The Beach’in öncesini konu alan bir dizinin hazırlandığını açıklamasıyla dikkatleri çekmeyi başarıyor.

The Independent‘a konuşan Danny Boyle, The Beach’in bir prequel dizi olarak geri dönebileceğini söyledi. Söz konusu dizinin senaryosunu yazan isim ise Lean on Pete, Alien: Covenant, Pet Sematary filmlerinde rol alan, aynı zamanda The Girlfriend Experience’ın yaratıcılarından Amy Seimetz. Danny Boyle, Seimetz’in yazdığı senaryonun ilk iki bölümünü okuduğunu ve FX’in diziye onay vermesini umduğunu söyledi. “Amy, The Beach’in prequel‘ini yapmaya çalışıyor. Aynı karakter var ama 20 yıl sonrasına gelecek şekilde ayarlandı. Bu biraz kafa karıştırıcı. Gördüğümde merakımı cezbetti.” açıklamasıyla da kafaları karıştırdı. Buradan hareketle dizinin, romanın orijinal zaman dilimini baz alıp yaklaşık olarak 1996-2016 yılları arasında meydana gelen olayları aktaracağı sonucunu çıkarabiliriz.

The Beach’in prequel dizisi, şu an kağıt üstünde olan bir proje. FX’in diziye yeşil ışık yakıp yakmayacağını bilmiyoruz. Yaksa bile zamanında izleyicinin ilgisini çekememiş bir yapımın, televizyon dünyasında ne kadar etkili olacağı kafalarda soru işareti yaratan bir durum. Ek olarak geçtiğimiz yıl FX’in, yeni televizyon projeleri üretmek için Amy Seimetz ile anlaşma imzalaması da projenin hayata geçme ihtimalini bir tık güçlendiriyor.


The Beach
2000
The Beach
Macera / Dram / Romantik119 dk

Yönetmen: Danny Boyle
Amerikalı genç Richard'ı(Leonardo Di Caprio) macera arayışı ile Tayland'a gelmesine neden olan şey işte bu yapmacık dünyada gerçek bir şey bulma ve ona bağlanma arzusudur. Farklı bir şeyin arayışı içindedir. Bangkok'da ucuz bir otelde Etienne(Gaillaume...
6.6 (255,042 Oy)

Kaynak: FilmLoverss


Yorumunuz



Forumdan Benzer Başlıklar



Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film