Giriş Kayıt

A Fistful of Dollars Diziye Uyarlanıyor


  1. Haberler
  2. Dizi
Quaresmania - 30 Eylül 2020 15:24

633 

resim

Clint Eastwood’lu western klasiği A Fistful of Dollars diziye uyarlanıyor. Filmin hikâyesine modern bir yorum getirecek dizinin senaryosunu yazması için Game of Thrones’un senaristlerinden Bryan Cogman ile görüşülüyor.

Bugün western denince akla gelen ilk isimlerden biri olan Clint Eastwood’un adını geniş kitlelere duyurmasını sağlayan ilk film olan, Sergio Leone‘nin western klasiği Bir Avuç Dolar – A Fistful of Dollars, diziye uyarlanıyor. Saving Private Ryan, Speed, Grey’s Anatomy gibi yapımlarla tanınan Oscar adayı yapımcı Mark Gordon‘ın yapım şirketi The Mark Gordon Company, hem Leone’nin western klasiğinin, hem de ona kaynaklık eden Akira Kurosawa imzalı Yojimbo‘nun haklarını satın aldı.

Kendisinden sonra gelen For a Few Dollars More ve The Good, the Bad and the Ugly ile birlikte spaghetti western türünün sembolü hâline gelen Dolar Üçlemesi‘ni oluşturan A Fistful of Dollars, western olması dışında neredeyse birebir uyarlaması olduğu Yojimbo’da olduğu gibi iki düşman çetenin savaştığı bir kasabaya gelen gizemli bir gezgine odaklanıyor. Filmde Clint Eastwood’un hayat verdiği bu gezgin, silah kullanmadaki becerisi ve zekası sayesinde, kasabaya zarar veren bu iki çetenin birbirlerini yok etmesini sağlıyor.

resim

Henüz hazırlık sürecinin ilk aşamalarında olan dizi, uyarlandığı eserin hikâyesine modern bir yorum getirecek. Dizinin senaryosunu kaleme alması için Game of Thrones’un senaristlerinden Bryan Cogman ile görüşülüyor. Game of Thrones ile dikkat çeken Cogman, aynı zamanda hazırlık aşamasındaki The Lord of the Rings dizisinde de danışmanlık yapıyor.

Şu an için dizinin konusu hakkında bilinenler oldukça kısıtlı olduğu için ortaya nasıl bir iş çıkacağını kestirmek güç. Öte yandan projenin nasıl bir platformda, nasıl bir bütçeyle hayata geçirileceği de ortaya çıkacak sonucu derinden etkileyecektir. Bu soruların cevabını almak için bir süre daha beklememiz gerekiyor.

Per un pugno di dollari
1964
Per un pugno di dollari
Western99 dk

Yönetmen: Sergio Leone
"İyi, Kötü, Çirkin" ve "Bir Avuç Dolar İçin"in tanınmış yönetmeninden, Clint Eastwood'un efsaneleşmiş "isimsiz" karakterinin beyaz perdeye ilk defa çıktığı bu nefes kesici ve aksiyonla örülmüş western macerası sizi koltuklarınıza çivileyecek......
7.9 (234,352 Oy)

Kaynak: FilmLoverss


Yorumunuz






Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film