Giriş Kayıt
Yorumlar (16)
avatar
(8408) -
Claes Bang draculayı biraz farklı ama çok iyi oynamış. Ayrıca şimdinin galadrieli de kadroda… 3 uzun bölümden oluşan kısa bir dizi… Gece bbc kanalında denk gelip izledim, çok beğendim. Ben tavsiye ederim, iyi seyirler olsun.


avatar
(13) -
İzlemeden önce iyi, kötü eleştiren yorumları okudum, evet kötü yanları var ama çok iyi yanları da olan bir dizi, sadece 3 bölümden oluştuğu için de bir şans vereyim dedim.

Gothic edebiyatı da Sinemasını da iyi bilirim diyecek kadar iddialıyım, sanırım şimdiye kadar bir şato içini bu kadar iyi hissetmemiştim, o atmosfer gerçekten çok iyi çekilmiş. Gece karanlıkta izlemek de o etkiyi arttırıyor.

Dizinin kötü yanlarından birine katılmamak elde değil, bazı sahnelerde Draculayı gerçekten madara etmişler, yani yüzyıllardır hayattasın, kan görünce ne salak salak kedi gibi tıslıyorsun, hiç mi o kadar zaman içgüdülerinin esiri değil de onları kontrol eden efendisi olmayı başaramadın, hayır bi de kötü kötü tıslıyor, korkunç ve karizmatik olsa eyvallah der geçerdim de, neyse ki kısa bir kaç sahnede bunu yapıyor, üzerinde çok da ''takılmamak lazım'' deyip geçtim.

Vampirlerin korktukları şeylerden neden korktuklarını ya da aslında korktukları şeyin gerçekte ne olduğunu açıkladıkları bölüm bence çok iyiydi, eski geleneğe bağlı bir vampir dizisi olduğundan evet haçtan korkma var ama o mevzuyu bence, bu zamana kadar hiç düşünmediğim şekilde mantıklı açıkladılar ya da yeni bir yorum getirdiler diyebilirim.

Rahibe Van Helsing gerçekten rol çaldı, oyunculuğu iyiydi ve onun konuştuğu sahnelerdeki diyalogların tümü Dracula'dan daha iyi yazılmıştı

Özetle aslında çok iyi bir dizi olabilecek potansiyeli varmış, bazı saçmalıklar yapılmasa, Draculaya biraz daha iyi diyalog yazılabilseymiş, bir çok kişinin favori dizilerinden biri olabilirmiş, fırsatı kaçırmışlar, fakat dizi izlenir seviyede, Gothic edebiyat seviyorsanız (emo değil) bence izlemelisiniz. İzleyim korkayım diye izlerseniz hayal kırıklığı olabilir, bence korkmak için izlenmemeli.
6


default avatar
(103) -
ilk bölümü izledim ve 1.5 saatime acıdım. gerçekten çok kötüydü. koskoca dracula yı maskara etmişler. ne gerilim var ne karizma ne kaliteli diyaloglar. heyecanlı bir ergen falan değilseniz bulaşmamanızı tavsiye ederim.
3


default avatar
(102) -
abi yemişim beklentisini , açın izleyin taş gibi dizi olmuş , geçmiş ve günümüz 2 farklı zaman dilimine çok güzel uyarlanmış , görsel efektler mekanlar müthiş , senaryo işleyişi oyunculuk harika , rahibe ve dracula oyunculuğun hakkını vermiş , bir çok çakma dizinden de çok çok iyi , izleyin...
10


avatar
(124) -
dracula'nın klasik bram stoker hikayesine daha psikolojik bir gözle bakmaya çalışmış ve bu iletişimi de kan alışverişine bağlamış bir dizi.
izlenir mi ? izlenir fakat beklentiyi çok tutmamak lazım.
7


default avatar
(347) -
1. ve 2. bölüm bir şekilde kendini izlettiriyor ama 3. bölüm için aynı şeyi söylemek zor.
Sürprizbozan: Göster
Vasatın bir tık üstünde bir dizi.
6


avatar
(37) -
Bence muhteşem bir dizi olmuş. Üçüncü bölümünü özellikle kötülemişlerdi ama her bölüm özellikle kendi içinde harika. Bram Stoker'ın orjinal metninden -ki bence şimdiye kadar bunu en güzel şekilde yapan -konuyu alıp zamanda ileriye taşımaları çok parlak bir fikir. Uzun zamandır seyrettiğim en güzel diziydi.


default avatar
(14) -
Witcher den sonra benim için 2 nci hayal kırıklığı oldu.Mandolorianı da gömmeden geçmeyeyim hiçbiri fringe veya trueblood gibi sürüklemiyor.Sadece ve sadece umut ve hayal kırıklığı..
5


default avatar
(19) -
Bence eksikliklerine rağmen değişik bir Dracula yorumu olmuş ve fena da durmamış. Kimse dikkat etti mi bilmem ama Dracula'nın tüm ihtişamına rağmen Van Helsing rolündeki Dolly Wells Dracula'dan rol çalmış. Çok başarılı ve zekice yerleştirilen bir karakter diyebilirim. Coppola'nın Dracula'sındaki Van Helsing, Anthony Hopkins'e rağmen daha sığ bir karakterdi. Ben beğendim.


avatar
(306) -
Gayet başarılı buldum. Dönemi güzel yansıtmakla beraber konu iyi bağlanmış. İlk bölümde sıradan çerezlik bir filmdir diye oturup izlemey başladım. Ertesi günse tekrar devam etme isteiği geldi, devam edince 2. ve 3. bölümlerin zekice kurgulandığı kanısına vardım. Kont Dracula rolü esprütüel ve acımasız bir kişilik. Dolasıyla hem ölsün, hem de ölmesin ikileminde kalabiliyor insan. Sonuç itibariyle farklı işlenmiş gayet eğlenceli bir filmdi. Her bir bölüm sinema filmi niteliğinde uzunluğa sahip. Yani bu diziyi isteseler 10 bölüme rahatlıkla bölebilirlermiş, ama konu hızlı ilerlediği için bölümlere doğramak mantıksız gelmiş olacakki 3 bölümde tam seyirlik şekilde sunulmuş. Arşivime katasım geldi.
8


avatar
(614) -
Kaliteli özenle hazırlanmış bir iş ama bölümler o kadar uzun ki bitse de gitsek moduna giriyor insan. İlk bölüm tamam güzeldi. Rahibe ablanın soruları filan senaryo işleyişi çok başarılıydı. Sonraki bölümlerde seyir zevki azalıyor. Hele son bölümü izlemeseniz de olur o derece. Bir de konsept bana fazla tiyatral geldi. Yaratık makyajları bile komikti resmen. Belki biraz daha kasvetli ve karanlık bir anlatım olsaydı daha iyi olurdu.
5


default avatar
(7) -
çok büyük merakla izledim. ama tam bir fiyasko 2 ve 3. bölümü resmen sabırla izledim. iyiki mini dizi yapmışlar


avatar
(276) -
1992 yapım Dracula filmi hala en iyisi . Beklentim vardı ancak dizi kötü. Farklı olmak için bir şeyler denemiş ama olmamış. Bence zaman kaybı.
5


default avatar
(29) -
1,5 saatlik bölümler yeni değil. Jack taylor adındaki mükemmel dizide de daha önce yapıldı. Dracula nın bu yorumunu da çok beğendim. Vampir efsanelerine kendi yorumlarını getiriyorlar. sıkılmadan izlenebilir.. 2. bölüm tabii ki favorim oldu..
8


default avatar
(55) -
Daha önce izlediğimiz Dracula ve benzeri vampir filmlerinden oldukça farklı ve modern bir uyarlama olmuş.Oldukça eğlenceli,espiri anlayışı olan,zaman ve mekana çok çabuk adapte olan bir Dracula var karşımızda.Yediği ve içtiği herşeyin özellikerini alan ve korkularınıda bunun üzerinde inşa eden dizi 3 farklı bölümdede tamamen Dracula'nın hiç bilmediğimiz ya da yeni öğrendiğimiz hayatına odaklanıyor.Bram Stoker tarzı birşey izleyeceğinizi düşünüyorsanız hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz.Vampir filmlerinden alıştığımız boğucu,kasvetli ve tedirgin edici atmosfer dizinin genel havasına hakim olan eğlenceliğin yanında kaybolup gidiyor. Oyunculuklar,görsel efektler oldukça başarılı.Kendine has özgün bir Dracula uyarlaması izlemek isteyenler buyursun.Son olarak dizinin 3 bölümünede zorla iliştirilmeye çalışılan eşcinsel hikaye ya da karakterler çok iğreti duruyor.Sırf eşcinsellik olsun diye konulduğu çok belli maalesef
7


default avatar
(14) -
3 bölümlük mini dizi, ama her bir bölüm 1,5 saat..
Takriben 12 yıldır Tv. izlemiyorum. 1,5 saatlik yabancı diziyi de ilk kez gördüm. Bu sebeple yapıma başlarken 3 seriden oluşan bir film izlicemi düşüneyim dedim ama bu mümkün olmadı. Yapımı dizi matematiği ile yapmışlar... 1-Giriş... 2-Yolculuk... 3-Final... diyebiliriz.
1 ve 2 yi beğendim, seyirlikti. Lakin benim için final çok önemlidir ki dizinin finalini geçtim komple final bölümü berbattı...
Bunun yanında, oyunculuklar çok iyiydi. Rehibe'ye bayıldım. Ama "İzlesem mi?" diye düşünen varsa da asla tavsiye etmem, kaliteli çok dizi varken buna zaman ayırmayın derim.


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film