Giriş Kayıt

Stargate Origins: Catherine (2018) Yorumlar

Yorumlar (5)
default avatar
(316) -
Web dizisinin bölümlerinin tek film halinde birleştirilmiş hali.Stargate 1994 orjinal filmin ve Stargate SG-1 ve Stargate Atlantis dizilerinin hayranı olarak bu diziyi çok amatörce ve başarısız buldum.SG-1 ve Atlantis'e göre epey başarısız olan Stargate Universe bile bunun yanında şaheser gibi kalıyor.Profesör dışındaki oyuncuların hepsi amatör.Oyunculuklar okul müsamelesi ayarında.Efektler ise fan film ayarında.Senaryo da çekim sırasında yazılmış gibi.Dizi bölümlerinin youtube'da ücretsiz yayınlanıyor olması,diziyi okul müsamelesi gibi çekmeye bir bahane olamaz.Bu diziden çok daha başarılı efektler içeren ve oyunculukların profesyonel düzeyde olduğu fan filmler var.Bu diziyi yada dizinin film halinde birleştirilmiş versiyonunu izleme hatasına düşmeyin.Bunun yerine Stargate orjinal film,SG-1 yada Atlantis'i izleyin.Hatta diğer iki diziden daha az başarılı olan Stargate Universe'yi izleyin ama bunu izlemeyin.Zamanınızı böyle bir çöp için ziyan etmeyin.
1


avatar
(1330) -
Stargate serisine aşina olan, hatta benim gibi tutkunluk derecesinde sevenler için izlenilmeye değer bir yapım. Ancak seriye ilgisi olmayan ve büyük beklentisi olanlar için ise kocaman bir hayal kırıklığı... Stargate serisi 1994 yılında Kurt Russell'ın başrolünde olduğu harika bir film ile başladı ve ardı arkasına çekilen devam filmi, TV dizisi, animasyon serisi ve de DVD filmine kadar birçok şekilde devam etti. Dünya genelinde de hatırı sayılır bir hayran kitlesi var. Stargate'in bir dönem ünlü yapımlarıyla tanınan yapımcı/yönetmen J. J. Abrams tarafından yeniden seri halinde çekileceği konuşuldu, ancak gerçekleşmedi. Bunların ardından Stargate gibi bir efsanenin bu filmle vücut bulup yeniden karşımıza çıkması büyük bir hayal kırıklığı açıkçası... Yapım o kadar özensiz ve vasat duruyor ki, sadece ve sadece Stargate serisinden ekmek yemek için yapılmış gibi. Öncelikle zayıf bir senaryo üzerine kurgulanmış bir hikayesi var. Böylesine geniş bir serinin öyküsünü anlatıyorsunuz, hele ki ismi de Origins olarak verilmiş,olayın kökenine inecekseniz sağlam bir oyuncu kadrosu ve sağlam bir hikaye ile yola çıkmalısınız. Sağlam oyuncu kadrosundan kastım pahalı ve yıldız oyuncular değil. İzleyenler neyi kastettiğimi anlayacaklardır. Zira oyunculuklar son derece amatördü. Bazı sahnelerde acaba bu bir komedi filmi mi? diye düşünmedim değil. Hikaye deseniz, koskoca Stargate serisine hayat veren, hikayelerin merkezini oluşturan Yıldızgeçidimiz saçmasapan bir nazi ideolojisinin malzemesi haline dönüştürülmüş. Güzel oyunculuk ve sağlam kurgu ile bu durum hikayeye yedirilebilirdi. Ancak herşey vasat olunca, haliyle bu durum da hikayede sırıtmış. Garip kaçmış. Belki de bütün Stargate yapımlarını izlediğim için bana öyle geliyordur. Sonuç olarak ister oyunculuklar, ister hikaye, ister işleniş olsun her haliyle vasat bir yapım. Herşeye rağmen izlediğime pişman değilim. Zira Stargate ile alakalı ne varsa mümkün oldukça izlemiş biriyim. Tekrar o geçidin açıldığını görmek, ekranda Stargate yazısı görmek beni fazlasıyla memnun etti... Umarım bu yapım ile yeni bir seri başlar ve daha kaliteli bir şekilde Stargate devam yapımlarını izlemeye devam ederiz... 5/10
5


default avatar
(1) -
Stargate serisinin mitilojisini anlamayan ve bilim kurgu-fantastik sevmeyenlerin önemsemeyeceği bir film. Stargate hayranları için ise önemlidir. Seriye başlangıç niteliğinde.
10


avatar
(6206) -
Bilim kurgu gerilim ve eski Mısır tarihine mistik açıdan bir şeyler yapılmak istenmiş ama vasatın üstüne çıkılamamış..Zaman kaybı filmler arasına rahatlıkla girebileceklerin arasında başka söze gerek yok...
4


avatar
(2) -
Tüm Stargate mitolojisinin başlangıç filmi niyetine izlenebilir. 10 dakikalık kısa bölümler hiç keyif vermiyordu zaten. Böyle daha iyi olmuş.
6


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film