Giriş Kayıt
Yorumlar (10)
avatar
(8408) -
İlkini izlediğimi bile unutmuşum, sonra sonra hatırladım. Ya biz sürekli başka sinemaları izlediğimizden Rus sinemasını ıskalıyoruz ya da arada iyi filmler çıkıyor, bilemiyorum. Kesinlikle eli yüzü düzgün kaliteli bir yapım. Ancak bu tarz bir yapımda işin felsefesi uzaylı ağırlıklı olmalı, ilişkiler değil! Aksiyon ve savaş daha ön planda olmalı, bu şekilde bir yerden sonra sıkıyor insanı… Lakin izlenir bir yapım.


avatar
(1031) -
İlk film Attraction (Prityazhenie)'in direk kaldığı yerden devamı. Konu aynı yerden ilerliyor. Dolayısıyla ilki için yaptığım yorum bunun için de geçerli. Rus değil de Hollywood filmi olsa daha yüksek puan alacağına inandığım bir filmdi. Efektler falan güzel olmuş. Sürükleyici ve aksiyon dolu bir yapım. Tek eksiği süresinin biraz uzun olması... İyi seyirler... 7/10...
7


avatar
(727) -
Filmi hiç beğenmedim. Soğuk bir film, beni içine alamadı. Film çekmek bir hikaye anlatma sanatıdır, obscurhomme arkadaşının dediği gibi felsefi bir altyapısı yok filmin. Bu sebeple sığ ve anlatımı basit.


avatar
(489) -
(Birinci film için yazdığım yorumu aynen burayada kopyalıyorum.Üzerine ekleyeceğim birşey yok.)

Görsel efektler dünya standartlarında üzerinde oldukça çalışılmış kaliteliydi.Rusça konuşulmasa rahatlıkla hollywood filmi diyebilirsiniz.Ancak... Bir bilim-kurgu uzaylı istila filmi olmasına rağmen hikayede o kadar çok ikili ilişkilere, dramaya, duygusallığa ağırlık vermişler ki bir süre sonra bayıyor.Romantik macera filmi mi bilim-kurgu uzay filmi mi izliyorsunuz unutuyorsunuz.Ve tabi oldukça fazla mantıksızlıklar zorlama sahneler var.Yani basit ama önemli ayrıntılarda ciddi mantıksızlıklar tutarsızlıklar oluşturmuşlar ve bunlar rahatsız edici.Hem psikolojik hemde mekanik mantıksızlıklar bunlar.Tabi seyir zevkini oldukça düşürüyor bu etmenler.Uzaylı istila/ziyaret filmlerinde genelde bir felsefi altyapı olur.İnsanlığı, Dünyayı, evreni sorgularsınız.Bu filmde öyle bir felsefi altyapı yok maalesef.Uzaydan gelen arkadaşın motivasyonunu anlamakta oldukça güçlük çekiyorsunuz.Bunu tabi bi kaç cümle ile anlatmaya çalışmışlar ancak çok sığ ve yetersiz bir argümanla yapmışlar bunu.Yani nerden tutsan elinde kalıyor film.Bir yeri eksik diğer yeri fazla olsa tamam dicem ama her yönden eksik.Beyninizin yarısını off duruma getirebilirseniz görsel efektler hatrına izlenebilir.Yoksa size katacağı birşey yok filmin.
5


default avatar
(32) -
Rusya iyice sinema sektörüne agirligini koymaya karar vermis anlasilan, muadili cogu amerikan yapimindan daha düzgün ve yüksek bütceli bir film.

Dil ve isimlere kulak asinaligi olmamasi dezavantaj ama Rusya burada da amerikan taktigi kullanirsa yakinda sinemada daha büyük isler basarabilir.

Amerikan taktigi deyince tüm dünyadan oyunculara kadroda yer verir basrol oyuncularini daha star isigi olan kisilerden secerse demek istedim.
9


avatar
(218) -
İlk film kadar güzeldi. Bu cümleyi iyi anlamda kullanmadım Gülücük Yine mükemmel CGI kullanılmış ve yine içi boş, izledikten sonra hiçbir his bırakmayan bir film olmuş. Halbuki bilimkurgu-dram-romantizm herşeyden koymak istemişler ama olmamış. CGI aşkıyla izledim bitirdim pişman da değilim belki 3ncü filmi çıkarsa güzel olabilir ama dediğim gibi ilk film kadar güzeldi daha fazla değil.
5

Cevaplar (2)
avatar
(23) -
İlk filmin adı Attraction (2007) mu?


0
| Bildir
avatar
(218) -
Evet attraction (2007) orjinal ismi Prityazhenie
5


0
| Bildir


avatar
(6205) -
Öncelikle ilk bölümünü izlemediğim için bir çok konuyu anlamakta zorluk çektim. Görsellik başarılı ama Rusça dublaj alışmadığımız için rahatsız edici ve kulağa çok kaba gelmesi hoş değildi.Bana göre kötü bir film değildi ama izlemek isteyen kişilere ilk bölümünden başlamalarını tavsiye ederim...
6


avatar
(394) -
İlk film kadar güzel ve akıcı bir yapım olmuş. Birinci filmi sevenler mutlaka buna da şans versin derim. Görsel efektleri başlangıç kısmında çok hoş kullanmışlar ilk filmin özetini geçmek için. Bu ayrıca hoşuma gitti.
7


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film