Giriş Kayıt
En çok beğenilen yorumlar
avatar
(654) -
Bu yıl izlediğim en sıkıcı ve kötü en boş ötesi filmdi.Imdb puanına ve sanatsal sinema sever yorumlarına kanıp izlemeye kalkışmayın, acaip pişman olursunuz..Benim 2 saatim heba oldu.Kesinlikle uzak durun.
2


avatar
(319) -
düz adam modunda izleyince bir şey anlamayacağınız, ağır sanat içeren bir film.. nerden mi biliyorum? birşey anlamadım da ondan..
6


avatar
(385) -
Lighthouse'u beklediğime değdi. Beklenmedik anlarıyla, müthiş iki oyunculuğuyla, sinematografisi ve kamera açılarıyla, diyaloglarıyla, atmosferiyle ve en önemlisi çılgınlığıyla neredeyse bir başyapıt. The VVitch'in yönetmeni Robert Eggers, bundan 40 yıl sonra bile büyük övgüyle anılacak, tarihi bir eser çıkarmış ortaya.
8


Yorumlar (59)
avatar
(119) -
Siyh beyaz filmlerden izlediğim en kötüsü. Bir yere varmayan ama Willem Dafoe ve Robert Pattinson güzel oyunculukları olan senaryosu sıkıcı bir film.
3


avatar
(571) -
1800'lerin başındaki Galli iki deniz feneri bekçisinin trajedisinin konu edildiği, korku ve klostrofobi duygusunun yarattığı gerilimin çatısından deli bir adamın zihnine bakmayı andıran hikayesi nahoş, karakterlerin sevilmesi zor olan bir film.

Sinemada görebileceğimiz en üst seviyedeki performanslardaki oyunculuk ve lezzetine vardığınızda alabildiğince güzel görüntülerin eşlik ettiği çarpıcı bir sinematografiye sahip özgün, şık ama bir o kadar da yoruma açık bir eser.

İlk sinema zamanlarının havasını yakalamak için, 19. yüzyılın görüntülerini veren filtre ve kamera donanımları kullanılırken, en boy oranı 1.19:1 olarak tutulmuş, ağırlık siyah-beyaz görüntüler ve diyaloglarda olduğu için yönetmen Eggers oyuncuların aksan ve replikleri üzerinde alışılandan fazla durmuştur.

"- Tiz sesli bir korkuyla renksiz bir ölüm, okyanus mağaralarını yatağımız yapsa, dalgaların yuvarlandığını işiten Tanrı, yalvaran ruhumuzu kurtarmaya tenezzül eder."
9


avatar
(1) -
İçimde nedense 2001: A Space Odyssey hissi uyandı. Benim için mükemmel bir filmdi. Net bir şekilde herkese hitap etmeyen filmlerden. Felsefe, mitoloji (Bknz: Prometheus Desmotes) , psikoloji ve dahası.
9


avatar
(6205) -
Başlarda filmin siyah beyaz olması nedeni ile berbat dakikalar geçireceğimi düşünmüştüm. Beklediğimin aksine sıkılmadan izledim. Özellikle çekim tarzı dikkat çekiciydi ayrıca oyunculuklar güzeldi. Film ise ortalamaydı.Bence fazla beklentiniz olmadan izlenebilir.
6


avatar
(807) -
Filmden olağan hikaye, olağan sinema dili veya olağan görsel çekimler beklemeyin. Çekim tarzı 'Pi' ( π) filmini anımsattı. Siyah-beyaz, bazı sahnelerde belli bir odak noktası dahi almadan karmaşık hatta boğuk bir görüntülerle ilerliyor.Daldan dala atılan diyaloglarları takip etmeye çalışırken deniz fenerinin bulunduğu yoklukta izleyici olarak dahi kaybolabilirsiniz. Tabiki böyle bir filmde oyunuluklar müthiş olması zorunlu.Yoksa film baş ağırısına dahi dönüşebilirdi. Bu tarz filmlerin seveleri azdır ama sevenleri için bulunmaz nimettir.
8


default avatar
(46) -
Eleştirmenlerin gözdesi olması bile filmden uzak durmak için yeterli bir sebep olabilir.
Ara sıra hızlandırıp izlemeyi düşündüğüm bu donuk film tam bir sabır testi.
3


avatar
(1818) -
Berbat ve harika.

Sanat filmlerine ya da vasat filmlerine bakış açısı gerçekten bazen yoruyor insanı. İçinde karanlık atmosfer, anlaşılmaz senaryo ve garip gurup kamera açıları olunca sanat filmi; her şeyiyle klişe olan filmlere de bu da aynı ya filmi demek gerçekten ezber izleyicinin görüşüdür. The VVitch filmiyle piyasaya giren yönetmenimizin en dikkat çeken yapımı bu film. Hani daha önce denemişliği falan az bu tarz yapımları. Bu da filmi eleştirme yönünden açık kapı demek. Oyunculukların harika olması da ayrı gerçeklik. Willem Dafoe'nun ne kadar iyi bir zekaya sahip olduğunu oyunculuğuna bakınca görebiliyoruz. Robert Pattinson da aynı şekilde. Klişe yapımlardan farklı senaryolar artık beni çekiyor, dediğinde bu filme bakınca ne demek istediğini anlıyoruz. Oyunculuk yönünde efsane bir iş çıkmış ortaya. Ama, sanat sanat için anlayışı aldığı puanı hak ettiren bir durum. Eğer filmi izleyicinin beğenisine sunuyorsa bir şirket bunun sonuçlarına katlanmak zorunda. Bu film de bu açıdan kötü olmuş. Senaryo ve anlatılan metafor ne yazık ki birçok kişiyi bıktıran bir gerçeklikte. Sıradan izleyici beğenmez diyerek izleyiciyi kötülemek işin en kolay kısmı aslında. Farklı olunca da sanat filmi olmuyor ne yazık ki. Ben bu ikisinin arasında kalan biriyimdir. Farklı olmakla birlikte anlatımı da izleyiciye geçen filmler sağlamdır. Domestik filmi mesela, festivalde izlemiştim ve gerçekten harika bir işlenişe sahip filmdi. Yani filmimiz oyunculuk ve kullanılan çekimlerle iyi olsa da anlaşılırlık açısından başarısız. Emin olun bu şekilde tuhaf tuhaf açılarla bakışlarla film çekmek sanat filmi ise herkes yapar bunu. Ha film kötü değil sadece eksik. Bu nedenle de puan vermek doğru olmayacaktır. Ne 5 puan ne de 8. Freud temel alınarak yazılmış bir senaryo onu da görebiliyoruz.

İzle ya da izleme.
Saygılar
6


avatar
(262) -
harikaydı. hikaye konusunda sıkıcı eyvallah ama harikaydı ya.

evden çıkamayan insan ruh haline uygun değil izlemenizi tavsiye etmem. süresi uzun bunaltıcı yada rahatsız edici bir film değil ama sıkıcı olduğu doğru.
Sürprizbozan: Göster
8


avatar
(138) -
Tamam sinema tutkunuyuz, sanatsal filmleri başka bir gözle izliyoruz. Sıkıcı gelse bile detaylara odaklanıp mesaj arıyoruz, zaten The Sixth Sense'i izlediğim günden beri sondaki olası sürprizleri kaçırmamak için başladığım her filmi bitiriyorum ama bu film değil ya. Willem Dafoe abimizin eline su dökülmez tamam, Robert Pattinson havai fişek gibi bi parlayıp bi sönüyo o da tamam casta yatırmışsınız bütçeyi eyvallah da biz de çöp tenekesi değiliz ki kardeşim. Oyunculuk merakında olup da akademik anlamda incelemeyeceksen yıllanmış şarabı veya genç yeteneği izleme bu filmi. Aaa kapağını ne güzel tasarlamışlar de geç. Yüzlerce film izledim azıcık lafımız geçsin de inan bi filme bu bıkkınlıkla yorum yapacağımı hiç düşünmezdim. İyi ki sinemasına gitmemişim de kuruşuma bile yanmıyorum şu an. Sesim birkaç kişinin kulağında yankı bulduktan sonra gerekli mecralara ulaşır mı bilmem ama yapmayın bunu biz sinefillere, yapmayın.
Not: Atmosferi benzer ama daha karanlık bu filmin tarzına yakın muhteşem bir film izlemek isteyenlere Cold Skin'i öneririm naçizane


avatar
(392) -
" Gizli ihtiras " Filmin temelinde yatan bu devasa gücü ve hakimiyeti simgeleyen okyanusu, deniz feneri ile sahiplenmek isteyen deli ruhlu, ezik kaçak iki karakteri bu kadar kusursuz karanlıkta atmosferde bütünleyebilmiş yönetmen. Kendisini bir nevi tanrı gibi ilan eden insanların şekli, yüzü , teması, şekilden şekle geçen yaratık halleri hakikaten olağanüstü ! Bu film bitmesin istedim .. Filmle iç içe geçmek istiyorsanız eğer filmin atmosferine uygun olarak akşam saatlerini tercih edebilirsiniz.. Sonunda çırpınmadan teslim olacağız bizi var edene..
8


default avatar
(208) -
Filmde muhteşem bir kasvet havası var. Yorumlara aldanıp izlememezlik etmeyin.
8


avatar
(319) -
düz adam modunda izleyince bir şey anlamayacağınız, ağır sanat içeren bir film.. nerden mi biliyorum? birşey anlamadım da ondan..
6

Cevaplar (1)
avatar
(21) -
Tam olarak yaşadığım olay buydu. Çok güzel anlatmışsın.


0
| Bildir


default avatar
(18) -
Sıfır vereceğim filmleri bile sonuna kadar izliyorum. On beş dakika izleyemedim diyenler keşke puan vermese. Kişisel bakış açım; keşke modern bir kamera kullansaymışlar. Filmi beğendim ama aynı zamanda kör oldum.
7


avatar
(1330) -
Herşeyden önce zor bir film... Ama aynı zamanda herkese hitap da etmeyen bir film. Zaten yorumlarda da görülmüş, kimisi berbat, kimisi ise şaheser demiş. Ve bence "iyi" de bir film. Hem zor, hem iyi... Oyunculukların ön planda olduğu, fantastik bir zihin yolculuğu adeta. Bir nevi çıldırış... Bireysel oyunculuklar oldukça iyiydi. İki ana karakteri de beğendim. 19.yüzyılı anlatan dünya klasiği romanları bilirsiniz. Hele ki Jack London ve benzeri yazar türde denizciliğe bağlı macera konulu deniz romanlarını. Bu film hem geçtiği dönem itibarıyla, hem de bir nevi siyah beyaz oluşundan olacak ki, bana dünya klasiklerinin sayfalarından fırlamış gibi geldi. Tabii işleyişi, kısıtlı mekanda geçmesi ve psikoloji temelli oluşu klasik maceralardan fersah fersah uzak hale getirdi yapımı, özellikle ilk yarım saatten sonra. Genel olarak işleniş, çekim açıları, sert sahneleri ve bir arkadaşın yazdığı gibi, ani inişli/çıkışlı sahneleri ile başarılı bir yapım. Gerilimi tetikleyen ve insanın içini gıcırdatan sinsi tarzda müzikleri var ama gerilim pek sezilmiyor yapımda. Özellikle insan psikolojisi üzerine yapımları seven seyircilere tavsiye ederim. 7/10
7


default avatar
(311) -
Maalesef oyunculuklar bu filmi kurtaramamis. Dar mekanda sıkıcı ve ağır ilerleyen berbat bir film. 2019 un en berbat filmi. Uzak durun. 1
1


avatar
(290) -
Filmin başlarında aklıma Cold Skin filmi geldi bilinen bazı sahnelerden dolayı.Hikaye o paralellikte gidecek sandım ama olmadı.O yüzden ilk başlarda ne olduğunu pek anlamadım sonradan çözdüm.Siyah beyazı normalde severim ama baştan sona siyah beyaz olmasını beğenmedim.Özellikle bazı sahnelerin mutlaka renkli olması gerektiğini düşünüyorum.Willem Dafoe’nun oyunculuğu çok iyiydi oynadığı karaktere gerçekten sinir oldum.Bana göre film ne çok iyi ne de çok kötü orta karar bir film.
6


avatar
(817) -
İlk filmiyle 2010'ların en iyi korku/gerilim filmlerinden birini yapmış Robert Eggers'ın 2. uzun metrajı Lighthouse. Sadece 2 filme sahip birisi için baya nitelikli bir yönetmen. Film de baya nitelikli. Şu sanatsal korku filmi dediğimiz türden varsa Lighthouse ilk sıralarda olacaktır. Hemen her şeyi üst düzey gibi. Witch'deki gibi film ilerledikçe artan, bilinmezliğin verdiği tekinsizlik ve merak duygusu film bitene dek sürüyor. Zihni bulandıran, üzerine kafa yorulması gereken filmlerden. Teknik açılardan da dört dörtlük kasvetli bir film.
9


default avatar
(40) -
Willem Dafoe'nun hakkı yenmiş resmen. bu sene Joaquin ve Wİllem döktürse de A24 Oscar jürisine para yedirememiş gibi geliyor. Midsommar, Farewell ve Lighthouse aday olan filmlerin çoğundan iyiydi. Uncut Gems de cabası. Sinema adına gururlandıran firmaya muhakkak bir gıcıkları var. Başka türlü olamaz. Adaylık vermemek nedir arkadaş.


avatar
(217) -
Ah be! Robert Eggers hep kendi ayağına sıkıyormuş gibi geliyor bana.

İlk filmi The VVitch: A New-England Folktale'de çok iyi bir iş ortaya koyan yönetmen kendi adıma konuşmak gerekirse gereksiz sonuyla filmi aşağıya çekmişti. O filme 7 vermiştim ama aslında oldukça etkileyici, yaratıcı ve güzel bir hikaye sunuyordu bize. Bunu yaparken de kendine has tarzı dikkat çekiciydi.

Aynı şekilde bu filmiyle de kendine has tarzıyla ilginç ve çekic bir hikayeyi aktarıyor. Film sıkıcılıktan çok uzak. Açıkçası bu konuda beni yanıltmış olmasına aşırı sevindim. 1 saat 45 dakika su gibi aktı. Gerek diyalogları gerek oyunclukları gerkese müzikleriyle içine çekmeyi ve kendine bağlamayı biliyor film. Her ne kadar ilk filmdeki kadar olmasa da -hatta arada baya fark var bu konuda- bu filmde de sonu bana göre biraz gereksiz gibi geldi. Sonu dediğimde son bir kaç dakikası. Yani bu sonla değil de başka bir sonla bitse film çok daha iyi olacak.

Yine de çok çok iyi bir film. Beni son derece tatmin etti. Robert Pattinson'ı böyle ciddi bir rolde ilk izleyişim. Oyunculuğu takdire şayandı. Fakat yanında Willem Dafoe gibi bir usta var. Onun gölgesinde kalmaması imkansız. Her türlü iki mükemmel oyunculuk var.

Tavsiye edelir diyecek olsam da herkese göre bir film değil, kabul etmek gerekir. Yine de bir şans verebilirsiniz, size hitap etmeyeceğini düşünüyor olsanız bile.
9


avatar
(806) -
Biraz "Zindan Adası" biraz "Begotten" bir tutam da Edgar Allen Poe; buyurun size "Ligthouse".
İlginç bir film olmuş. İlginç oluşunda bir güzellik de var yalnız.
Aklın, derin uçurumlarının kenarında sarhoş gezen iki yalnız insanı izleyeceksiniz.
8


‹ Önceki 1 2 3 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film