Giriş Kayıt

Münih: Savaş Yaklaşıyor (2021) Yorumlar


Munich: The Edge of War

Yorumlar (8)
default avatar
(6) -
savaş öncesi dönemi ve antlaşmayı çok iyi yansıtmışlar, karekterler , kostümler, kurgu, gerilim dozu gayet güzel olmuş, açıkçası WW2'ye giden yolda döşenen taşları bu hikayede görmüş olduk. Benim notum 7,5/10
7


avatar
(101) -
Çok net şekilde ww2 konulu izlemediğim belgesel, dizi ve film yok diyebilirim. Takdir edersiniz ki bu konuda çekilen filmler her zaman savaşın başlangıcı, cepheleri, savaş esnasında yaşanan psikolojik durumlar ve savaş sonu ile alakalı olmuştur. Bu film ise bize bu savaşın başka bir yüzünü gösteriyor. Savaşın henüz başlamadığı ama başlamasına adeta ramak kaldığı 1938 dönemini ve Münih Antlaşmasına giden süreci.
Dönemin Birleşik Krallık başbakanı Neville Chamberlain'in barış ve ülkesine hazırlanmak adına zaman kazandırma çabalarını görüyoruz. Lakin filmin odak noktası Oxford Üniv'den mezun olan ve tamamen zıt görüşlere sahip olan iki genç..

Oyuncu/karakter uyumlarını bir kenarı bırakacak olursak 1938 yılının Londra'sı ve Berlin'ini oldukça iyi yansıttıklarını düşünüyorum. Şu an Ukrayna-Rusya arasındaki krizi de yaşayan dünyalılar olarak içinde bulunduğumuz şu günlerin 1938 yılında yaşanan süreçle ne kadar benzediğinin de altını çizmek istiyorum.

Düşük beklentiyle izlemiş olsam da sürükleyici olması, farklı bir bakış açısı ve nadir ele alınmış bir konuyu anlatmasından dolayı izlerken oldukça keyif aldım. Politik filmlere ve ww2'ye ilgisi olan herkese de özellikle tavsiye ediyorum.
7/10 , iyi seyirler Gülücük
7


avatar
(55) -
fark yaratan işler sinema da hep ses getirmiştir,özellikle hitler gibi konuları işliyorsanız oscar bile alabilirsiniz,ancak bu film öyle birşey değil,jeremy irons için izlediğim filmdir ancak ww2 konularında neredeyse izlemediğim bir şey kalmadı desem yalan olmaz ancak çok ilgi çeken bir film değil en azından tarihte benzer filmler çok çekildi,roman uyarlaması olduğu için farklı değerlendirenler olabilir,hitler'i sanırım bu film için acele ile bulunmuş birisi oynamış,oyunculuğu gayet iyi ancak hitlerin 3.kuşak akrabası gibi durmuş bu açıdan zaten sizi film'den düşürüyor,biraz makyaj ile bu çözülebilirdi buna çok odaklanmamışlar,almanya bira içilen cafeler falan derken film de acaba olurmu dediğiniz bir sahne olmuyor ve mesele kapanıyor,sonuç olarak içinde hitler var ise mutlaka kurgusu iyidir diyorsunuz ama bu öyle bir şey değil beklenti içinde olanlara bunu söylemek gerekir,2008 yapımı "Valkyrie" izlediyseniz bu film size bayağı yavan gelebilir onun dışında izlenmeyecek bir film değil ancak ww2 filmleri dediğim gibi beklentiyi hep yükselten bir konu olmuştur bu sebepten ben böyle düşünüyorum,emek veren arkadaşlara teşekkürler.
5


default avatar
(67) -
Zamani, atmosferi harika yansitan, sizin icine ceken harika bir filmdi, puanin duskunlugune saskinim. 7.5/10
8


avatar
(110) -
Günün birinde ülkelerinin yönetiminde kritik görevlere gelecek olan Oxford mezunu sınıf arkadaşlarının hikayesi anlatılıyor. Fakat bu hikaye sadece o ikisini ilgilendirmiyor. Biri İngiliz diğeri Alman olan bu iki arkadaş Avrupa'nın sürüklenmekte olduğu felaketi sezerek barışın devam etmesini istiyorlar. Fakat yine filler tepişirken ezilen çimenler oluyor. Film, savaşın başlamasından kısa süre önceki bir ana odaklanıyor. 2. Dünya Savaşı'na ilgi duyanların koleksiyonlarına ekleyebilecekleri değerli bir film olmuş.
9


avatar
(8407) -
Dönemin siyasi konjuktürüne uygun bir yapım. Tarihi olaylara o günün şartlarına göre bakmak gerekir. Filmin verdiği hissiyat zaten bunu sağlıyor. Genele sıkıcı gelebilir ama tarihi olaylara ve kırılma noktalarına ilgi duyanlar için birebir olmuş. Velhasıl iyi seyirler olsun.


avatar
(59) -
Büyük savaştan 1 yıl önceki gerilimi anlatan; Tarih ve 2. Dünya Savaşı meraklıları için güzel bir casusluk filmi. Aksiyon bekleyenler ve tarih sevmeyenler uzak durabilir. Aksiyon pek yok. Tarihi gerçekleri iyi yansıtmışlar. Kostümler ve ortam da çok güzeldi. Hiç bir masraftan kaçınmamışlar. 3 arkadaşın başına gelenler Generation War dizisini andırdı bana biraz.
7


avatar
(6204) -
Film de kısa görünmesine rağmen Jessica Brown Findlay hayranı olarak başladım. Fakat film beklentimin çok üstünde çıktı. Aslında hiç aksiyon olmadan baştan sona hiç bir anından sıkılmadığım ve heyecanla pür dikkat izlediğim bir filmdi. Özellikle İngiltere ve Almanya'ki dönem, çekimler, kostümler, oyunculuklar tek kelimeyle MUHTEŞEM'di. Konusu da gerçekte hayatta yaşanmış Hitler'in önünü kesme entrikaları. Jeremy Irons'a Başbakanlık rolünde çok başarılıydı
Eğer bu tarz filmleri seviyorsanız kesinlikle izlemeye değer buluyorum.
8


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film