Giriş Kayıt
Yorumlar (22)
default avatar
(473) -
Filmi yeni izledim, herkes bir şeyler yazmış film dışı bende yazmak istedim; Elbette propaganda olduğu aklı olan herkes biliyor, madem onlar yapıyor biz niye yapmayalım dedik,Sanırım En büyük prodüksiyonlu(öyle mi değil mi bilmiyorum) olan Kurtlar Vadisi filmlerini vasatın üstüne çıkamamasını gördük. Kalite olarak daha kat edeceğimiz çok şey var her alanda, sinemaya sıra gelmesi ise sanırım ben göremem o günleri:) Biz yaparken iyi, onlar yaparken kötü oluyor bizde. Bizde eleştiri hiç kaldırılamıyor maalesef.
Filme gelecek olursak,filmde özellikle yaklaşık ilk bir saatte kurgusal olarak kopukluktan mı benden mi kaynaklandı bilemedim ama filmi zaman kavramında anlamakta biraz güçlük çeksemde, bağlamayı başardı. Mekanlar iyi, hikaye kurgusu normal,oyunculuklar hiç çaba sarf etmeye gerek duyulmadan kotarılmış orta-iyi arası bir film sanki.
6


avatar
(6200) -
Yahudi propagandası diyenler için yazma gereği duydum .Örneğin Schindler's list'i, The Pianist'i izlemediler sanki. Propaganda yapsa ne olacak? sonuçta bu şey sadece film. Adamlar yeri geldiğinde kendi dinleriyle, siyasetçileriyle, televizyonlarda olanlarla kafa bulup, gülüyorlar ve dalga geçilen kesimlerde farkındalar ki izledikleri şey yalnızca bir film. Sonuç olarak Filmin siyasi yönünü dikkate almazsak temposuyla özellikle son yirmi dakikası heyecanın üst düzeyindeydi.Açıkçası ben filmi izlerken hiç sıkılmadım.Eğer filmden ders çıkarılacaksa daima çok çalışacaksın üreteceksin ve güçlü olacaksın olay bu kadar basit.
7


avatar
(2674) -
Aşağıda yazılan yorumlardan etkilenmeden, önyargısız olarak seyrettim. Fakat son derece sıradan ve sıkıcı diyebileceğim bir yapım ile karşılaştım.
4


default avatar
(80) -
Gayet sağlam film yapmış adamlar. Netflix'te The Spy da gayet iyi bir dizi ve dönemsel olarak aynı zamanda geçiyor denebilir. İzlemeden sadece önyargı ile imdb de 1 puan basanlara ve onlara inat 10 basan diğer güruha rağmen an itibari ile 6.5 puan da pek fena sayılmaz. Senaryo Homeland'in yazarına ait, izlemek lazım.
7


avatar
(16) -
Film güzel akıyor diyen arkadaşlara inanarak izliyeyim dedim 3-4 günde parça parça izleyerek zor bitirdim. Film İsrail in Musa Operasyonunu anlatıyor. Etiyopyada ki akrabaları olan Yahudileri oradan kaçırmak üzere yapılmış bir film çok yavaş ilerliyor. İsrail in kendini şişirmesi için yapmış olduğu bir film başka bi şey değil izlerseniz vakit kaybınız olur.


default avatar
(73) -
Filmi bir İsrail progandası haricinde ele alırsak ki tam bir İsrail propagandası orta yollu izle geç bir film olmuş. Kesinlikle kötü değil ama çokta aman aman değil.
6


default avatar
(22) -
Sıkı bir Netflix abonesi olarak, filmi Netflix'te görür görmez izledim. Hatta burada ilk puan veren bendim. Yorum yazmak şimdi nasip oldu. Öncelikle çeşitli kültür, dil ve dinde insanlarla tanışmış ve arkadaş olmuş biri olarak bu filmi de oldukça objektif izledim diyebilirim. Ancak sonuna kadar zor tahammül ettim desem yalan olmaz. Filmin mesajını filan geçtim, onca iyi oyuncunun bu kadar kötü performans göstermesi, kurgu hataları filan vs. sayacak o kadar şey var ki. Ama yine de genel değerlendirmem 5 puan. Bunun yanı sıra kimseye izlemeyin deme lüksünü kendimde göremiyorum. Herkesin kendi düşüncesi kendine... Film olarak çok süper bir beklentiye girmeden Chris Evans'ı görselliği için izlenebilir Çok Mutlu
5


default avatar
(122) -
On yıllardır yazılı veya görsel basın ile, İnternet ile, film veya diziler ile o kadar yıpratıldık ve o kadar kendimizden koparıldık ki, tamamiyle propaganda amaçlı yapılmış böyle bir 3. sınıf filmi beğenmeyenlere bile yükleniyoruz.Filmin propaganda amacını bir tarafa bıraktım, filmin kendisi de kötü.
1


avatar
(9) -
Amerika'dan bihaber bi insan Hollywood u takip etse Yahudi ülkesi zanneder. Filme gelince özeti okuduktan sonra izlemeye tenezzül etmedim.


avatar
(220) -
Film güzel. Akıyor. Yahudi propagandası filan diyenlere aldırmayın. Çünkü filmin olayı Yahudi olduğu için İsrail'e kaçmaya çabalayanlar. Ne yapacaklardı yani? Olayı anlatırken Antisemitizm propagandası mı yapacaklardı? Çok Mutlu Çok Mutlu Alemsiniz yahu.
7


avatar
(1234) -
son yıllarda netfilix sinemaya doyuruyor.Chris Evans çok farklı geldi gözüme. E tabi artık yaş ilerliyor. Oyunculuk anlamında orta halli diyebilriim. Konu ve senaryo sıkıcı değildi.hatta otel sahneleri epeyce eğlenceliydi. gereksiz sahne yok gibi. Gerçek olaylardan esinlenilmiş. Beğendim diyebilirim. Tavsiye eder miyim? Dünyadaki en çok yahudi düşmanı insanın ülkemizde olduğunu düşünüyorum. öyle rahatsız edici bir propaganda yok ki. hem olsa ne olacak.. İslam propagandası olsa sorun olmaz bizim millete tabi. Hal böyle olunca bağımsız düşünceli insanlara tavsiye edebilirim.

zaten dikkat ediyorum eleştrilerin çoğu yahudi düşmanlığı. Sinema filmi eleştirmek nere düşünceleri veya inançları eleştirmek nere. Ve yine eminim ki konuyu okuyup 1 puan veriyorsunuz. Sinemaseverlik bu olsa gerek.

filme 1 puan veren çok sevgili arkadaşlarım , ilk önce kendi tarihiniz ve bugününüz ile yüzleşin, sorgulayın.Bence daha fazla kafa kesme ve katliam, ve ayrımcılık bulacaksınız. ya da filmin konusu belli işte madem zihniyet uymuyor gidin ertuğrul falan seyredin.orda hiç propaganda yok nasıl olsa.

Benden 7 puan. iyi seyirler.
7

Cevaplar (2)
avatar
(100) -
Burası Türkiye ve bir Türk olarak düşündük eee ne olacak şimdi ? Alkış mı tutalım ne yapalım ? Siz Türk değilseniz ve bizim gibi düşünmüyorsanız bu bizim sorunumuz mu ? Kendi milletini yerin dibine sokan sizin gibi zihniyetler yüzünden yerimizde sayıyoruz hala. Çok şükür Cumhriyet dahil anlı şanlı bir tarihimiz var. Bu bir film değil, sanat değil tam bir yıkama yağlama montaj filmi bunları açık açık söylememiz mi hoşunuza gitmedi ? Nedir bu kendi milletini hakir görme sevdası ?
1


5
| Bildir
avatar
(220) -
Ben filmi izleyip, eğlenceli vakit geçirmek için uygun buldum; eleştirilerin çoğunu da bana göre yersiz, lakin @abdullaharif kantarın topuzunu kaçırmış.

Kendi tarihimizle niye yüzleşiyormuşuz ki? Türk tarihinde ciddi bir Antisemitizm hareketinin olmamasının yanında, Selçuklu, Osmanlı, Türkiye ekseninde Yahudiler ile kimsenin alıp veremediği yoktur. Hatta Osmanlının son 150 yılı, Yahudi banklerlerden borç alarak geçti. Buna karşılık imtiyazlar adlılar, belki bu sebepten, tebaa olarak Türk devletlerine karşı genel olarak sıcak yaklaşımlar sergilediler.

Örneğin Azerbaycan'ı ilk tanıyan ülkelerden biri İsrail'dir. 1980'ler sonuna kadar Tel Aviv sokaklarında Türkçe müzik duymamak mümkün değildi...

...

Güncel politikaları ve ''karşılıklı'' gri propagandaları bir kenara bırakmak lazım. Kimsenin tarihi sütten çıkmış ak kaşık değil tabi ama Avrupa tarihi yanında bizimki oldukça sakin ve sevecen kalıyor.
7


3
| Bildir


default avatar
(54) -
Belli ki o bölgeye operasyon çekecekler ki, insanlar üzerinde psikolojik zemin oluşturuyorlar. Böyle filmleri adamlar oyunculuk namına çekmiyorlar. Bildiğin propaganda. O halde bunu oyunculuk olarak değerlendirmek hata olacaktır. Berbat bir kara propaganda ve reklam.
Kendileri tarafından yapılmış bir özeleştiri, hatta ne olduklarını anlatan bir film önereyim size: Hunting Elephants (2013)
1


default avatar
(18) -
Film gayet akıcı ve güzeldi. Abartılmamış roller de ekstrası. Gerçek bir olaydan esinlenilmiş bir kurtarma senaryosu. Adamlar tabi ki kendi ülkesinin propagandasını yapacak. Yok öldürdüğü müslümanmış bilmemneymiş. Biz daha kendi Mavi Marmara'mızı sahiplenemedikten, hakkında film ya da belgesel çekemedikten sonra bence kimsenin milliyetçi duygusu kabarmasın. Şu filme düşük puan verenler filmden anlamıyor demektir.
9

Cevaplar (2)
avatar
(100) -
Sizin verdiğiniz cevap sadece polemik yaratmak amaçlı. Arkasından da siz arka sokakları izleyin diye bir yorum beklemiştim. Bu hümanist ayaklarını geçin beyim. 3 kuruşluk filime az daha zorlasanız 10 verecekmişsiniz.
1


9
| Bildir
default avatar
(54) -
Film bir sanat dalıdır. Propaganda ya da reklam aracı değildir. Ha onlar bu dalı bu amaçla kullanıyorlar orası ayrı bir konu. Düşük puan verenleri, filmden anlamadığını iddia etmişsiniz. Buram buram ağır propaganda kokan filme 9 puan veriyorsanız sizin filmden bir şey anlamadığınız ortaya çıkar. Keşke bir araştırsanız, o kurtardıkları siyahi yahudiler, nasıl ayrımcılığa uğruyor diye.
1


8
| Bildir


default avatar
(2) -
Film aslında konu olarak güzel oyunculuklar fena degil amma velakin filmin asıl amacının israil ve mossad propagandasına ve müslümanları kötülemeye yönelik olduğu için film izlenmeye değmez 2 saat çöp oldu


avatar
(100) -
Yapacak yorum bile yok. Özet herşeyi açıklamış. Ucuz adi bir Yahudi propagandası. Özet "Mossad'ın o dönemde binlerce Etiyopyalı'yı kurtararak ülkesine getirmesiyle tarihi bir olay olarak kabul ediliyor" diyor.
Evet müthiş bir olay bravo size. Katlettiğiniz diğer sizin dininizden olmayan insanlar ne olacak. Neyse bu yorum yayınlanır mı yayınlanmaz mı bilmiyorum ama. Resmen tiksindim filmden.
1

Cevaplar (3)
default avatar
(70) -
Kesinlikle katılıyorum.
1


11
| Bildir
avatar
(306) -
Bencede
1


8
| Bildir
default avatar
(54) -
Kurtardılar da ne oluyor? İşgal altındaki Filistin toprakları üzerinde inşa ettikleri ülke içerisinde, ayrımcı ve de ırkçı saldırılara maruz kalıyorlar. Daha yenidir, 19 yaşında Etiyopyalı bir genci katlettiler.
1


6
| Bildir


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film