Giriş Kayıt
En çok beğenilen yorumlar
avatar
(654) -
İlk flmin tarzıyla alakası yok , ikinci olarak türü korku- gerilim değil ve bu öğeler ön planda da değil, daha çok mutantlar arası rekabeti anlatan bir aksiyon - macera filmi denilebilir.Senaryonun basitliğine göre süresi çok uzun.Bence imdb puanı da abartılmış, vasat bir film.Belki beklentimi yüksek tuttuğumdan hiç beğenmedim.
5


default avatar
(53) -
Stephen King in şimdiye kadar yapılan tüm filmlerin çoğunu izledim. İçlerinden size The Shining - Pet Semetery (old versiyon) - Misery (Kathy Bates canlandırdığı Annie Wilkes karakteri ile tam bir şaheser) - Green Mile ve İmdb de hiçbir zaman ilk sıradan inmeyen Shawshank Redemption. Şimdiye kadar yapılan tüm çevrimlerde yönetmenler kitabın dışına çıkmıştır ve bu izleyip de doyamadığınız filmleri sunmuşlardır. Gelelim Filmimize. Öncelikle bu filmi hiçbir zaman korku filmi olarak nitelendirmeyin çünki değil. Kendisi yeni bir tür. Keşke filmin başlangıç sahnelerini eski filmden alsalardı. Oynayan çocuk baya kötüydü. Sonra büyüdü keşmekeş yaşarken bir anda nasıl olduysa hayata bağlandı. İşte bu geçişler malesef yapılamıyor. SEyirciyi aptal yerine koymaya çalışıyorlar. Şu küçük kızımızda çok cesur. Hiçbirşeyden korkmuyor gibi görünüyor bir sahnede sonra bi bakıyorsun çığlık atıyor. Bunu gibi pek çok olumsuz yönü var. Ayrıca çoğu kişi bilmez The Shining filmi tek değildir. 2 versiyonu vardır. Biri Jack Nikhelson ın efsane performansını izlediğimiz. Diğeride bir halta benzemeyen.
Sürprizbozan: Göster
Filmde hoşuma giden yokmu evet var. The Shining filminin müziğini duymak beni gerçekten heyecandıran tek kısımdı.


avatar
(8408) -
Öncelikle filmi çok beğendim. Bu film biraz süper kahraman gerilimi gibi birşey, eski shining ile mukayese edilmez. Fakat kalabalık kadrosu, işlenişi, tarzı bence gayet güzel. Kendinizi kurmadan, farklı beklentilerle yükselmeden izlerseniz keyif alırsınız diye düşünüyorum. İyi seyirler olsun.


Yorumlar (72)
avatar
(160) -
Tüyleri diken diken eden bir yapım olmuş. The shining’in “sequel” filmi olmak kolay değildir, bu film gerçekten hakkını vermiş. Çok uzun süre filmi izlemedim çünkü eğer film kötü çıksaydı The Shining’in büyüsü benim için bozulabilirdi. Neyseki böyle bir durum söz konusu olmadı. Doctor Sleep çekilirken Overlook Otelindeki tüm sahneler bütün dekorasyon detaylarıyla yeniden çekilmiş ve filmde çok büyük bir emek var. Oyuncular çok başarılı ve anti-karakterler gerçekten kendilerinden nefret ettirmeyi başarıyorlar. Filmde gözüme batan tek şey Wendy Torrance ve Jack Torrance’ı yeniden canlandıran karakterlerin oyunculuklarının tam oturmaması oldu. Genel anlamda film mükemmele yakın. Tavsiye ediyorum.
8


avatar
(169) -
Nostalji yaşadım demek saçmalık değil mi ? Eğer istersen açarsın eski filmi izlersin. Gülücük

- Abi birebir yapmış adamlar ya!
- E yapılmışı var zaten. Gülücük

Eski filme gönderme yapmak, aynı mekanları kullanmak filmi kaliteli yapmıyor. Ben hikayeye bakarım. Ama malesef hikayenin " parıltı " eksikliği var. Bir de gereksiz sahneler yüzünden film çok uzun. Eskisini sevenler bunu değil yine eskisini izlesinler diyorum. Gülücük

Rebecca Ferguson' u Tarkan' a benzetenler ?Gülücük
5


avatar
(47) -
Ben filmi Director's cut olarak uzun versiyonuyla izledim. Üç saatlik bir yapımdı ve haliyle alışık olmayan bünyeme uzun geldi. Kitabı okuyan ve ilk filmi izleyenler filmin içerisindeki yer yer yapılan göndermeleri ve benzerlikleri -şaşırtıcı derecede kitaba yakın ilerleyişini- göreceklerdir. Ben filmin bölüm bölüm ilerlemesinden ziyade dizisi çekilse daha başarılı olacağı kanaatindeyim. Çıkar mıydı peki ? Kesinlikle bir mini seri çekilecek kadar malzeme vardı içerisinde. Tabi malzeme çok olunca süre kısıtlamasından ötürü bazı yerlerden kısmak durumunda kalıyorsunuz. Bu durum da filmin sonunu biraz aceleye getirmeye sebebiyet vermiş. Yapımcıyı tebrik etmemiz gereken nokta ise King'in kitabına ve Kübrick'in efsane yapımına yakın bir şeyler ortaya koymaya çalışmış. Kimi yerlerde gerçekten yakalamayı başarsa da film kanımca hem uzun oluşu hem de önündeki iki yapıtın başarısının gölgesinde kalmış. İzlemek isteyenlere tavsiyem vaktiniz var ve türün sevdalısıysanız izleyin.


default avatar
(323) -
film çok güzel,ben beğendim. burada aldığı puandan fazlasını hakediyor. süresi biraz uzun ama sıkmadan sonuna kadar kendini izlettiriyor. bence olumsuz yorumlara itibar etmeyiniz çünkü herkes sinema eleştirmeni olmuş Gülücük) oturun izleyin 8/10
8


avatar
(62) -
Korku, gerilim ve fantastik öğelerin gayet güzel harmanlandığı seyirciyi içine çeken bir film olmuş. Tavsiye ederim...
8


default avatar
(208) -
Vasat buldum, beğenmedim. Çok sıkıldım 1 saat dayanabildim. Normalde korku, gerilim, fantastik filmleri severim. Bilemedim şimdi çok beğenen arkadaşlar da var. belki boş bir günde tekrar izlemeye çalışırım.
3


default avatar
(42) -
genel olarak beğendim. film daha iyi çekilebilir miydi? kesinlikle daha iyi çekilebilirdi. o zamanda efsane bir filim olurdu.
7


avatar
(319) -
süresi gereksiz uzundu fakat sıkıcı değildi.. çok fazla gizem unsuru barındırmıyor.. korku filminden ziyade gerilim türüne daha yakın bir film..
8


avatar
(18) -
Gereksiz sahneler, gereksiz karakterler... The Shining sonrası benim için ortalamayı aşamadı.
Sürprizbozan: Göster

Film çok üstünkörü. Nedeni kesinlikle yönetmen farkı. Bir yanda The Shining/Stanley Kubrick, bir yanda vasat filmlerin yönetmeni Mike Flanagan ve Doctor Sleep. Türü seviyorsanız beğenebilirsiniz ama benim gibi The Shining/Stanley Kubrick hayranıysanız sizi mutsuz edecektir.
6


default avatar
(1) -
İlk filmin devamını çekmek için yola çıkılmış, ilk filmin devamını çektiklerini göstermek için ilk filmden sahneler konulmuş (bu basit bir numara), ilk filmin ruhuna uygun olmayan bir senaryo yazılmış, kısaca ilk filmin kurgusunu berbat etmiş bir film. Filmi beğenmedim. Film basit amerikan filmlerini andırıyor.


avatar
(1818) -
Ciddi bir uyarıdır!

Film tamamen Kubrick adını alıp prim yapmış ama içi bomboş olan bir senaryoyla karşımıza çıkmıştır. Oldukça sıkıcı bir işlenişle oldukça sıkıcı bir oyunculuk eklenirse ahanda ortaya bu film çıkar. Fragmanı ile dikkat çeken ama içi olmayan yapımlar vardır ya işte bu o. İsteyen kızabilir ama bu filmi beğenenler korku filminden anlamayan kafalardır. Elle tutulur bir yanı yok. 3. sınıf bir dizinin son bölümü gibi geldi hatta izlerken. Ewan McGregor ve Mike Flanagan film izleme hayatımda önemli yere sahip kişiler de neden böyle bir şey ortaya çıkartma gayreti içine girmişler gerçekten şaşardım. Tepedeki Ev ile zirve yaptığı bu dönemde özellikle Mike adına üzücü bir durum.

Sakın aldığı puana aldanıp izleme.
4-5 puanlık bir korku filmiymiş gibi başla.
Sonra zaten film anca iyi gelecektir.
İyi seyirler.
Saygılar
5


avatar
(312) -
Aldığı puanı sonuna kadar hak ettiğini düşünüyorum. Türün meraklıları kaçırmayacaktır
7


default avatar
(1) -
Çok beğendim.Kötü yorumlara aldanmadan rahatlıkla izleyebilirsiniz yer yer ilk filme göre daha çok gerilim var filmde.
9


default avatar
(44) -
Gizem ve gerilim öğeleri barındıran filmleri hep sevmişimdir. Bu filmde onlardan biriydi. Ayrıca The Shining filmiyle bağlantı kurmaları bence hoş olmuş.
9


avatar
(37) -
The Shining filmine adeta bir saygı duruşu olmuş bu film. Çekimleri, mekanları ve replikleriyle, her fırsatta göndermesini eksik etmemiş. Bu da eski anıları canlandırdı tabi. Sırf bu açıdan bile bakınca tamı tamına 3 saatlik uzun süresine rağmen seyredilmesi taraftarıyım. Peki başka neyi iyi yapabilmiş bu film?

Sinematografisi çok iyi bir kere, o kamera açıları, sahne çekimleri gerçekten inanılmazdı. Karaktere yoğunlaşıp baktığı yeri hiç göstermeyip, ancak dışarı çıktığında nereye baktığını görebilmek, o esnada merak ve gerilim duygularını hissetmek. Film bu gibi sahnelerle dolu, tabi bu da doğrudan atmosferi güçlendiren detaylardan birisi olmuş. Atmosferi ise bana kalırsa filmin en güçlü olduğu nokta. Başından sonuna kadar kasvetli ve ağır bir havası var. Bunun da bu filme oldukça yakıştığını düşünüyorum.

Senaryosu açısından bakacak olursak her ne kadar kusurları olsa da, bazı kısımları tam manasıyla açıklanmasa da, The Shining' in hikayesini biraz da olsa genişletip, büyüttüğü inancındayım. 3 saatlik versiyonun belki her saniyesi dolu dolu geçmiyor lakin gereksiz uzatılmış olduğunu söylemeye de doğrusu içim el vermiyor. Oyunculuklar ise diğer yanları kadar etkileyici gelmedi bana. Yeterli bir seviyede belki ama öne çıkan da bir performans yok. Elbette Jack Nicholson'ın ilk filmde oynadığı kadar unutulmaz bir oyunculuk beklemedim lakin beklentimi karşılayamadığı da bir gerçek. Ewan McGregor yerine başka bir aktör olsa daha iyi bir iş çıkarır mı diye düşünmeden edemedim. Her neyse ben bu filmi her şeye rağmen beğendim ve de başarılı buldum. 7,5/10
Sürprizbozan: Göster
7


avatar
(3699) -
Filmi izlerken bayılmamak için kendimi zor tuttum. Bu kadar ağır işlenen bir konunun sebebi sadece süreyi uzatmak içindir. Gereksiz sahnelerin çokluğu seyreden kişiye resmen uyku getiriyor. Bu filme başlarken nasılda iştahla başlamıştım. Büyük hayaller içindeydim. Be umdum ne buldum. Bunların hiç birine katılmaya bilirsiniz. Sonuçta kişilerin bakış açıları birbirinden çok farklıdır. Bakış açınıza göre filmi çok beğenebilirsiniz de. O zaman iyi seyirler.
4


avatar
(50) -
Her zaman her yerde eski filmlere olan saygımdan ve birçoğunun bana hitap etmeyişinden yakınır, insanların öve öve bitiremediği o eski kült filmlerden aldıkları zevki tatmak isterdim. Her; bu hevesle oturup izlediğim filmden zevk alamaz, çoğu zaman sıkılır çoğu zaman saygısızlık olmasın diye hiç ileri sarmadan anlamaya çalışarak sonuna kadar izlerdim.
The Shining 1980 yapımı filmi de izleme listeme ekleyip, maalesef bir türlü açıp izleyecek vakti bulamamıştım. Ta ki Doctor Sleep filminin fragmanını görene kadar. Tüm hikayeyi araştırdım bilgi edindim. Her iki filmi bir gün arayla izledim. İlk filmi her zaman ki o kült filmler edasıyla izledim. İzlerken zevk aldım her şeyiyle hoşuma gitti. İkinci filmi de bugün izledim. İki film genel olarak bakıldığında devam filmi gibi görünse de bana göre hiç öyle olmadığını fark ettim. Doctor Sleep günümüz filmleri edasıyla çekilmiş, bizim dönemimize uyarlanmış adeta eski kült bir filme saygısına sunarak çağın getirdiği gerekliliklerle çekilmişti. İzlerken hem eski filme olan göndermeler hem de yeni çağa olan hitabı çok yerindeydi.
Gayet akıcı, zaman zaman basite kaçmış olsa da güzel işlenmiş bir filmdi. İzlerken sıkıldığımı söyleyemem aksine zevkle izlediğimi vurgulamalıyım. Lakin bunların dışında yorumlara detaylı bakınca bunun Stephen King's Shining mini dizisinin devamı niteliğinde olduğunu öğrendim. En yakın zamanda mini diziyi de izleyeceğim. Şuan için mini dizinin varlığını öğrenmeden önceki duygular içindeyim, her iki filme de saygı duyuyorum. İki filmi de izlemenizi şiddetle tavsiye ediyorum. Bir de son olarak Rebecca Ferguson diyorum. Kadını yakın zamanda birçok filmde izlememe rağmen hiç dikkatimi çekmemişti ama bu filmde resmen parlıyordu, onu izlemek hiç bu kadar güzel olmamıştı.
Sürprizbozan: Göster
8

Cevaplar (1)
avatar
(6205) -
Yorumunuzu başarılı buldum ve keyifle okudum
7


1
| Bildir


avatar
(6205) -
Üç saatlik süresi boyunca gerçekten sıkılmadan özellikle son bir saatin heyecan temposunu artmasıyla izlemekten daha çok keyif aldığımı belirtmek isterim. Rebecca Ferguson'un oyun performansını ve güzelliğini fazlasıyla beğendim. Ewan McGregor çok iyi olsa da Küçük kız olan Abra ''Kyliegh Curran'' izleyiciye güven veren rolüyle en çok onu beğendiğimi yazmadan geçemeyeceğim.Ayrıca son sahnelerde The Shining filminden pasajlar geçmesi ayrı bir güzeldi.Kısacası ilk film olan The Shining'i izleyenler kesinlikle izlemeleri gerekir bilginiz olsun...
7


avatar
(59) -
Süre olarak çok uzun gibi görünsede film harikaydı,devam filmi beklentisi bence yanlış,sanki daha çok eski filmi yad etme ve yeni bir fark yaratma diyebilirim. Benim çok hoşuma gitti herkes izlemeli.
7


avatar
(336) -
İlk filmle kalite anlamında kıyaslamak yanlış olur diye düşünüyorum çünkü ilkinin yeri herkeste başkadır ki zaten tartışmaya bile gerek yoktur. Ancak, konu itibari ile kıyaslarsak bu daha fazla korku ve aksiyon temaları içeriyor. Ben şahsen sevdim ama uzunluğu itibariyle bazı sahnelerde beni biraz yordu ama genel olarak iyi. Obi-Wan usta da her zamanki gibi sağlam oynamış.
7


‹ Önceki 1 2 3 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film