Giriş Kayıt
Yorumlar (2)
avatar
(3699) -
Konusu ve oyunculuğu güzeldi filmin. Sığıntı olarak yaşadığı ülkeden gerçek vatanına sürgün edilmesi bir insanın hayatını ne yönde etkiliyor gözler önüne serilmeye çalışılmış. Ama işin içine yasal olmayan işler bulaşınca durum daha da kötüleşir. Beklentinizi düşük tutmanızı tavsiye ediyorum. Ailece seyredilmeyecek sahneler mevcuttur. İyi seyirler.
5


avatar
(2674) -
Filmin orijinal ismini Türkçeye çevirirsek "Tezahür eden kader" oluyor ki bence de bu isim, filmin konusunu özetliyor. Şöyleki; 22 yaşındaki Claudia, annesiyle birlikte çocuk yaşta Meksika'dan Amerika'ya göç etmiş ve geçim sıkıntısı yüzünden kredi kartı dolandırıcılığı yapan bir çetede çalışmaktadır. FBI tarafından suç üstü yakalandığından sınırıdışı edilir ve dilini bile bilmediği asıl vatanı Meksika'ya gönderilir. Gidecek yeri olmadığından çocuk yaşta ayrıldığından beri hiç görüşmediği babasının çiftliğine gider. Fakat burada da "kader tezahür eder" ve hiç ummadığı sıkıntılarla başbaşa kalır.

Daha önce kameramanlık ve görüntü yönetmenliği yapan Michael Dwyer'ın ilk yönetmenlik deneyimi; keza senarist Kaitlin McLaughlin'in de ilk uzun metrajlı film senaryosu, başroldeki Veronica Sixtos'un da ilk başrolü... E böyle tüm ilkler bir araya gelince, bazı hatalar da göze daha çok çarpmıyor değil. Misal hikayede havada kalan bazı noktaların olması ve klişelerin fazla kullanması gibi.

Bu olumsuzluklara rağmen süresinin yaklaşık 80 dakika olması sebebiyle ve olaylar hızlı geliştiği için sıkılmadan seyrediliyor ama yapım olarak farklı bir şey vaadetmiyor...
5


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film