Giriş Kayıt

La catedral del mar (2018) Yorumlar


Tv Dizisi

Yorumlar (6)
avatar
(417) -
Akıcı bir başlangıçtan sonra dizi çok durağanlaşıyor. Bir süre sonra din propagandası ağırlıklı bir hal alıyor.

Oyunculuklar vasatın altında. Öyle ki oyuncuların acemilikleri resmen sırıtıyor. Çekimler kötü. Ancak kostümler ve sahneler güzel dizayn edilmiş.

Bence zaman ayırmaya değmez.
5


avatar
(882) -
Biraz pembe dizi şeklinde çekilmiş. Oyunculuklar sıradan. Çekimler çok kaliteli değil fakat hikaye iyi. Sonuna kadar izlettiriyor kendini. Ortaçağ tarihi ile ilgilenenlere tavsiye ederim. Her eksiğine rağmen beğendim. Kitap uyarlaması olması da ayrı güzel.


default avatar
(29) -
Çok başarılı bir mini dizi. Ortaçağ dönemini kıtlık, veba, derebeylik, engizisyon gibi olayların hepsini bir kahramanın hikayesinde yaşatıyor izleyenlere. İzleyin pişman olmayacaksınız..
9


avatar
(401) -
Şans eseri karşılaştığım bir kısa dizi; büyük bir zevkle de izledim. Avrupa ortaçağ tarihi ile ilgilenenlerin kaçırmaması gerekli bir yapıt. Bir serfin hayat hikayesi etrafında dönemin hukuki, dinsel, ticari bir çok konusunu belgesel tadında hem de çaktırmadan sizlere aktaran iyi bir çalışma. La catedral del mar adıyla öne çıksa da aslında katedralin hikayesi arka planda; gerçekten epik bir baş yapıt olmuş. Dinsel bir hikaye olarak görülse de Hristiyanlık anlatısı bence zayıf ama yine de senaryolaştıran (yazar) dönem dinsel baskıları ve engizisyonu biraz şirinleştirmiş. Aslında tarihsel gerçekliği daha korkunç. Hristiyanlığı öven bir yapıt olarak değerlendirilmesi mümkün değil, dizinin en önemli (bütün erdemleri üstünde toplayan) üç karakteri Hristiyan, Müslüman ve Yahudi inancından. Kaçırmayın, dogaburak arkadaşın da dediği gibi hüüp diye hafta sonunda bitirirsiniz.
9


default avatar
(26) -
Dizinin kısa özetinde belirtildiği üzere bir katedralin inşasıyla ilgili olduğunu düşünmeyin sakın. Hatta yanlış hatırlamıyorsam 2 bölümde kısa bir sahne haricinde halk tarafından katedralin inşa edilmesine ancak değiniliyor. Dizi tam anlamıyla 14.yy Avrupası'nı anlatan bir şaheser. Eğer Ortaçağ Avrupası'na ve tarihe meraklıysanız bu diziye bayılacaksınız. Dizide Hristiyan-Yahudi geriliminden tutun da, veba salgınına, kilise ve engizisyonun toplum üzerindeki etkisine, feodal yapının toplumsal işleyişine, aşk-entrika-ihanet üçgenine vs. her şeye değinilmiş olması çok güzel. Üstelik her şey tam da olması gerektiği gibi gerçeklere uygun ve Hollywood'un alıştığımız sulandırılmış ve cinsellikle izlettirilmeye çalışılmış dizilerinden çok farklı. Bence tam bir tarihi drama şaheseri. Ortam, kostümler, doğa ve mimari o dönemi fazlasıyla yaşatıyor.
10


avatar
(27) -
14. yüzyıl İspanyasında geçen güzel bir dönem dizisi, kitaptan uyarlama, hafta sonu bitirilebilir 8 bülümlük, prodüksiyon da fena değil ne olacak diye merak ettiren dizilerden...
7


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film