Giriş Kayıt
En çok beğenilen yorumlar
avatar
(3699) -
Şimdi, binlerce film seyretmiş biri olarak şunu söylememde sakınca yok sanırım. Film, maddi zorluklar içinde olan ve annesiyle çatışan bir kızın ergenliğe geçiş dönemini anlatıyor. Eeee başka, başka da bir şey yok. Bu kadar abartılacak ne var ben göremedim doğrusu. Sıradan seyret geç bir filmdi bana göre. İyi seyirler.
5


default avatar
(340) -
Bu tür o kadar çok film varki o nedenle abartılı bulduğumu söylemek istiyorum.Puanı ise çok yüksek olduğu kanısındayım. Ayrıca oscara neden aday gösterilmiş anlamak mümkün değil.
4


avatar
(587) -
Bu filmi kötüleyen insanlar sanırım hiç ergen olmamış. Gayet sürükleyici kendini sıkmadan izleten bir yapım. Aldığı yüksek notları kesinlikle haketmiş.
8


Yorumlar (51)
default avatar
(209) -
İçinde biraz insani güzellik barındıran herkesin sevebileceğ bir film. Dini kalıplara bağlı kafalarda - not alır... Ailecek değil de, bireysel izlenmeli.... +18 gibi olmuş...
9


default avatar
(21) -
Filmi tavsiye ETMİYORUM. Sebebi filmde zerre heyecan duymuyorsunuz. Birşey olmasını arzuluyorsunuz, film zart diye bitiyor. Film hep aynı yavaş monotonda gidiyor. Hikayeden bir film. Baş aktrist güzel rol yapıyor ama onun rolunu görmek için bu film seyredilmez. 5.5 yıldız birçok film bile bundan güzeldir. Hele imdb 5.5 puanlı bir komedi filmi bu filmden 4 kat iyidir, o derece.
Puanım 2 (10 üzerinden)
2


default avatar
(70) -
İnsana, aileye, dostluğa dair filmleri hep sevmişimdir. Bu da onlardan biri.


avatar
(263) -
IMDB puanı korkunç abartılı yüksek. Ne bu Allah aşkına. Filmin konusu çok bilindik, genç bir kızın etrafından dönen sıradan olaylar.

Notum 2/10
2


avatar
(691) -
Hoş. Pek çok yönüyle yerli filmleri anımsatıyor, nesini beğenmediniz? Aslını inkar etme, utanma, öykünme, özenme, hüsran, aslına dönüş... Filmin güzelliği sıradan olması zaten. Hayatın normal akışını oralardan geçen biri gibi izliyorsunuz. Her filmde de hayatın anlamını bulmak zorunda değiliz, değil mi? Peki izlemeli misiniz? Komedi, aksiyon, hatta sıkı bir drama arıyorsanız, hayır; hayattan kesitlere tanık olmaktan hoşlanıyorsanız, evet.
8


avatar
(807) -
Lady Bird ergenlik dönemi okullu bir kızın hayalleri, düş kırıklıkları, inatçılığı ve aşırılılıklarını güzel bir sinema dili ile anlatmayı başarıyor.Filmin konusunu bilen ve bu maksatla filmi izleyen sinemaseverler beklediklerinden daha fazlasını bulabilirler.Ancak pek çok sinemasever için bu filme yapılan övgüler fazla gelecektir.Ben sanırım ikinci kategoriye giriyorum.
6


default avatar
(253) -
Bu film nasıl Oscar'a aday oldu anlamadım vallahi. Dini bir okula gidip ailesiyle sıkıntılar yaşayan sıradan bir ergenin oldukça sıradan bir hikayesi.
2


avatar
(81) -
Filmi izledim. Ergen bunalımını,ergenlikte bunalım basamağı olarak kimliğe karşı kimlik dağınıklığını, tutarlı bir kimlik duygusu oluşturma çabasını anlatma iddiası içinde olduğundan olsa gerek, aklıma "Detachment"i getirdi. Arşivimden çıkarıp tekrar izledim.Çünkü bu olmamış,hiç olmamış...
4


avatar
(6205) -
Beklentiye girince kocaman bir hayal kırıklığı yani bu kadar sıradan hiçbir ayırıcı tarafı olmayan özellikle finaliyle fiyasko olan bir film nasıl böyle övülüyor akıl mantık almaz filmi zor bitirdim .....


default avatar
(98) -
Wind River, Wonder gibi filmler dururken bu filmin Oscar a aday gösterilmesi inanılır gibi değil.


avatar
(3) -
Benzerlerini çok izlediğimiz için Oscar adayı olmasına bu kadar anlam verememek doğal, yine de kadrosunda bulunan her oyuncunun kusursuz performans sergilemesi ve Greta Gerwig'in ilk yönetmenlik tecrübesinde başarıyla altından kalkmasıyla taktir edilmesi gereken film. Katolik ve maddi açıdan sıkıntılı bir ailenin asi/ergen kızlarıyla olan mücadelesi, ailenin katolik olmasından dolayı böyle bir çocuğu yetiştirmenin ne kadar zor olduğunu ama buna rağmen işin altından başarıyla kalkmasını anlatıyor film. Bizim, bu kadar beğenilmesine anlam veremememizin sebebi katolik aile yapısına uzak oluşumuzdur belki de. Yine de filmde her oyuncunun kusursuz performans sergilemesini Gerwig'in kamerasından izlemek güzeldi.
7


default avatar
(25) -
Bu tarz filmleri izleyen biri olarak,filmi beğendim.Farklı denilecek bir konusu olmamasına karşın film izlettiriyor kendisini.İMDB puanını biraz yüksek buldum,ortalama bir film sayılır çünkü.Oscar ödülüne aday gösterilir mi? Bence gösterilmemesi lazımdı.Bundan daha kaliteli yapımlarda izledik yıl içerisinde...
6


default avatar
(9) -
Oscar'da en iyi film adaylarından olması yanıltmasın.Çok kötü bir film.Uzak durun.3/10.
3


avatar
(587) -
Bu filmi kötüleyen insanlar sanırım hiç ergen olmamış. Gayet sürükleyici kendini sıkmadan izleten bir yapım. Aldığı yüksek notları kesinlikle haketmiş.
8


avatar
(23) -
GG önceki ortak yonettikleri filmden piyasaya daha uygun bir film yapmış, sade bildik bir hikaye ama gayet güzel sevimli bir film olmuş. tek gıcık oldugum timoti chalamat heryerden fırlıcak büyük yetenek diye galiba... ayrıca erkeklere pek hitap etmediği buradaki puanından belli...
10


avatar
(1012) -
Sanatsal filmleri severim .Kızsal sorunlu erkek sorunlu filmleri de severim ama gerçekten sinema adına yüksek puan alacak hiçbir şey yok.Oscar zamanına yaklaştıkça bilmediğimiz işler dönüyor. Belirli adlar filmler dönüyor ortada ama pek azı değerli oluyor.
5


avatar
(280) -
Beklediğimden daha iyi film izledim. Son derece gerçekçi bir filmdi. Bazı sahneler şaşırtıcı derecede iyiydi. Yardımcı kadın oyuncu dışında şansı yok ama yine de güzeldi
7


avatar
(4) -
Lady Bird'ün karşılaştığı anormal durumlar var. Bunları görüyoruz. Ama belli ki üzerinde bilerek çok durulmamış. Bu kurgu tarzı güzelde olmuş. Bu filmden öğrenilmesi gereken bazı şeyler var. Özentiler, cool arkadaşlar, kendini kabullendirme çabaları vs. Bunların ne kadar basit ve manasız olduğunu anlıyoruz. Karakterin kişisel gelişim sürecine tanıklık oluyoruz. Sizi seven zaten olduğunuz gibi kabullenmiştir. Bunu anlatması bile bu filmi benim için değerli yapıyor.

Bu filmi anlamak için bazı bilgilere ihtiyaç var bence. Şöyle ki: amerikalıların çoğunluğu kendi dışındaki dünyaya biraz yabancılar. Çünkü ihtiyaç duyabilecekleri teknoloji, insan çeşitliliği, farklılıklar vs. her bakımdan zenginler zaten. Haliyle dışarıya olan ihtiyaç az olduğu için kendi sorunlarına odaklanmaları zor olmasa gerek. İletişim yönleri çok kuvvetli... Birbirilerine saygıları o ya da bu şekilde var. Anne ben geyim anne ben lezbiyenim dediğinde eğer bir de 18 yaşını doldurmuşsa anne baba bile olsanız yapabilecek hiç bir şeyiniz yok. Yasal olarak zaten müdahale bile edemezsiniz. Amerika'da kişi hakları her şeyin üstünde tutulur. Orada insanlar toplumun değil kendilerinin değer verdiği doğruları yanlışları yaşarlar. Orada üniversiteye yerleşmeniz için ders notlarınız haricinde maharetlerinizede önem verilir. Herhangi bir sporla uğraşmanız, bir enstrüman çalabilmeniz, ana dil haricinde bir dil bilmeniz vs. bunlarda oldukça önemli etken faktörlerdir. Ama bunun yanında ırkçılık ve aşalama çok yüksek seviyelerde.

Tekrar gelelim filme. O kadar abartılacak bir film değil tabi ama seyir keyfi var. Boş vaktiniz olduğunda oturun izleyin.
8


default avatar
(58) -
Filme başladık ama bir türlü bizi içine çekemedi ,bıraktık bende aynı kanıdayım çok abartılmış.
4


default avatar
(37) -
Bence film bir zamanlar benimde geçtiğim bir yolu anlatmaya çalışmış. Ben filmi gayet başarılı buldum. Yani film de maddi zorluklar çeken bir ailenin kızının ergenlik krizlerinin anlatılmasını konu almış. Bazı arkadaşlar daha çok aksiyon olabilirdi falan demiş. Altı üstü ergenliğe giren bir genç kızın ne kadar aksiyonu olabilir ki. Onun yanında evet film sonunu pek bağlayamamışlar, ama bu demek değildir ki film berbat. Onun dışında kullanılan müzikler gayet yerinde ve country tarzında hafif müziklerdi. Görüntü fena değildi. İzlenebilir.
8


‹ Önceki 1 2 3 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film