Giriş Kayıt
Yorumlar (5)
avatar
(360) -
Ötekileştirmenin mülteciler üzerinden anlatıldığı yürek burkan bir mini diziydi. Sofie karakterinin hapsolduğu bedeninden kaçış arzusu ile açtığı kapılarda kayboşu ve kendini attığı çıkmaz ve nihayetinde kimliksiz bekleyişi iç içe geçmiş hikayelerden sadece biriydi. Avustralyalı oyuncu Yvonne Strzechowski'nin oyunculuğundan oldukça etkilendim. The Handmaid's Tale'deki oyunculuğunun çok üzerine çıkmış.

Bizde son zamanlarda çokça kullanılan "Coğrafya Kaderdir" sözünün ne kadarda gerçek olduğunu açık bir şekilde görüyoruz. Vatansız kalmanın, kendini bir yere ait hissedememenin, mülteci olarak hayata tutunmanın ya da tutunamamanın fotoğrafına acı bir bakış atıyorsunuz.

Demokrasinin özneler arası ilişkilerde sadece bir tanım olarak yer aldığı bu modern çağda bir yüzleşme hikayesi olarak mutlaka izlenmeli. Dizi de Cate Blanchett'ı kısa bir rolde görmekte güzeldi. Cate Blanchett projenin “Hikâye Avustralya merkezli olsa da dört ana karakter yoluyla ortaya konan çelişkiler evrensel boyutta, kişisel özgürlüğe olan özlem, sosyal istikrara duyduğumuz ihtiyaç, siyasal süreçlere dair giderek artan inançsızlık ve tüm bunların bireysel hayatlarımızı derin şekilde etkilemesi” hakkında olduğunu söylemişti. Stateless bunu aktarmada oldukça iyiydi.
8


avatar
(6204) -
Dizide mültecilerin yüzde doksanı müslüman görünüyor.Maalesef günümüzde Afganistan,İran,Arabistan.Yemen,Mısır,Irak,Tunus,Cezayir'e göç etmek veya yaşamak isteyen bir tane müslüman görmek mümkün mü.? HAYIR ama batı ülkelerine gitmek için canlarını bile feda edercesine mücadele edilmesine gerçekten çok üzülüyorum. Dolayısıyla çok başarılı olan bu diziyi de içim burkularak izledim.Açıkçası tüm oyuncuların çok iyi olduğu ama Sofie Werner ve Ameer'in olduğu sahneler benim için çok daha farklıydı.Kısacası gerçek hayatta yaşanmış çok zor süreçten geçen mültecilerin dramı olan bu diziyi izlemenizi tavsiye ederim...
8


avatar
(150) -
Özgürlük,refah,vicdan,aile,hırs... başka bir şey söyleyemiyorum. Çok şey varken. Sümüklü
8


avatar
(882) -
Gerçek hikâyeden uyarlanan şahane bir drama. Yvonne inanılmaz bir oyunculuk sergiliyor. Mutlaka izlenmeli.


avatar
(807) -
Birbirlerinden bağımsız ilerleyen hikayeler Avustralya'da göçmenler için kurulan kamp alanlarında bir araya geliyor. Afganistan'dan savaş nedeni ile kaçan bir aile, ailesi ve hayatındaki sorunlarla başa çıkamayan genç bir kadın, para kazanmak ve ailesini konforlu yaşatmak için kendi prensiplerini çiğneyen gardiyan genç bir adam ve diğer yan karakterlerin hikayesi.Dizi merak uyandırarak başlıyor.Konunun bazı bölümlerde fazla uzatıldığını düşünsem de izlenmeyi hak eden gayet güzel bir dizi.
8


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film