Giriş Kayıt
En çok beğenilen yorumlar
default avatar
(1) -
Son zamanlarda izlediğim en güzel türk filmi. Senaryo çok iyi, oyuncular çok başarılıydı. Özellikle filmde çalan şarkılar harikaydı.
8


avatar
(20) -
Filme ön yargılı gittim sevmem dedim ama konusu olsun şarkıları oyunculuklar olsun hoşuma gitti verdiğim paraya acımadım..
9


avatar
(8408) -
hümeyra çok büyük bir oyuncu... film harika kıyafetler süper şarkılar daha güzel kesinlikle izleyin derim


Yorumlar (38)
avatar
(1031) -
Harika bi anlatım tarzı. Çağan Irmak kurgu ve senaryoda seviyeyi bu filmde en yükseğe çıkarmış, kadın oyuncuları çok iyi, Mehmet günsur ve kerem bursini vasat buldum. Müzikler, kostümler, görüntüler, çekimler muhteşem. Büyük emek harcanmış, görüntü yönetmenliğini ve sesleri muhteşem buldum.
8


avatar
(32) -
Kerem Bursin'in rezalet oyunculuğu dışında güzel film. Adamın konuşma şekli, diksiyonu, hareketleri her zaman aynı. Keşke onun yerine başka birini oynatsalarmış. Onun dışında, filmin konusu çok iyi, şarkılar güzel, Farah Zeynep Abdullah ve Hümeyra çok içten ve çok güzel oynamışlar.
9


avatar
(6206) -
Gayet başarılı bir film konusu çok samimi ve etkileyici oyuncularına zaten söz yok.Şarkılar harika zaten oyuncularında karakterleri çok güzel uymuş çok güzel bir film olmuş bence tebrik ediyorum emeği geçen herkesi böyle güzel anlamlı yerli filmleri daha çok görmek dileğiyle..
8


avatar
(1723) -
çağan ırmak sinemasıyla atv de denk geldiğim çilekli pasta filmi ile tanışmıştım, o zamandan belliydi bir çizgisi olacağı, dikkatimi de çekmişti, ısrarla takip ettim, iyi ki de etmişim, senaryo çok kült olmasa da anlatım tarzı ile kaliteli bir yapım, oyunculuklar biraz sırıtsa yaratılan ortam, tempo, ambians, geçmiş ve gelecek arasındaki geçişler filmi level atlatıyor, şarkılarda gayet güzel, başarı devam ediyor...
8


avatar
(882) -
Büyüksün Hümeyra! Ne muhteşem bir oyunculuk! Film çok hoş. Müzikler ve drama hikayenin içine inci gibi dizilmiş. Görsel olarak da doyurucu. Son 10dk.sı sarsıcı.


avatar
(548) -
Hümeyra muhteşemdi! Sadece onu izlemek bile yeterli. Ama kardeşim, dönem filmi çekiyorsun tamam. O milletin kafasına 70'li yıllar diye geçirdiğin berbat peruklar nedir? Yahu adam gibi bir saç tasarım da mı yapamıyoruz anlamıyorum ki!
6


avatar
(817) -
Finallerin mutlu sonla bitme sorunsalı.

Unutursam Fısılda birçok Çağan Irmak filmi gibi mutlu sonla bitme zorunluluğuna yenik düşmüş bir film. Kerem Bursin'in yapay oyunculuğu, 40 yıllık yaşamın sadece ilk 3-5 yılını görmemiz filmin eksileri. Hanife'yi oynayan Gözde Çığacı oldukça iyi oynamış rolünü. Mehmet Günsur de fena oyuncu değil de sürekli bir fısıldayarak konuşuyor nedense.

Evet 70'li 80'li yıllara hakim olanlar için müzikal bir şölendir belki. Ama senaryosu sarmadı beni. Bir hiçken şöhret basamaklarını tırmanıp ailesini ihmal eden genç kız. Evet belki ben de severdim gördüğümüz görüntülerin arasında 35 yıllık bir boşluk birden geçilmese. Bu arada prodüktör rolünde gördüğümüz Gürkan Uygun çok fazla mimik kullanıyor. Yani belki iyi oyuncudur ama yüzü şekilden şekile girince beni filmden soğuttu.
6

Cevaplar (1)
avatar
(1031) -
Spoiler sorunsalı. Sonu mutlu öğrenmiş olduk
8


0
| Bildir


default avatar
(24) -
Cagan Irmak'i cok sevmeme ragmen, filmdeki konunun cok dagitildigini dallanip budaklandirildigini dusunen bir tek ben degilimdir saniyorum. O kadar sarmalanip dolandiriliyor ki filmde verilmek istenen mesaj kaygisi kendini hissettiriyor.


avatar
(140) -
Son zamanlarda izlediğim en 'kaliteli' yerli yapım film diyebilirim. Gerçekten yerli yapımların ortalamasını düşündüğümüzde bu film kat be kat kalite kokuyordu. Peki bir filmin kaliteli olması onu iyi yapar mı? Bence yapmaz, zaten yapmamalı da. Öyle olsaydı IMAX kullanılan filmleri başucu yapardık değil mi?
Yerli yapım filmleri yorumlarken istemsizce olarak kullandığım kelimeler içinde en fazlasının senaryo olduğunu farkettim. Güzel işler yapılıyor ya da bu film gibi kaliteli işler yapılıyor, yapılmaya çalışılıyor ama senaryo beni tatmin etmiyor. Ve dünyada da Türk filmleri kanaatimce bu yüzden ilgi çekmiyor. Çağan Irmak, Babam ve Oğlum filminde hem senaryo hem de kalite olarak muhteşem bir iş çıkarmıştı. Ama daha o filmin üstüne de çıkamadı bir türlü. Bu film bence Babam ve Oğlum'dan çok daha kaliteli bir yapım ama senaryo olmayınca olmuyor işte. Bir filmin iyi olması için her tarafının iyi olması lazım. Mesela IMDB'yi referans alalım, IMDB'de 8 puan ve üstü almış filmlere bakalım, içlerinden bir film seçelim. Eminim eksik bir yanını göremeyeceğiz. O filmi izleyip de beğenmemiş olanlar filmin hitap etmediği insanlardır. Genel olarak o puanda bir filmde bir izleyicinin eksiklik bulması çok zordur. Çünkü filmi film yapan her şey o filmde iyi yapılmıştır. Bugün Nuri Bilge Ceylan filmlerine baktığımızda;
Oyunculuklar - tamam
Senaryo - tamam
Film felsefesi - tamam
vb. vb. vb. - tamam
İşte bu yüzden Nuri Bilge Ceylan filmleri dünya da ilgi görüyor. Çok Türkiye içinde olmasaydı eminim Babam ve oğlum da yeterli ilgiyi global anlamda alacaktı. Her neyse. Demem o ki senaryosunu beğenmediğim bir film olmuştur. İlk bakışta zaten klişe gibi görünen bir konuyu işlediği için işi zaten zordu. Ama bunu çok güzel bir şekilde işlediğini görünce odak noktamı arttırdı. Daha sonra ise aşk işleri, hızlanan olaylar derken senaryo da 'hata' vermeye başladı.

Naçizane puanım 6.5
7


avatar
(709) -
Şöyle söylemek gerekirse bazı filmlerde sadece senaryo olayı bitirmez,bu film kesinlikle o filmlerden biri,o yılların anlatılışı,kıyafetler ve oyuncu kadrosu olarak her şeyi mükemmeldi.

Hem geçmişte geçen hikaye,hem günümüzde geçen hikaye hiç biri sıkmadı beni.Filme çok ciddi bir şekilde ön yargılı başladım ama bence son yıllarca çıkan en iyi Türkiye yapımı filmlerden birisidir bu.

Bu konuyla çoğu kişi film çekerdi ama yönetmeni ve oyuncuları bence senaryoya ve konuya çok büyük katkıları var.

İzlenmesini tavsiye ediyorum.
8


avatar
(678) -
Müzik Hiç Durmamalı

Hiçbir enstrüman çalamasam bile müzik hayatımın vazgeçilmez bir parçası. Tıpkı filmdeki Hatice (Ayperi) gibi. Hatta o biraz daha abartmış şarkı söylemeyi her şeyin üstüne koymuş hatta Tarık`ın bile.

Çağan Irmak yine belli şeyleri bir araya getirip ortanın üstünde bir film yapmış. Ancak bazı şeyler artık daha iyi olmalı diye düşünüyorum. Karakterlerimiz yıllar yılı hiç yaşlanmıyor. O yıllarda gençlik iksiri vardı da biz mi bilmiyoruz. Karakterlerin yaşlılığı ve gençliği ne kadar alakasız. Belki biraz Hanife durumu kurtarıyor. Bu kadar iyi hikayeden çok daha iyi bir film çıkabilirdi. Ona üzülüyorum.
7


default avatar
(30) -
güzel film, tipik çağan ırmak romantizmi. Mehmet Günsür oyunculuğu bence olmamış.
7


default avatar
(73) -
İzlediğim en iyi türk filmlerinden. Bu senaryoyu başka oyuncularla hayata geçirseler eminim bu kadar etkili olmazdı.
9


avatar
(260) -
Sinemamızda usta makyajcı bulunmamasının en çok göze battığı filmlerden biri. Hatice ile Ayperi tipi arasındaki fiziki hiçbir benzerlik olmaması bir yana, Farah Abdullah'ın uzun şarkıcılık yılları sonunda (mesela Erhan ile veda sahnesinde) bile yaşlanmasının sadece make-up ile sağlanmaya çalışılması, yüzünde tek bir kırışıklık bile olmaması, emek verildiği belli olan böyle bir filmde apaçık sırıtıyor. Anlaşılan bu tutarsızlık yönetmeni hiç mi hiç rahatsız etmemiş.
8


avatar
(69) -
Bu filmi Çağan Irmak değilde başka bir yönetmen çekmiş olsa bu puanımn yarısını bile alamazdı. Bence filmi gençlik hikayesi olarak anlatsa daha başarılı olabilirdi, gençliği ile yaşlılığı arasında çok fark olması dışında aradaki küçük kopukluklar filmden uzaklaşmanıza neden oluyor.
Bence Çağan Irmak'ın yaptığı en kötü film gerçekçi olalım biraz, ünlü yönetmen çevirince millet abartıyor. Nuri Bilge çevirse 10 puan verilirdi sanırım.
3


avatar
(110) -
çağan ırmak'ın  az iyi filmi var, ama kötü filmi yok...bu filmi de sıcacıktı...
8


avatar
(1223) -
Çağan Irmak filmleri artık bağışıklık yarattı..Her şeyi ile tam bizim milletimizi anlatan filmler yapan yeni yönetmenler arasında tek kişi diyebilirim..
8


avatar
(463) -
dramatik ve müzikli filmleri pek sevmem ama bu film hoşuma gitti, ayrıca oyunculuklarda iyidi, puanım 10 / 7
7


avatar
(18) -
Güzel bir filmdi oyumculuklarda guzeldı.Zaten usta oyuncularla dolu bır kadro herkes'e tavsıye ederım.10/9


avatar
(435) -
çağan ırmak anlaşılıyor ki hep belli bir kalitede filmler üretmeye devam edecek.kerem bürsin arkadaşa önyargılı yaklaşmış olsam da gerçekten iyi oynamış.hatta bir sahnede evde geçen rockçı tayfa alemi sonrası tartışma esnasındaki yarım dakika bile sürmeyen tiradı iki usta oyuncu hümeyra-ışıl yücesoy'un oyunu dışında aklımda kalan bir sahne oldu oyunculuk adına.
7


‹ Önceki 1 2 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film