Giriş Kayıt
Yorumlar (7)
avatar
(806) -
Bir Tamil Gerillası'nın topluma adapte olma konusunda çektiği sıkıntıları anlatan film 2015 yılında Altın Palmiye ödülünü almıştır. İzlenebilir bir film.
8


avatar
(811) -
Orta halli bir dram filmi olmuş, ne tam olarak dram ve ne de savaş filmi aslında. Bir sahnenin haricinde savaş yok, filimin aralarında başrol karakterinin öncesinde gerilla içinde yer aldığından pskolojisinin halen yerinde olmadığı anlaşılıyor.
Ağırlıklı olarak dram işlenip, pskolojik öğeler tam olarak işlenseydi bu filim çok daha iyi olabilirdi, diye düşünüyorum çünkü başroldeki oyuncu bunu rahatlıkla taşıyabilecek potansiyele sahip! Birşeyler olacak derken filim bitiyor zaten...Ben ne yazık ki kararsız kaldım.
İyi seyirler...
5


avatar
(8408) -
Göçmen olmak zor iş! Nerede olursa olsun zor iş! Filmin sonlarında haber olarak geçen filistindeki israil-türk gerginliği gerçekten manidar bu arada... Sert bir film ama çok iyi denemez. Ben izlenir derim.


avatar
(3699) -
Filmi ilgiyle izledim. Konu şu anda tamda yaşanan ve çekilen sıkıntıların dile getirilmesi bakımından güzel bir konu. Ama filmde eleştirdiğim yönlerde var bunu söylemeden geçemeyeceğim.
Sürprizbozan: Göster

Şimdi yukarıda saydıklarımın dışında gerçekten yabancı ülkelere gidip kültürlerinden kopan ve kendi ülkelerinde ki insanlara bile yabancılaşan bir toplumda yok değil hani. Bu filme iki türlü de bakmak mümkün ve ayrıca bu filmi sahiplenme iç güdüsünün de açık göstergesi olarak görebiliriz. İzlemenizi öneririm bu filmi. İyi seyirler.
6


avatar
(2674) -
Dheepan, Sri Lanka'da sone eren iç savaş sonrası hiç tanımadığı bir kadın ve küçük bir kızla beraber, kendilerini aile gibi göstererek Fransa'ya kaçar. Savaştan kaçan bu 3 insan, Fransa'da aradığı huzur ve güven ortamını bulabilecek midir? Film bu soruya cevap arıyor.

Yönetmenin Pas ve Kemik, Dudaklarımı Oku ve Yeraltı Peygamberi yapımlarının kıvamında değil ama seyredilebilir bir drama...
6


avatar
(807) -
Jacques Audiard yönetmenliğinde bugün kült sayılan pek çok film izledik.Yeraltı peygamberi, dudaklarımı oku, pas ve kemik gibi.Sri Lanka Tamil gerillalarından olan Dheepan, bir kadın ve çocuk yaştaki kızın hayatta kalmak için verdikleri mücadeleyi, fedakarlıklarını, umutlarını, acıları fondaki fransız gettolarında gelişen hikaye ile anlatılmış.Göçmenlerin durumunu anlamak için ayrıca fırsatta veriyor bu film.Yönetmenin en iyi filmi değil belki de.Ama cesurca girdiği bir konuyu iyi bir sinema dili ile anlatmış.
8


avatar
(83) -
"Yeraltı Peygamberi" filmiyle çıtayı çok yükselten ardından ise "Pas ve Kemik" filmiyle tam olmasada beklentileri karşılayan yönetmen Jacques Audiard Dheepan filmiyle yine orta halli, seyirlik bir film ile çıkmış karşımıza. Ben şahsen Dheepan karakterinin kafası karışık, korumacı ve savaşçı hallerini beğenerek izledim ama yine de fazla abartılacak bir durum yok. Filmin bazı yerlerinin fazla boğucu olması en büyük dezavantajı bana kalırsa. Arada kullanılabilecek flashbackler ile biraz hareket kazandırılabilirdi. Bu şekilde en azından karakterin hareketlerine daha iyi anlam kazandırabilirdik.
7


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film