Giriş Kayıt
Yorumlar (11)
default avatar
(276) -
Bu film hakkında niçin kötü yorumlar olduğunu ve puanın böyle düşük olduğunu anlamak "benim açımdan" oldukça zor.

Dr. Şevki Işıklı’ya göre, "film ve kitaplarda geçen senaryolar birer simülasyondur ve teorilerin gerçeğe uyarlanma çabasıdır". Filmi bu açıdan değerlendirdiğimizde oldukça başarılı bir film ve türünün ender örneklerinden biri. Benim açımdan bu filmdeki oyunculuklar, kamera açıları vb. gibi sinemaya dair olgular ikinci planda kalıyor. Çünkü bu film; izlenmelik değil, okumalık bir film. Evet, bir kitap gibi okunması ve üzerine düşünülmesi gerekiyor.

Filmi izlemeyen ve daha iyi anlamak, anlamlandırmak isteyen arkadaşlara birkaç öneride bulunmak istiyorum. Arkadaşlar şunu belirtmeliyim ki film, felsefi bir film. Şayet felsefeye ilginiz yok ve filmleri okumak yerine izlemeyi seviyorsanız bu filmden uzak durmalısınız.

Önerilerime gelecek olursak:

Öncelikle dini metinleri (ölüm sonrası görüşler, düşünceler, yeniden diriliş vb.) ve biraz mitoloji okumalısınız. Bu sayede filmdeki karakterler (Jarvis, Lazarus vb.) ve isimlerin yanı sıra filmdeki dram atmosferinin nedeni daha iyi oturacaktır. Bununla beraber Schopenhauer'in Varoluş ve ölüm hakkında görüşlerini okumanızı, Descartes'in dualite görüşünü araştırmanızı, insan 2.0, kriyojenik dondurma, transhümanist teknolojiler, transhümanizm ve post-hümanizm hakkında biraz araştırma yapmalısınız.
8


avatar
(498) -
Benim için bir tane daha "yorumlara göre film seçme!" filmi... Modern Frankestein filmi bile yazılmış, ki gerçekten hiç alakası yok...

Ben düşük bütçeli bilimkurgu tabanlı dram filmlerin, iyi olabilmesi için içinde gerçekten doyurucu diyaloglar arayışına giriyorum. Bu diyaloglar işin bilim kurgu tarafıyla ilgili de olabilir, dram tarafıyla ilgili de... Filmde daha çok dram tarafıyla ilgili, hayatın anlamı ile ilgili diyaloglar vardı. Beni çarpan, etkileyen, özgün ve iyi yansıtılmış yeterince çok diyalog çıktı karşıma... Filmin ortalarında "hayat..." diye başlayan kısım gerçekten benim kalbimin derin yerlerine kadar dokunabildi...

Tabii ki herkesin çıkarımı farklıdır, ama emek verildiği belli olan filmlere, sırf kendi zevkine uymadığı için "çöp" diyip geçmek te haksızlık oluyor... Durağan filmler sevmiyorsan, bu filmleri zaten izleme, senin ne işin var bu civarlarda Gülücük

İyi film, tavsiye ederim...
7


avatar
(6203) -
Filmin en ilginç yanı insan vücudunun dondurulması ve zamanı gelince tekrar yaşatılması yani yaşlılığa çare gibi konulardaki söylemlerinin güzelliği dışında öyle fazla bir şey yok. Fakat film bilim kurguda olsa yeniden doğuşun insanlara neler katıp neler götüreceğine ait sorular oluşturuyor.Yıllar sonra tekrar dirildiğinde yılların neler getirdiğini daha detaylı görebilseydik sanırım daha ilginç olabilirdi. Kısacası durağan olmasına rağmen merak uyandırmasıyla kendisini izlettirmeyi başaran bir film yinede tavsiye ederim...
6


default avatar
(107) -
filmin tek ilginç yanı sansürsüz doğum sahnesiydi.vakit kaybı.
3


avatar
(105) -
İnsan dondurma, zamanı gelince çözme, yaşlılığa çare gibi konulardaki söylemlerinin güzelliği haricinde bir numarası olmayan tırt film. Aksiyon yok, gerilim yok. haliyle sıkıyor izlerken. Ben trt radyosu gibi dingin bir film istiyorum diyenler izlesin tabi.
3


avatar
(3699) -
Şu anda üzerinde em çok çalışılan konu dondurulmuş insan. Bu bilim üzerine kurulmuş ve insan psikolojisini de inceleyen bir film. Bana biraz uzun geldi.
4


avatar
(16) -
Mesajı çok sevdim. Ölmenin bile bu dünyada bir nimet olduğunu anladım yeniden.


avatar
(253) -
Güncellenmiş bir Frankenstain filmi. Materyalizm ile hayatı çözebilme arayışları bu tip filmlerin alt yapısını besliyor ama eksik olan kısım daima göze batıyor. İnancınızı rafa kaldırmanızla doğru orantılı olarak puanınızda yüksek olacaktır. Contact veya prometheus filmleri inancı koyması gerektiği yere koydu ki bu da puanlarına olumlu yansıdı. Malesef bu film için aynı şeyi söylemek mümkün değil.
3


avatar
(548) -
Varoluşa dair güzel bir felsefe-dram filmi. Bilim kurgu filmi değil. Filmi çok beğendiğimi söylemeliyim. Yönetmenin konuya yaklaşımı, çekimler, oyunculuklar çok iyi.

Konunun kendi öyle veya böyle hepimizin aklının bir köşesinde bekleyen soru işaretine odaklanmış. Filmde özellikle çok hoşuma giden şey, filmin geneline hâkim olan monologlar oldu.

Yaşam ve ölüme başka bir açıdan bakmak isteyen herkese tavsiye ederim. Bilim kurgu filmi beklentisi olanlar hayâl kırıklığına uğrayacaklardır.
7


avatar
(8404) -
Bilimkurgu ve insan ilişkileri, psikolojisi içiçe geçmiş bir film. Bazı bölümleri biraz yavaş ilerlese de genel olarak begendim filmi... Dingin bir hızı var filmin. Herkese hitap eden bir film değil onu belirteyim. İyi seyirler olsun.


avatar
(286) -
Filmin bilim yönünü çok sevdim.Bazı bilimsel görüşleri çok uçuk olsada dozunda ayarlanmış bilim-kurguydu.Filmin bilim yönündeki fikirlerininden örnek vermek istemiyorum ki tadı kaçmasın.Gelelim diğer kısım olan dramaya.Dram kısımlarında o kadar çok sıkıldım ki anlatamam.Özellikle ana karakterimiz filmin 5.kısımında iyice intahara meyilli bi liseli ergene dönüştü.Dram kısımları daha güzel olabilirdi.Zaten daha güzel bi dramda olsaydı işin içinde 8 puanlık üst düzey bi film olurdu.
6


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film