Giriş Kayıt
Yorumlar (14)
avatar
(12) -
Buz gibi, sert taşra gerçekliğini tüm çıplaklığıyla gözümüze sokmuş. Yanı başımızda olmasına rağmen konforlu akvaryumlarımızdan ötürü haberimiz yok bu hayatlardan.

Kendisine piramidin geometrisinde yer edinmek ve taşra hiçliği altında ezilmemek adına zoraki şiddete meyleden eril bireylerin yaşamından kesitleri aktüel kamerayla değil de, sanki oradaymışçasına izledim adeta.

Bonus: Çocuk oyuncu Doğan İzci (Aslan) performansıyla, kapanış sahnesi ile en sevdiğim film olan "Les Quatre Cents Coups"ın Antoine'nını (Jean-Pierre Leaud) bile tokatlar.


avatar
(1223) -
Kusura bakmayın ama böyle sanatsal film olmaz.. istediği kadar kendi aralarında ödül alsınlar versinler beni ilgilendirmiyor.. Bende bir Sivaslıyım, Sivasın bir çok güzelliği varken Köpek dövüşüde nedir... Hayvanlara işkence edilen, Dövüştürülen her film benim için rezalettir..Herkesin bir limiti vardır benimki de hayvanlardır..
1


avatar
(8404) -
Varoslarda, köylerde bolca yaşanmış, yaşanan ve yaşanacak bir hikaye... Çocuklar çok mu küfür ediyor? Biz çocukken farklı değildik... Büyükler gibi hareket etmeye çalışırsın normaldir! Çocuklarınızı bu filmler etkilemez siz etkilersiniz, yaptıklarımız etkiler! Mesela sigara kötü, kola kötü deyip yanlarında sürekli içmek onlara nasıl bir mesaj verir sizce? Kufurlere takılmayin o kadar! Hayvanseverleri üzecek sahneler mevcut! Siz bilirsiniz, bence şart değil!


avatar
(62) -
Filmdeki ''etik'' kaygıyı bir kenara bırakacak olursak Anadolu'da (Nevşehir'de) doğup büyümüş biri olarak filmde geçen birçok sahnede kendi çocukluğumu gördüm yaşadıklarımı hissettim benim çevremdeki çocukların da bu hissiyatları yaşayacaklarına eminim. Anadolu'da yoksul bir çocukluk geçirmeyen kişilerin filmdeki bir tek köpek dövüşlerine odaklanıp onun üzerinden yorumlamalarını yadırgayamıyorum çünkü olmayan hatıralara dair bir şeyler hissetmelerini bekleyemeyiz.
Bir heves uğruna okulu asmalar hocanızın gelip babalarınıza şikayetlerini söylemesi, o hasat sonrası buğday istifleri üzerinde oynamanın verdiği haz, muhtar veya memur çocuklarının hep ayrıcalıklı olması, abilerle bağır çağır kümes damlarında taşlaşmalı kavgalar, annenden utanmaya başladığın yaşlarda zorla kafana demir tasla vurularak yaptığın dış odadaki banyolar, bahçe tuvaletleri, soba tütmeleri,baba söylenmeleri, çocuk küfürleri, gizli gizli içilen ama içe çekilmeyen sigaralar, toros bagajında Neşet Baba eşliğinde yapılan yolculuklar filmde her Anadolu çocuğunun burnunda buram buram tütecek o kadar çok sahne var ki bunları yaşamadan yarım yamalak filmi eleştirmek doğru olmayacaktır diye düşünüyorum belli ki yönetmen veya teknik kadro bunları gerçekten biz gibi yaşamış olanlar. Benim gibi bunları hissedip de filme hayran kalanlara selam olsun.

Filmde teknik olarak çekimler amatör samimiyetinde ki bu güzel bir hava katmış,oyunculuklar çok şahane gerçekten o şiveler küçücük çocukların kendilerini vermeleri gerçek mekanlar,kişiler çekiyor sizi olaya elde olanın kullanılabilecek en verimli şekilde kullanıldığını çok aşikar.

Filmde eksik olansa bazı sahneler ya uzun olur diye çekilmemiş ya da kurgu da uzun diye atılmış ama hikayede kopukluklar var
Sürprizbozan: Göster


Ayrıca filmde daha çok müzik kullanılabilirdi belki yönetmenin prensibidir bilemem ama çok kuru kaldı böyle,hissiyatı artırmak adına fon müzikleri bile kullanılsa daha etkili olabilirdi diye düşünüyorum.

En son olarak da malesef ülkemizde bu tarz hayvan dövüşleri hala yaptırılıyor geçmişe kıyasla çok çok azalmış da olsa mevcutlar dileriz sonsuza dek kaybolacak kötü hatıralar olarak kalır kültürümüzde hayvan dövüştürme alışkanlıkları.
9


avatar
(27) -
Köpeklerin dövüştürülmesi konusunda birşey demeyeceğim.Keşke bu oyuncularla farklı bir konuda film yapılsaymış.
Oyunculuklara görüntü yönetmenine veriyorum puanımı
7


avatar
(392) -
Afiş güzel prim yaptı.. Film afişinde ki bu düşünceli çocuk ve kocaman SİVAS yazısını görüp , Sivas ile ilgili bir film olduğunu düşünüp konusunu dahi okumadan izlediğim bir filmdir.. Diyaloglar gerçek şiveler gerçek. Küfürüde güzel eder çocuklar şaşırmaya gerek yok , kulağa ne girdiyse o. Film bitti ve akılda güzel bakışlı yaralı bir Sivas kaldı .....
7


avatar
(260) -
Küçük oyuncular başarılı da, yamyamlık içeren köpek döğüştürme alışkanlığı üzerine film yapmak son derece yanlış ve itici. Son döğüş sahnesinde köpek kavgası pek verilmiyor, ama baştaki sahnede iki köpeğin gerçekten de döğüştürüldüğü, birbirlerini ısırıp yaraladıkları apaçık meydanda.. Otantik film yapıp pazarlayacağım diye hayvanları istismar etmenin adı sanat olmamalı.
5


avatar
(55) -
Yani böyle köpeklerin zevk uğruna acımasızca dövüştürüldüğü bir yer var mı ülkemizde cidden merak ettim. Varsa şayet çok yazık...
6


avatar
(678) -
"Her şey ne ise o olmak zorunda" mottosunu taşıyan Sivas bana göre abartılmış bir film. Tamam konu güzel ancak geri kalanlar ne olacak? Görüntü kalitesi, oyunculuk, senaryo... Ayrıca oyuncu olmayan insanları kullandık demek paramız yoktu böyle bir çözüm bulduk demek. Çok fazla abartıp olamadıkları değerleri yüklüyoruz bazı şeylere.
Bilgim olamamakla beraber köpekler gerçekten dövüştürüldü ise oda ayrı bir ayıp.
6


default avatar
(1723) -
Bence biz bu tür filmlerle ödül peşinde koşmayalım , köpeklerin dövüş sahnesi hoş değildi...
5


avatar
(31) -
Bugün 11.Kar Film Festivali kapsamında yönetmen Kaan Müjdeci nin söyleşisi olduğunu tesadüfen öğrendim saate baktığım da 13:20 di söyleşi saati ise 13 tü hadi bakalım deyip söyleşi salonuna geçtim. Bi 10-15 dk sonra yönetmenin gelemeyeceğini ve söyleşinin yarına ertelendiğini söylediler lakin filmi göstereceklerini söylediler 15 te dersim vardı dedim biraz bakar giderim ama film öyle bi içine aldı ki bırakamadım tüm salon güle oynaya izledik.Oyunculuklar o kadar gerçekçi idi bi an acaba film değil de gizli bi kamera ile çekilmiş olabilir diye düşündüm. Bende Kayseri li birisi olarak konuşmalar davranışlar falan gerçekten çok başarılıydı.
Film de biraz fazla küfür var gibi geldi ama sonra düşündüm abi buyuz işte yani gerçek hayatta da böyleyiz diye düşünüyorum.

Sürprizbozan: Göster

Ayrıca film Venedik dışında sanırım Abu Dabi de Türkiye de Altın Portakal da da özel jüri ödülünü almış.
Son olarak spoiller sayılmaz diye düşünüyorum filmin Sivas şehri ile bi alakası yok öyle bi beklenti içine giren varsa diye söylüyorum film Yozgat ta çekilmiş.


avatar
(37) -
Büyük emek sarfedilmiş, ödülü hakediyor. Çocuk çok başarılı.
7


default avatar
(1) -
Filmin oyunculuğunu eleştiren gerçekten oyunculukta realiteyi görmekten kaçınan izleyicilerdir. Muhteşem doğallıkta bir oyunculuk söz konusu filmde, özellikle de çocuk oyuncu Doğan İzci, Kaan Müjdeci'nin büyük şansı olmuş. Ki kendisi Venedik Film Festivali’nde en iyi erkek oyuncu ödülünü kazanmıştır daha 11 yaşında (3 günlük vizesi yüzünden ödülü alamadan dönmesi ayrı bir mevzudur tabii). Bizim dilimizde, bizim kültürümüzdeki doğallığın başka milletlerce ödüllendirilmesi şahane bir olay. Özellikle oyunculuk adına bir şey görmek istiyorsanız bu filmi kaçırmayın derim.

Senaryo, diyaloglar çok çok iyi olsa da, hikaye akışı bakımından yeterli fakat hikayenin yapısı bakımından vasat bir senaryoydu fikrimce. Evet karakterlerin yaşamına değip geçiyor seyirci ama orada pek bir şey bulabilecek mi, bilemiyorum.
7


default avatar
(34) -
türkiye yi ne kadar afganistan a benzetirsen o kadar çok ödül alırsın. film berbat, oyunculuk diye birşey yok rezaletten bi konu. hatta kangal köpeğimize hakaret sayılacak kadar rezil bir film.


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film