Giriş Kayıt
Yorumlar (14)
avatar
(817) -
Afişi filmden daha iyi.

Şöyle yaratık benzetmeleri içeren ortalama bir cin filmi izleyeceğimi sanıyordum ama olmadı. Kötü bir film. Çok kötü değil ama kötü.

Filmin süper berbat bir twisti var. Ne bileyim, bundan 30 sene önce Jacob's Ladder çekti adamlar, biraz yaratıcılık ya. 5 kişilik bir arkadaş grubu düşünün. 4 kişi geriye kalan 1 kişiden pek haz etmiyor. Arkadaş demeye bin şahit zaten de, yolculuk esnasında falan sürekli atışmalar. Yani arızalı bir tiple siz 2 gün tatile gitmek ister miydiniz? Tamam durum böyle olsun sorun yok. Ama o tatil evi bari arızalı kızın olsun.

Ve evet o kız sarışın olmakla beraber bolca bacak gösteren bir tip. Milyon defa kullanılmış ayna önünde eğilme sonrası aynada başka birini görme, karakterler tekinsiz bir yere bakıp çıktıktan sonra yere düşen cisim. Klişelere boğulmuş bir film. Dediğim gibi bol yaratıklı bir film izlemeyi umuyordum ama o yaratıklar son 10 dakikada bir kızı yakala(yama)makla meşgullerdi. 4-5 tane 3 metre boyunda yaratık evde kızı kovalıyor. Görüntü yönetmenliği de öyle pek parlak değil. Bazen kızın elinde kamera varmış gibi bazen de tek plan çekimler falan hiç gerek yokmuş onlara.

Süper yapay karakterler, muazzam berbatlıkta replikler. Şu replikleri yazanlar gerçekten böyle mi konuşuyor sevgili ve arkadaşlarıyla? Aradaki samimiyete dair gördüğümüz tek şey abuk subuk bir regl muhabbeti.

Bu film sadece cinlere olan yaklaşımıyla anılabilir. Efektler sırıtıyordu ama çok da kötü değildi. Semum'u izlemiş olanlar hak verecektir. Bir de ayet falan geçmiyor filmde. Ne idüğü belirsiz sesler de yok.
3


avatar
(206) -
fena değildi. ama 4.7 puandan daha fazlasını hakediyor bence
6


avatar
(120) -
Özellikle sonda verilen sürpriz öğesinin basarısı filmi ktcf(klasik türk cin filmi) etiketinden sıyırmıs bence. Eğer "illa ben korku filmi izlemek istiyorum öyle altyazı okumaya calısırken filmi kacırmak istemiyorum" diyorsanız. Yerli korku filmleri seviyesinin(seviye maalesef ortada) bi tık üstünde bir yapım denebilir.


default avatar
(22) -
dikkatimi çektide , cinler baya iyi vücut çalışmışlar, 3-5 ünlü oyuncu koymayla dandrik senaryolarla film yapılmıyo film yapıldığı zannediliyor. biz ki mezarlıktan hortlayıp çıkan zombilere tekme tokat girişen insanlarız, yeter yahu cinden başka konumu yok, başkaları nasıl yapıyor da korkutuyor biraz izleyin örnek alın, bizi korkutmak için biraz daha bilinçli film yapın arkedaş.


default avatar
(1723) -
Yerin dibine batırılacak bir film değil , eleştiriler acımasız maalesef , korku filmlerinde çok yol almamız gerekiyor bu belli .. Bu tip film çekeceklerin heveslerini kırmasak ve daha iyi nasıl yapabilirler diye yol göstersek daha uygun olur kanımca , benim filme notum 4,5 den geçer ....
5


avatar
(678) -
Gerekli her şey mevcuttu oysa filmden korkmak için. Gece, açık havada, ağaçların içinde, karanlık bir ortamda izledik filmi. (Korkmak için hazırdık yani.) Ancak gel gelelim ne gerilim ne korku hissettik. Şu an gelseler ne yapardık şeklindeki konuşmalarımızdan daha çok ürktük.
Görsel efekt konusunda kötüyüz onu biliyoruz ama oyunculuk ve senaryo olarak bundan daha iyiyiz. Daha iyi Türk korku filmleri izleme dileğiyle bu filmi de olmamışlar listeme ekliyorum maalesef.
2


default avatar
(54) -
Türk korku filmi deyince akla cinlerin gelmesi gerektiği bu filmde de ortaya koyulmuş. Çok vasattı, kurgu görsellik diye bişey yok. Ammar animosyanlarıda hiç gerçekçi değildi. Bana göre tek olumlu yanı beklemediğim bir son olmasıydı. hahahahaha
3


avatar
(8407) -
kötü film vakit geçirmek için bile izlemeye gerek yok aslında ilk musallat filmiyle birlikte türk korku sinemasında büyük bir umut oluştu ama devamı gelmedi ne yazık ki kötü makyajlar konular abartılı oyunculuklar bir türlü ağız tadıyla korkamadık...


default avatar
(208) -
korku filmi bütçe ister. bütçeniz varsa getirin james wan'ı size çekim tekniklerini öğretsin. efekt nedir nasıl yapılır, makyaj nasıl yapılır. kurgu nedir yazılır mı çizilir mi? bunları bir öğrenin diyeceğim fakat türkiyede yönetmen dediğimiz insanlar kameraya filtre bile atmadan dümdüz akşam haberlerine kayıt alıyormuş gibi çekim yapıyorlar. maliyet sıfır. oyunculuk sıfır. ondan sonra bu tırt çekimlerle parayı götürüyorlar. bu millet bu filmlere gidip kişi başı 18 lira verirse daha 266 tane daha inli cinli tarikatlı film izlemeye mahkum olurlar. bizden niye bir case 39, drag me to hell, korku seansı çıkmadığının cevabını vermiş bulundum. bu korku filmini izleyeceğinize açın camınızı sokaktaki bakkal Ali amcayı izleyin daha iyi...
1


avatar
(338) -
Ülkemiz deki sinema sektöründeki en büyük sorunlar;
1-Ön yargı
2-Müzikler
3-Kamera açıları
4- Oyuncu eksikliği ya da diğer genç oyunculara şans verilmemesi.

Hep aynı kişilerin etrafında dönen filmler ve diziler mevcut. Genç kişilerede yeterli imkanlar sağlanmıyor, sağlansa dahi ülkemiz deki önyargı yüzünden "zaten olmamıştır kim lan bunlar" diyerek bir kenara itiliyor.

Film, Türk korku filmleri arasında görsellik olarak en iyisi. Konusu zaten belli, senaryo olarak çok büyük şeyler beklememek lazım. Müzik seçimleri ve çekim teknikleri daha iyi olsaydı (American horror story) tadından yenmezdi.

Neyse, demek istediğim.. Gidin izleyin, izledikten sonra karar verin. "Zaten olmamıştır" diyerek gitmemezlik yapmayın.


avatar
(144) -
Filmi bugün izledim fakat fragmana aldanarak gitmedim lakin arkadaşların da sölediği gibi filmdeki neredeyse bütün efekler fragmanda.. Filme gelicek olursam klişelik yoğun tempoda olmuş diyorum hikaye ise ağır işlenmiş.. bir kaç sahne sanki bazı filmlerden esinlenme gibi gelse de

Sürprizbozan: Göster


ki izleyince sizde farkederseniz nice alıntılar var gibime geldi.. belki de bunlar seyirciyi korkutmak için yapılması gereken klasik formüllerdir bilemiyorum.. onun haricinde yeni bir türk korku filmi,türk yapımı diye düşünerekten izledim.. emeğe saygı bu tarz sevenlere tavsiye ederim
7


avatar
(253) -
Bu fragmanı izleyip de filme sinemaya gidecek temiz kalpli polyanna modlu türk insanları aranıyor.
yahu madem özel efektleriniz tırt kardeşim fragmanı neden özel efekt üzerine kuruyorsunuz. yapın fragman merak uyandırsın ki millet sinemaya gelince ayıksın. ulen şuna bak çizgi filmden korku fimi kotarmışlar falan diye.
sen daha baştan böyle tırt fragmanı koyarsan kim gelipde izler senin filmini vizyonda.
yada daha güzeli madem bu efekt falan olmuyo pahalı geliyo yada ne biliyim teknolojiniz yetmiyo yapın bi aşk dram filmi. evin içinde geçsin bol ağlamalı olsun mis gibi vizyon yapsın. o damı olmadı yap bir bol küfürlü komedi filmi seneryo bile yazmana gerek yok. nasılsa her türlü gider. ama böyle trıttan efektlerle çigi film tadında korku filmi çekip ulen neden gişe yapamadık diye hayıflanma. olmuyorsa olmuyordur. fazla kasmamak lazım.


avatar
(898) -
Artık bir Türk klasiği haline gelen bir başka ''CİN'' filmi daha. Süsle püsle ''Ammar'' adıyla halkımıza itekleyelim gitsin demişler.Türklerin korku anlayışı sadece Cinlerden ibaret sanki.Biraz yaratıcı olun yönetmen arkadaşlar. Doğan görünümlü şahin istemiyoruz... Saygılar


avatar
(8407) -
Allahaşkına biri izleyip yorum yapsın büyü,dabbe vs. örneklerden sonra izlemeye mecalim yok ona göre gidelim izleyelim harika filmler, senaryolar çıkması gereken bir türden çok dandik hikayeler çıkıyor insanı soğutuyorlar haliyle...


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film