Giriş Kayıt
Yorumlar (6)
avatar
(8404) -
Değişik bir Türk filmi olmasına rağmen, tam Ercan Kesal'a göre bir rol dedirtiyor izlerken... Genel izleyiciye hitap etmez ama sağlam bir yapım. Özellikle diyaloglar çok iyi! İyi seyirler olsun.


default avatar
(65) -
Belki zaman zaman duragan geçmiştir ama son zamanlarda izlediğim bir çok türk filminden daha güzeldi. Ercan Kesal bu tip karakterlere tam uygun bir tip
7


avatar
(188) -
Türk Sinemasında dejavuyu görmek çok hoştu.. Sanırım bu bir ilk.. Türk Sinemasının gelişimi adına güzel..
7


avatar
(569) -
İlgi çekici bir konusu olduğu aşikâr. İzleyeni, komşunun tavuğu, komşuya kaz görünür misali, başkalarının hayatlarını kendi hayatlarımızdan daha ilginç ve yaşanası bulduğumuz ama aslında olan bitenin bir kısır döngüden ibaret olduğu yönünde düşünmeye zorluyor. Ancak uygulamada bazı sıkıntıları olduğunu düşündüğüm bir film.

Ben ağır tempolu filmlere belli bir derinliği olan diyalogları çok yakıştırırım. Diyaloglar eşliğinde beyin jimnastiği yapmak çok hoşuma gider. Fakat yönetmenin diğer filmlerinde olduğu gibi, hem yazıp hem yönetmekten kaynaklandığını düşündüğüm bir basitlik söz konusu diyaloglarda. Aslında bu işi Fransızlar gibi yapmak lazım; diyalogları başka biri yazmalı senaryolarda.

Ortak yapımcılardan birinin Fransa olmasından dolayı filme seçildiğini düşündüğüm Maryam Zaree'yi ilk defa seyrediyorum. Oyunculuk yeteneğine diyecek bir şeyim yok; iyi oynamış. Ama üzerine yapılan Türkçe dublaj beni ziyadesiyle rahatsız etti. Bence ortak yapım zorunluluklarından doğan bu gibi durumlarda hikâyenin seyri eldeki malzemeye uydurulmalı. Yok, o da olmuyorsa tercihleri doğru yapmak lazım. Kadın karakterimiz pekâlâ Türkiye'de yaşayan bir göçmen olabilir ve bozuk Türkçesiyle arz-ı endam eyleyebilirdi. Ya da üzerine yapılacak olan dublajda karakterin derinliğini artıracak bir şive tercih edilebilirdi. Belli ki kadın karakterimiz Anadolu'dan bir yerden ve eğitim seviyesi düşük. Dolayısıyla İstanbul Türkçesi doğasına hiç uymamış.

Tayfun Pirselimoğlu şimdilik belli bir çizgide seyrediyor ve konu bakımından şimdiye kadar altına imzasını attığı işlerde piyasa genel geçerinin dışında bir yol aldığını söyleyebiliriz. Eğer uygulamada radikal bir değişikliğe gitmeyecek olursa, kendisinden gelecekte de aynı çizgide yapımlar seyredecek gibiyiz. Bu kötü bir şey mi? Değil, elbette. Bir tarz oturtmak da bir şeydir. Ancak beklerken heyecan duymak, biz izleyiciler için çok daha cazip bir durum.
6

Cevaplar (1)
avatar
(143) -
Filmi izlerken oyuncunun yabancı olduğunu bilmiyordum o yüzden uyumsuzluk dikkatimi çekmedi. Sizi rahatsız eden bu duygu, yüksek ihtimalle yabancı oyuncu olduğunu bildiğiniz için dikkatinizin dublaja yoğunlaşması sebebiyle oldu. Tv izlerken sesin ekrandan değilde hoparlörden geldiğini düşündüğünüz zaman rahatsızlık hissi duymak gibi
10


0
| Bildir


avatar
(33) -
olay örgüsü muhteşem, karakterler arası bağlantının doruklara çıktığı, repliklerin birbirini tamamladığı muhteşem bir film. aldığı ödülleri sonuna kadar hakkeden bir film olmuş, bir tayfun pirselimoğlu başyapıtı !!!
10


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film