Giriş Kayıt
Yorumlar (11)
default avatar
(338) -
İnsanların hayattaki hırslarını destekler gibi görünen kapitalist sistemin vazgeçilmezi bankalar, bütün ihtimalleri hesaplayarak binde bir bile razı olarak müşterilerine kredi verirken, borçlular örümceğin zayıf ağına düşürdüğünde acımasızca idam ipini çekmektedir. İyiliğin para etmediği bir hayat tarzına alışmış olan bireyler sonunda yalnızlıklarında kaybolur gider, arkalarından soran bile olmaz.
Filmi binlerce kez of çekerek seyrettim. Çözümü ne olur dedim ve bulamadığım bir hayattan kesitle karşı karşıya kaldığım bir çalışma...
Yasaların kuvvetliden yana olduğu bir hayatta nasıl güvende olabiliriz ki...İbretlik bu senaryoyu, kaç kişi tekrar tekrar yaşadı
Sürprizbozan: Göster
9


avatar
(1012) -
Film bir varlık mücadelesi, empati ,sistem eleştirisi ne derseniz deyin ancak açık olan şu ki aynı evi defalarca ipotekleyip satmadan bir para alıyorsan ve bunun borç olduğunu biliyorsan ve de ödemiyorsan sonra kalkıp beni evimden edemezsiniz diyemezsiniz.Finito.O yüzden zaten kapitalist ülkenin baştan kabul ettiğin kapital edinimlerle gelen kayıpları seni bir dram kahramanı yapmaz.Film olarak güzel roller güzel ama bunu bilerek izleyiniz.
4


avatar
(1330) -
Michael Shannon için ve de sistem eleştirisi için izlenebilir. Sağlam bir dram. Sonu biraz daha doyurucu yada akılda kalıcı veya vurucu olabilirdi. Ani ve basit bir son olmuş. Bu da kalite anlamında biraz sönük kalmasına neden oldu gözümde... Müzikler nerdeyse yok gibiydi yada benim kulağıma sönük geldi. Onun dışında M.Shannon'un da, A. Garfield'in de oyunculukları başarılıydı. İçten oynadıkları söylenebilir. Ayrıca filmin temposu da çok iyi, sizi meraklandırıyor, diri tutuyor. Sistem eleştirisine sizi de hak verdirmek suretiyle güzel bir dikkat çekicilik oluşturmuş. Toplumda birşeyler konusunda izleyicide duyarlılık oluşturan, topluma yararlı eleştiriler getiren filmlere her zaman izlenmeli ve güzel gözüyle bakarım... 6/10
6


avatar
(416) -
Keyfle izlerken, pat diye bitti. Amerikan filmlerinde gelenek oldu artık bu sonunu getirmeyip izleyiciye bırakmak.. Benim için sinir bozucu olmaya başladı artık bu durum, sanırsınız dizi devamı gelecek , o yüzden 2 puan kestim ..
5


avatar
(811) -
"Big Short"un sosyal toplumdaki içler acısı dramatik yansıması..Özellikler ailelerin durumu ve bu durumdan istifade edip ceplerini dolduranlar güzel tasvir edilmiş.
Tavsiye ederim, izleyin...
7


default avatar
(175) -
Allah kahretsin diyebiliyorsun sistem için. Kahrolsun kapitalizm falan cinsinden harika film. Kriz aynı zamanda fırsattır sözünün vuku bulduğu film...
7


avatar
(2674) -
Doğup büyüdüğü evde annesi ve küçük oğluyla beraber yaşayan ve inşaatlarda işçilik yapan Nash, oturduğu bu evi teminat göstererek bankadan 85.000 $ kredi alır. Bu parayla inşaat ekipmanları alır fakat işler istediği gibi gitmez ve bağlı olduğu inşaat firmaları iflas eder. Bankaya olan kredi borcunu ödeyemeyen Nash, şimdi evinden olma tehlikesi ile karşıya karşıya kalmaktadır.

99 Homes, 2008 yılında Amerikada yaşanan Mortgage krizine biraz daha drinlemesine bakan bir yapım. Seyrederken insanın içini acıtan, gerçekci bir drama..Michael Shannon rolünü hakkıya yerine getirimiş bu arada....
7


avatar
(153) -
Hikayesi, draması oyunculukları iyi bir film. Şayet The Big Short ile birlikte izlerseniz daha bir anlamlı/tamamlayıcı olur. Filmle ilgili tek eleştirim filmin sonu konunun genel gidişatına uygun şekilde bitirilseymiş daha sarsıcı olurdu bence.
8


avatar
(3699) -
Paranın herşey demek olduğu bir dünyada evini almak isteyenlere ve tek varlığının o olduğunu düşünürsek, nasıl davranırsın? Buna karşı taraf nasıl bir önlem alır? Oyun içinde oyunların döndüğü ve acımasız bir dünyayı önümüze serdiği bu filmi ilgi ve zevkle izledim. İyi seyirler.
5


avatar
(8407) -
M. Shannon adi, şerefsiz ve cani rolleri için kadrolu oldu sanki ama yakışıyor... Kanunları eğip büküp sistem ve kölelerini yanlarına alarak insanları evlerinden eden bir şebekenin hikayesi! Etkileyici ve sert bir dram olmuş, izleyin derim.


avatar
(569) -
"Senin patronun inşaat sektöründe olduğu için sen şimdi işsizsin; gelecek bende!" diyor, basitçe haciz memuru olarak tanımlayabileceğimiz anti kahramanımız, esas oğlana. Tıpkı, dört bir yanından beton makinesi sesi eksik olmayan güzel yurdumun birkaç yıl sonraki halini tarif edercesine!

Ben bunların sahip olduğu her şeyi son kuruşuna kadar nasıl alırım diye düşünen bir bankacı bir gün evlerinde huzurla oturan amerikalılara "Binlerce dolarlık evlerde oturuyorsunuz, ama evinizin gerçek değerinden yararlanmıyorsunuz. Evlerinizi ipotek ettirin, yeni yatırımlar yapın, evinizin gerçek değerinden faydalanın!" diye veriyor gazı. Fikir cazip; vatandaşın eline bir anda binlerce dolar nakit geçecek, bunu da senelere bölüp, çerez parası gibi ödeyecek. Ama uygulamada böyle olmuyor tabii; bankacı bunu zaten biliyor ama halk uyanamıyor. Kahramanımız da uyanamayanlardan; ipotek ettirmiş baba yadigarı evini, kendine yeni bir düzen kurmaya çalışıyor. Ama haciz memurumuzun esas oğlanın kapısını çalması uzun sürmüyor ve film de böylece başlamış oluyor.

Filmde ders niteliğinde bir çok söz mevcut; sırf bu yüzden bile izlenebilir ama biraz daha fazlası da var içinde. Andrew Garfield ve Michael Shannon mükemmel bir uyum yakalayıp oldukça hoş bir performans sergilemişler. Man Push Cart ve Chop Shop'tan tanıdığım yönetmen Ramin Bahrani çizgisini bozmadan filmin hamurunu iyi yoğurup, karakterleri de iyi analiz ederek, izleyici sıkmadan hatta epey de ilgi çekici bir şekilde anlatıyor hikayesini. Sadece finalde kolay yolu tercih etmiş, bu da filmin kusuru ama hevesiniz kaçmasın her durumda kaliteli bir film. Farklı bir final, belki bir ters köşe filmin değerini daha da artırırmış, o başka.

Tavsiye ederim.
7


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film