Giriş Kayıt
Yorumlar (15)
avatar
(34) -
dramatik yapıyı çok iyi kurmuş Ozon.yönetmenin genel tarzının dışında bir film ama gayet başarılı bir yapım olmuş.Tabii Bunuel'in "Belle De Jour" yla karşılaştırılamaz ama o esinlenmeyi görmekte beni sevindirdi.Ben filmi beğendim 10/7


avatar
(6201) -
Çok çok güzel ve cesur olan İsabelle'in hikayesi. Yaşadığı toplumun sorgusuz sualsiz kabul ettiği kuralları, belli bir sebebi olmaksızın, belki de sadece içinden öyle geldiği gibi yaşamak istemesini ele almış.Doğrusunu söylemek gerekirse bana göre doğru olmayan yalnış bir yaşam biçimi.Filmi izledikten sonra acaba Fransız ailelerinde cinsellik ve sınırlar konusu çok mu esnek diye düşündüm ,ayrıca çok güzel kadın olan Marine Vacth'un daha ciddi ve güzel yapımlarda oynaması gerektiğini ve hak ettiği yerde olmadığını düşünüyorum.Son olarak açık sahnelerin olduğu bu filmi ailece izlemenizi öneremiyorum bilginize...
7


avatar
(998) -
İzlenebilir bir film, yalnız bir kızın dramı gibi geldi bana. +18 sahneler bayağı var . Erotizmi bir kenara bırakırsanız ağır bir dram
6


avatar
(401) -
Avrupa filmlerinin kendine has bir tadı vardır. Fransız filmleri bir başka, daha çok insan ve psikoloji ana temelli yapımları görürüz. Gerçek yapımlardır. Jeune & jolie'de bunları görebiliyoruz. İnsanlar ve iç dünyaları anlatılmaya çalışıldığından sanırım, yönetmen görsel güzellikten çok (ki bir çok Avrupa filminde mutlaka güzel görüntüler ön plana çıkar) psikolojik çekim olarak yakın çekimleri tercih etmiştir. Bizim için oldukça sıradışı bir hikaye. Film ciddi boyutta son çeyrek de başlar bence; sizi de içine alıp sorgulamalara başlamanızı sağlar. Afiş ve hikayede bir cinsellik ve erotizm olacağını hemen tahmin ediyorsunuz. Erotik sahneler oldukça yoğun (anlatım için başka şansı da yok) ama ağır bir durum almıyor. İyi bir senaryo olmuş, anlatım ve oyuncular da iyi, Avrupa ve Fransız filmi severler için tavsiye ederim.
7


avatar
(1418) -
François Ozon'un yönettiği JEUNE & JOLIE/ Genç ve Güzel (2013) , 17 yaşındaki genç bir kızın hüzünlü hikayesini konu alıyor.

4 mevsim boyunca, genç ve güzel Isabelle'nin aşksız birliktelikleri, hayalkırıklıkları, utançları, kendini ve ailesini düşürdüğü zor durumları izlediğimiz filmde , müstehcen sahneler çok ama hepsi kısa tutulduğundan rahatsız edici değildi.

İlk birlikteliğini yaz tatilinde bir Alman gençle yaşayan Isabelle, sonbaharda internetten ayarladığı buluşmalarla para karşılığı kendinden büyük adamlarla birlikte olur. Yaşlı bir adam otel odasında hayatını kaybedince ailesi ve polis durumu öğrenir.

Film boyunca yüzü gülmeyen genç kızın dramı etkileyiciydi. Gençlere ve anne babalara önemli mesajları olan bir film olduğunu düşünüyorum.

Kızın anne ve babası ayrılmamış olsaydı, en azından babası İtalya'da değil de yakınında olup kızıyla ilgilenseydi, Isabelle bu kadar yalnızlık çekip, boşlukta kalınca hata yapar mıydı? Yaşıtları gibi olur muydu? Herşeyi bu kadar erken yaşamak zorunda kalır mıydı? Herkes çok temiz de bir tek Isabelle mi kirliydi?

Kızın durumu çok acınasıydı ve yaşamı boyunca hüzünlü ve mutsuz olacakmış gibi duruyordu. Marine Vacth iyi oynamış. Filmi beğendim. Duygu yoğunluğu yaşatıp, düşündürdü beni.

Her mevsimde ayrı bir şarkı vardı ve filme çok uygundu.
7


default avatar
(1) -
Gerçekten de muhteşem bir film olmuş. Marine Vacth güzelliğiyle göz doldumuş.
10


avatar
(15) -
Fransız filmlerini sevmezdim, ama bu film kendini izlettiriyor ve sürekli bir şeyleri sorguluyorsunuz.İzlenmesi gerekli bir film 7,5/10
8


avatar
(71) -
Bu filmi izleyeceğinize Rastgele Film butonuna tıklayın ordan gelen filmi izleyin . Filmi yarıda bıraktım. Saçma sapan film .
5


default avatar
(42) -
Poormf arkadaşımız filmi gerçekten çok iyi analiz etmiş,yorumlarına katılıyorum.Sadece paraya ihtiyaç duymadığı halde para biriktirmeye çalışması birbiriyle çelişen tutumlar içinde olmasının yansıtılmasını anlayamadım.Acaba daha mı güçlü hissediriyordu.Sevgi ve aidiat yoksunluğunun insanı hangi uçurumların kenarına getireceğide aşikar.
7


avatar
(1072) -
------izlememiş olanların okuması önerilmez. Ya da okuyun siz bilirsiniz -----

Film, nedeni konusunda başlangıcındaki
Sürprizbozan: Göster
Filmin en olumlu yanı süresinin kararında bırakılmış olması.

Geriye şu sorular kalıyor; Kim temiz? Annesi mi? çocuklarına bakıcılık yaptığı aile mi? Birlikte olduğu müşterileri saygın(!) erkekler mi? Hepsi temiz Isabelle mi kirli? 17 yaşındaki bir gençten illa ne istediğini bilerek mi yola çıkmasını beklenmeli? Ya da illa çok mantıklı (!) bir gerekçeye mi dayanıyor olması gerekiyor her davranışları? O çok mantıklılık hangi normalin normları?

Yönetmenin, arı kovanına benzeyen, vazgeçilmez olduğunu düşündüğümüz toplumsal değer yargılarına bilinçli olarak çomak soktuğu filmini, o ülke kültürü ve değer yargılarını göz önünde bulundurarak izlemek gerek, izlemek anlamaya çalışmak, illa onaylamak değil.

Olmuş bitmiş bir olaydan sonra (ki bu olumsuz olayın temel nedeni belki de sizsiniz) annenin tavrı ülkemizdeki gibi küçük çocuğa silah verip "namusunu temizle" diyerek töre cinayeti mi olmalıydı?

Sürprizbozan: Göster


Son söz: Dikkat edilirse ve ne yazık ki, Türkçe afişinde, kadın oyuncunun sakat bırakılmış olduğu görüleceğinden, filmin feodal kültür değer yargılarının hala egemen olduğu ülkemizde doğru algılanıp doğru değerlendirilmesinin de ne derece güç olacağını ortaya koyar...
75/100
8

Cevaplar (1)
avatar
(317) -
diyecek söz bırakmamışsın Gülücük
6


1
| Bildir


default avatar
(48) -
aptal fransız filmleri konu yok sırf erotizm bari bi senaryo olsa
4


default avatar
(1) -
Fransızca ile az çok bir geçmişiniz yoksa uzak durun derim. filim boyunca birbirlerine küfür ediyor gibiydiler Çok Mutlu
1


avatar
(8404) -
fransız filmlerini sevenler için hoş bir tat... erotizmden bahsetmeye zaten gerek yok filmin sonundaki sürpsiz kadronun en değerli oyuncusunu barındırıyor zaman ayırıp izlerseniz memnun kalırsınız diye düşünüyorum ama dediğim gibi fransız filmlerini sevenlere öneririm


avatar
(148) -
Filmin bu kadar yuksek puan almasi oylamanin az olmasi dolayisiyla galiba, kayda deger bir film bile sayilmaz


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film