Giriş Kayıt
Yorumlar (18)
default avatar
(29) -
film farklı bir senaryo ile ilerlese belki puanım daha yüksek olurdu. ama konunun gidişatı ve gerçek dışı olmasıyla çok saçmalamış. izlenir mi? izlenir. çünkü tüm din tüccarlarına taş atıyor. dini ve din tüccarlarını sorgulama filmi olmuş.
3


avatar
(2674) -
2011 Avustralya yapımı The Man Who Sued God adlı filmin Bollywood versiyonu... Tıpkı 2014 yapımı PK gibi körü körüne, sorgusuz-sualsiz dinine bağlı olmayı din kisvesi altında inananların inançlarını sömüren şaklabanların gerçek yüzlerini ortaya çıkarıyor.

İlk 20-25 dakikası biraz sıkıcı olsa da geneli itibariyle ve gerçekçi olması sebebiyle seyredilmesi gereken bir yapım...
8


default avatar
(327) -
Şu anda tüm dünyadaki dinler üzerinden yapılan saçma siyaseti mükemmel bir şekilde yerle yeksan eden,harika bir film. Mutlaka izleyinç Hayatınıza değer katacağına eminim. İyi seyirler...
9


default avatar
(37) -
Mutlaka izlenmesi gereken bir film. Çok güzel yerlere değinmişler.
10


avatar
(25) -
Konu ilginç ve hikaye çok iyi işlenmiş. Dinin istismar edilişi, sahte şeyhler,azizler, hurafeler vs.
9


avatar
(40) -
Kendi çıkarı için dua edenlerin, menfaatler için adak adayanların ibretle izleyeceği bir film. Kesinlikle izlenmeli.
8


default avatar
(1) -
Şans eseri filmi bulup izledim ve iyi ki izlemişim dedigim filmler arasına aldım.Manevi anlamda kendimi o kadar iyi hissettim ki sizlere de kesinlikle izlemelisiniz diyorum.Bazen bazı sahneleri tekrar tekrar izliyorum.O kadar sevdim.Mucize yasamıs birisi olarak,inancın ne kadar güzel oldugunu mucizelerin de var oldugunu izledim bir kez daha ve gercekten duygulandım.


avatar
(22) -
çok ağır eleştiri oklarını hakkıyla hak edene saplayan bir filmdi. Diyaloglar gayet güzeldi. Çekimlerden çok hoşlandığımı söyleyemem abartı ve görsel efektleri koymasalarmış çok daha iyi olurmuş. İlk 20 dakikasında falan gayet sıkıldım ve sonradan yavaş yavaş ilgimi çekmeye başladı.


avatar
(185) -
değişik bir senaryo izlemek isterseniz kaçırmayın derim. özeleştirisi bol bir hint filmi. 8/10
8


default avatar
(5) -
son zamanlarda izlediğim en keyifli filmlerden biriydi.
iyi ki izlemişim:)

kesinlikle izleyin derim.
10


default avatar
(44) -
hintliler artık çok güzel filmler yapmaya başladılar.özellikle bu film bişileri vurgulamak için yapılmış ve öğretici nitelikleri çok fazla.bence müslümanlık veya başka bir dine inanıpta saçma sapan dinle alakasız şeyler yapan günahkarların kesinlikle izlemesi, gözlerinin açılması gerek.


default avatar
(6) -
FIlmin gerek konusu gerekse islenis tarzi ilgincti bence. Hem guzel bir komedi hemde dusunduren bir film olmus. Elbette bu tarz komedi filmlerinde yer yer sacmaliklara yada tutarsizliklara rastlayabilirsiniz. Ama filmin genelinde cok goze batmiyor bunlar bence.
8


avatar
(88) -
bence izlenebilir film kategorisinde,sıkılmadan izlersiniz arada güzel iğneleyici laflar var bence tavsişye ederim Gülücük
5

Cevaplar (3)
avatar
(440) -
Yine de siz bilirsiniz arkadaşım, ama "izlenebilir" deyip 10 vermek, burada TA puanına güvenip filmi indirenleri hayal kırıklığına uğratabilir. IMDB zaten bu konuda büyük hayal kırıklığı. Puan verirken daha hassas olmak gerekir diye düşünüyorum.


4
| Bildir
default avatar
(32) -
Çoğu zaman puanlara bakarak izlerim filmleri. Chandranın da dediği gibi izlenebilir diyerek 10 puan vermek yakışmıyor. Ya kriterlerinizi gözden geçirin ya da yorumlarınızı.


1
| Bildir
avatar
(88) -
kriterlerimi değerlendirmeme gerek yok izlenebilir diyorsam öyledir ki ben filmin senaryosunun çok iyi değil iyi olduğunu söylemeye çalıştım puanlamama gelince yanlışlık olmuş kusura bakmayın

chandra ayrıca puanımı hatırlattığın için sağol yanlış tıklamışım uyarını göz önünde bulunduracağım teşekkürler
5


1
| Bildir


avatar
(106) -
Dinlerin, insanların çaresizliği üzerinden din insanlarınca pazarlandığı ve tanrının da bu süreçte markalaştığı üzerine kurulu film tüm dinlere eşit mesafede durmaya çalışırken, doğal olarak içinden çıktığı toplumun büyük bir kesiminin dini olan Hinduizmi ana hedefi haline getiriyor. Bunu yaparken de yer yer İslamiyet'e, yer yer Hıristiyanlık'a lafını söylüyor.

Filmin konusunun parlak bir çıkış noktası olmakla birlikte kurgu ve replikler o kadar sığ kalıyor ki, en basit din insanları, bir nevi dini ticaret işine çevirmiş olan en basit din tüccarları bile baş karakter "ateist" Kanji'yi rahatlıkla dillerine dolayabilir, rahatlıkla "madara" edebilirler. "Oh My God" çok zor bir konunun, binlerce yıldır birikerek, kirlenerek, yozlaşarak bugünkü haline evrilen kemikleşmiş bir olgunun-kurumun karşısında yer almayı misyon ediniyor. Maalesef film başından sonuna bu ağır misyonun altında eziliyor. Parlak sorular ortaya atamıyor, izleyeni düşüncelere gark edemiyor, sorgulatamıyor.

Görsel efektlerdeki başarısızlığı görmezden gelsek, Bollywood'un dans ve müziklerini hoş görsek dahi filmi iyi film olarak görmek mümkün olmuyor. Film ancak kuru sofuları çileden çıkartmaya ve onlara kendilerinin bilge olmadıklarını göstermeye yarayabilir. Başka da bir şeye yaraması mümkün görünmüyor. Belki kapanış cümlesinden Gorkivari bir çıkarım yapılabilir;

"Be free from fear. Be fearless and have faith in the divine."
4


avatar
(67) -
"İnsanlar Din için değil, Din insanlar için vardır" fikriyle ortaya çıkmış bir film... Hint çıkışlı olduğundan daha çok Hinduları eleştirse de diğer dinleride konunun içine katıyor.Açıkçası hem fikir olduğum bir konu, inancını kimseye kanıtlamak yada göstermek zorunda değilsin.

İnanıyorsan "bağış" yapmalısın fikrinden yola çıkan din temsilcilerin, yoldan çıktıklarını, gözlerini şan, şöhret ve para arzusu boyadığını; bu yüzden yapılan bağışların hayırlı işlerde kullanılmayıp kendi ihtiyaçlarını karşılamaya anca yetmeye başladığını anlatıyor.
"Ben inandığım için size bu kadar para ödediysem, tanrıdan gelen doğal efetler sigorta kapsamı dışındaysa zararımı, siz din temsilcileri ödemek zorundasınız." diyen Kanji, dava açıyor. bu dava sebebiyle toplumda dışlanan Kanji'nin yaşadığı olayları ve dava sürecinde din adamlarının gerçek yüzleri ortaya çıkıyor...
9


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film