Giriş Kayıt

Büyük Budapeşte Oteli (2014) Yorumlar


The Grand Budapest Hotel

En çok beğenilen yorumlar
avatar
(4238) -
Wes Anderson'un hikayesel ve bir o kadar da sımsıcacık anlatımıyla Ralph Fiennes'ın müthiş oyunculuğu ile gerçekten enfes bir film olmuş.

Bu yılın kesinlikle en iyi filmlerinden.. Ayrıca M. Gustave ile Zero'nun arkadaşlığı, dostluğu, birbirlerine güvenip sır saklamaları oldukça dikkat çekiciydi..

Kış Manzaraları,doğa görüntüleride çok etkileyici.. Kesinlikle izlenmeli..
9


default avatar
(32) -
Amelie tarzı gibi geldi. O filmi de çok sevmiştim. Tam arşivlik. Film kırmızı halı şöleni gibi. Bir çok açıdan tavsiye ederim, yorulmadan, sıkılmadan, keyif alınarak seyredilecek filmlerden.
8


avatar
(258) -
Ralph Fiennes'in olağanüstü oyunculuğu Wes Anderson'un kusursuz yönetmenliği ve mükemmel senaryosuyla benim için gelmiş geçmiş en iyi filmler arasında adını altın harflerle yazdırdı. Bu kadar mükemmel bir film beklemiyordum açıkçası. Bu sene eğer oscar geçen sene yaptığı gibi yine bağımsız filmlere gerektiği önemi gösterirse en iyi erkek oyuncu en iyi senaryo en iyi yönetmen ve en iyi film dallarında bu senenin favorisi olacağını düşünüyorum. Ama yine büyük prodüksiyonlara iş yaptırırlarsa anca en iyi erkek ve en iyi senaryoda aday olur.
10


Yorumlar (107)
default avatar
(70) -
Muhteşem bir kitap uyarlaması. Baştan sona çok iyi bir kurgu, sinematografi, oyunculuk, müzik, bir filmde olması gereken herşey bu filmde var. Çok beğendim.
9


avatar
(97) -
Farklı bir içeriği alışılmışın dışında çekim teknikleriyle işleyen güzel bir uyarlama olmuş. 7/10
7


default avatar
(140) -
Üzgünüm beni hiç sarmadı.... Masal filan ama bi türlü filmin içine giremedim nedense.
3


avatar
(270) -
Tarz olarak özgün bir film olmuş. Masalsı anlatım ve sıcak atmosferi ile beni içine çekti ve nasıl bitti anlamadım bile. Sakin kafayla büyük beklentiye girilmeden izlenirse seveceğinize eminim.
7


default avatar
(8) -
Edebiyattaki büyülü gerçekçilik akımının sinema yansıması gibiydi. Gerçek bir yaşam veya rüyalar alemi arasında... Filmin bir mesaj kaygısı yoktu ama içine saklanmış mesajlar vardı. Çok beğendim
8


avatar
(357) -
Vay be şiir gibi film. Muazzam bir hikayesi var arkadaşlar kesinlikle kaçırmayın derim. Film başlar başlamaz akıp gidiyor zaten. 10/8.1
8


default avatar
(1082) -
Burun kıvırarak filme başlayıp sonra bu nasıl bir kurgu ve yapıt deyüp fikirlerimin üçyüz altmış derece değiştiği bir film.. Stefan Zwig imzalı bir romandan alıntı yapılarak eşsiz doğa güzelliklerini filme kare kare veya ilmek ilmek işlemekte ne demek.. Imdb puanını sonuna kadar hak ettiğini düşündüğüm bir film.. Ağır drama beklerken aksiyon,macera,komedi birazda tarihi(savaştan çok az bölümler gösterilmesine rağmen onlarda bir avuç, filmin tadı tuzu olmuş hele ki o trende yaşanan gürültü patırtı) karışımı bir lezzete tanık olmak harika bir histi.. Arkadaşlık üzerine bina edilmiş bir ilişki de, birinin üst, diğerinin alt kademe de işlerine başlayıp harika dostluklarını görmek ve altında üstten alabildiği kadar bilgiyi sömürüp bunu hayatında tatbik etmesi de olağanüstü idi..Tam bir başyapıt.. Sarışınları lütfen aşağılamayalım candır onlar can... Seviyorum sizi gerçek sarışınlar(Çakmalardan nefret ediyorum)
10


default avatar
(134) -
Bence film kendi alt türünde izlediğim en iyi filmlerden biriydi.Filmde öne çıkan bence üç unsur var:Görsellik, hız ve mizah...Aynı zamanda tabii ki oyunculuklar.İzlemenizi tavsiye ederim.
Sürprizbozan: Göster


default avatar
(74) -
Yavaş akan ve garip bir sürükleyiciliği olan aşırı sanatsal ve estetik bir film açıkçası bol bol güldüm yani öyle espri gülmesi değil. Olaylar, karakterler ve tezatlıklardan ötürü gelen kaliteli gülmeydi. Çok sevdim
9


default avatar
(395) -
Wes Anderson'un bir çok filmini izledim, filmleri benim için ya çok kötü ya çok güzel çıkıyor, orta düzey dediğim 1 filmi var. Bu filmi anlam veremediğim düzeyde mükemmel. Kendine özgü bir sunum ve çekim şekli var yönetmenin ve bu filmde cuk diye oturmuş. 10 puan
10


avatar
(164) -
Hareketlerde ki akıcılık, ahenk çok hoş olmuş ve Ralph Fiennes'in canlandırdığı Gustave karakterinin naifliği de muhteşemdi.
7


avatar
(30) -
Sıcak, güzel bir filmdi. İzlemesi keyifli ama 7den yukarı puanı hak etmiyor
7


default avatar
(17) -
Anlatım tarzını ve oyuncuları çok sevdim
6


avatar
(998) -
ben çok anlamadım ve sevemedim kusura bakmayın 5 / 10
5


avatar
(1418) -
THE GRAND BUDAPEST HOTEL (2014) yıldız oyuncu kadrosuna sahip renkli mi renkli, izlemesi çok keyifli, modern bir masal tadında, her zamanki gibi çok hoş ve hareketli, unutulmaz karakterlere sahip bir Wes Anderson filmi.

Özellikle görsel yönden şahane olması nedeniyle kelimeler yetersiz kalıyor, mutlaka izlemenizi tavsiye ederim.

Alp Dağları'ndaki hayali Büyük Budapeşte Oteli'nin 1930'lardaki şaşalı zamanlarında otelin işleyişinden ve müşteri memnuniyetinden sorumlu çalışanı Mösyö Gustave ve genç belboy Sıfır'ın otel içinde ve dışında yaşadıkları maceraları konu alan filmde tüm olaylar otelin aristokrat müşterisi Madam D.'nin ölümüyle başlıyor. Eve taziyeye giden Gustave ve Sıfır mirasın açılmasına denk geliyorlar ve çok değerli bir tablonun Gustave'a miras bırakıldığını öğreniyorlar.

Madam D.'nin oğlunun Gustave'ı cinayetle suçlaması ile olaylar büyüyor ve savaşa ramak kala büyük bir macera yaşanıyor.

Wes Anderson'un kendine has tarzı ve gözde oyuncularıyla çektiği bu filmi izlemenizi tavsiye ederim. Neşelendiren, görselliği ve oyuncularıyla büyülü dakikalar yaşatan dev bir film. Diyaloglar da çok başarılı.
9


avatar
(444) -
İki yıldır arşivimde durup da yeni izlediğim ve izlemek için neden bu kadar geç kaldım diye kendime kızdığım mükemmel bir film. Samanyolu gibi, yıldızlar geçidiyle enfes bir sinema şöleni. Bazı filmleri sıkılır yarıda bırakırsın, bazılarını da bitmesin diye dua edersin ya öyle güzel bir filmdi.
8


default avatar
(2) -
Fazladan 1,5 saatiniz varsa izlenebilir. Kadro iyi ama beklentiniz yüksek olmasın. 6/10
6


avatar
(453) -
Anlatımı yumuşak ve yer yer komik olan güzel bir filmdi. Gerek konusu, gerek işlenişi, gerek oyuncu kadrosu ile hiç sıkılmadan izleyebileceğiniz güzel filmlerden biri. Tek söyleyebileceğim keşke biraz daha uzun olsaydı...
Tavsiye ederim =)


avatar
(176) -
Çok güzel bir anlatımla işlenmiş Wes Anderson filmi..

Öncelikle Ralph Fiennes'in oyunculuğu tek kelimeyle muazzamdı.Ayrıca filmin cast'ı Edward Norton,Adrien Brody,Willem Dafoe,Jude Law gibi aktörlerle oldukça başarılı.Filmin işlenişi ve anlatım tarzı masalcı bir anlatım şekliyle sıkmadan izleyicilere yansıtılmış.

Kahkalarla güleceğiniz bir komedi olmadığını bu yüzden beklentilerinizi yükseltmeden yüzünüzde hep hoş bir tebessümle izleyeceğiniz bir film..

Böyle filmleri kaçırmamak gerek çünkü çok sık karşılaşamıyoruz.İyi seyirler..
8


avatar
(258) -
Filmi kısaca bir kelime öbeğiyle özetlemem gerekirse kullanacağım öbek 'sinematik orgazm' olur. Aynı kelime öbeğini kullanacağım diğer film ise bu sene film ekiminde izleme onurunu yaşadığım 'Youth' filmidir.
10


‹ Önceki 1 2 3 4 ... 6 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film