Giriş Kayıt
Yorumlar (11)
default avatar
(57) -
Çevirmen müthiş bir çeviri notu ile aydınlatmış izleyiciyi. Dersine iyi çalışmış, çevirip geçmemiş, tebrikler.


default avatar
(13) -
Gerçek dışı bilgilerle donatılmış, dinimize göre çoğu yalan olan bir sürü saçma sapan bilgi, Gereksiz bir yapım olmuş
1


default avatar
(25) -
history channel yapıyor ya... bence her bölümü ayrı ayrı güzeldi, herkesin izlemesi lazım
8


default avatar
(1723) -
Beğenerek izledim ,aydınlatıcı bir dizi ....
6


default avatar
(45) -
ALLAH tan İSA nın doğmadığı döneme kadar olan bölümlerinde can sıkıcı durumlarda "jesus christ" demiyolardı. gerçekten çok garip olurdu. Gülücük


avatar
(266) -
Tek tanrılı dinlere geçişi simgeleyen bazı ortadoğu mitlerini İncil' deki anlatılar üzerinden bize aktarmış History Channel.
Son zamanlarda belgesel dışı yapımlarla kendini daha fazla göstereceğinin işaretlerini veren History Channel bu yapımda da sınıfı geçmiş bence.
7


avatar
(11) -
Dizinin çekimleri ve cast ı çok iyi. Tabii ki hem dinlerin günümüz öğretileri, hem propaganda açısından hikayelerde değişiklikler olabilir ama sonuçta bir dizi. Mükemmel olmasada farklı bir bakış açısı ile izlenebilir.
7


avatar
(5) -
hz ismail yerine hz ishak ın kurban edilmesi gerçekleri ne kadar çarpıtıldığının en büyük kanıtııdır. dizinin israil güdümlü yapıldığı çok açık. o kadar açık ki hz musa sina dağına on emir için gittiğinde israillilerin put yaptıkları sahneler çekilmemiş bile. dini bile kurgulamışlar ya helal olsun insanları resmen aptal yerine koymuşlar.
1

Cevaplar (3)
avatar
(266) -
İncil' e göre İsmail yerine İshak kurban edilir. Dizinin başlangıcında, anlatılan öykülerde İncil' in esas alındığı ifade edilmiş. Dizinin ismi de malum.
7


8
| Bildir
avatar
(5) -
hangi incile göre ?
1


3
| Bildir
avatar
(266) -
Sorun bakış açısı farklılığından çıkıyor galiba. Hristiyanlıkta ' Kutsal Kitap' dendiğinde Eski Ahit' de Yeni Ahit' de bu tanımlamaya girer. Tevrat, Zebur ve İncil bir bütün olarak görülür. İslami bakış olarak, Kuran nedeni ile tek kitap ve vahiy' e dayalı bir yaklaşım söz konusudur. Bildiğiniz gibi hristiyanlar Eski Ahit ve Yeni Ahit' in sözlerini Tanrı' nın birebir kelimeleri olarak görmezler. Bazı insanlar İsa' nın Öğretisini yazmış ve bunlar da kutsal metinler olmuştur onlara göre. Bunu böyle görürler. Bunları yazarken şu doğru bu yanlış demek için yazmıyorum. Konuşurken karşıdaki ne düşünüyor bilip ona göre konuşmak gerek yoksa havada kalır söylenilenler.
7


13
| Bildir


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film