Giriş Kayıt
Yorumlar (6)
default avatar
(23) -
2 dk anlatilabilecek bi olayi bir film boyunca anlatmislar ama verdigi huzun ve aci dillere destan, burdaki yorum entellerine bakmayin, izleyin mutlaka
8


avatar
(213) -
Ne savaşlar, kıyımlar, yıkımlar var Halime!
Nasıl bir ateş var yüreğinde?
Ya bizdeki ateşe ne demeli?

Filmdeki şu diyalog beni çok etkiledi:
- Ne bulmak istediğini biliyorum.
- O zaman gitmem gerektiğini de biliyorsun.
- Sadece bir kez ölmeli!
- Bir kez de yaşamalı!


avatar
(3699) -
Gerçek hayattan alıntı yapılarak filmin çekilmiş olması beni her zaman etkilemiştir. Bu filmde de etkilenmeme sebep oldu. Eğer bu etki olmasaydı filme 4/10 dan fazla vermezdim. Nedenine gelince, dram olmasına rağmen bunu tam verememiş ve duyguların havada kalmasına sebep olmuş. Müzikler, roller ve dua adına söylenen besmele, hepsi ama hepsi yapmacıktı sanki. Keşke duygularımızı şahlandıracak etkiyi verebilseydi. Ve bu konuyla çok rahat başarıla bilinirdi. Yinede arşivlik bir film benim için. İyi seyirler.
7


default avatar
(20) -
Bosna ‘da yaşanan soykırım ile ilgili çekilebilse yüzlerce film, binlerce dram çıkar ortaya. İşte bu filmde savaş sonrası insanların iç dünyasına yöneltiyor kamerasını, savaşın ağır yükü altında geride en sevdiklerini bırakan ve bu yükle yaşamaya çalışan insanların dünyasına. Tamamen gerçek bir hikayeden hareketle oluşturulan filmde Halime’nin yolculuğuna biz de onunla beraber çıkıyoruz. Toplu mezarlardan çıkartılan kemiklerin kimlere ait olduğunu, bunları nasıl tespit ettiklerini ibretle ve gözyaşıyla izliyoruz.
2013 yılında en iyi yabancı film oskar adaylığı bulunan (bence kesinlikle almalıydı) bu trajik filmi mutlaka izlemelisiniz…
10


avatar
(1072) -
Savaşta sürprizlere yer yok! Ölenler evlatlar hep ve kaybedenler hep anneler. Dramlardan dram beğenin...
8


default avatar
(340) -
Altyazısını beklediğim filmlerden biriydi son zamanlarda seyrettiğim en iyi filmlerden biri gerçek olaylardan alınması ayrı bir zevk veriyor: Hikayesi mükemmel oyunculuk süper sinema severlerin mutlaka seyretmesi gereğine inanıyorum.Altyazı için çevirmen arkadaşıma süper çevirisi için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.
10


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film