Giriş Kayıt
Yorumlar (4)
avatar
(2674) -
1982 yılında, İsrail-Lübnan savaşı sırasında geçen filmde İsrailli savaş pilotu Yoni, düşmeye başlayan uçağından paraşütle atlar ve Beyrut´ta bir Filistin mülteci kampının ortasına düşer. Macera da bundan sonra başlar...

Heyecanlı, senaryo ve kurgu olarak başarılı; makul süresi içerisinde yaklaşık 2 saat süreyle izleyeni ekrana bağlayan bir yapım...Verdiği mesaj da gayet açık ve net; karşılıklı düşman bile olunsa; önyargılar gözardı edilerek birbirlerine şans verildiği zaman herkes dost olabilir. Senaryoda bazı mantık hataları vardı ama onlar da artık görmezden gelinmeli.
7


avatar
(401) -
Filme sinema anlamında bakarsak bence yetersiz olmuş, özellikle bombalama sahneleri çok acemice. Senaryo oldukça zayıf, oyunculuklar derseniz eh işte. Politik anlamda eleştiri yaparsak, Lübnan'ın iç dünyasını vermeye çalışmış, FKÖ gerillalarını iş bilmeyen acemiler gibi göstermiş hatta bir örgüt yok da kendi başlarına silahlanmış küçük bir grup olarak tasvir etmiş. Eleştirisi çok aslında ama İngiltere İsrail ortak yapımından ancak bu kadar olur. Seyrettiğime pişman değilim ama seyredilmese de olur.
6


default avatar
(13) -
Mükemmel film. Etrafta yorum yapan yahudi düşmanlarını ciddiye almayın, genelde objektif olmayan yorumlar yapıyorlar.
10


avatar
(55) -
Hastayım şu masum insan hikâyeleri arkasına saklanan ikiyüzlülüğe... Batının bombalarının düştüğü her yer doğudur, demişti Nihat Genç. Israil doğunun batısı. Sahtekarlar ve ikiyüzlüler panayırı. Bir de Sabra ve Şatilla katliamlarında öldürdükleri masum insanların hikayelerini anlatsınlar bize sinema diliyle. Zico (Fahed) gibi yüzlerce çocuk vardı orada. Dünya böyle bir yer işte. Bu yorumumdan dolayı beni antisemitizmle suçlayacak olanlara bir "zeka hatırlatması': yahudi karşıtlığı başka israil karşıtlığı başkadır. Filmi izleyin. Bazen bir ağaç bir ağaçtan daha başka bir şeydir. İki puanı o ağaca verdim.
2


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film