Giriş Kayıt
Yorumlar (3)
avatar
(10) -
1992 yılından beri yeni film çekmeyen ve sadece çektiği üç filmle ispanyol sinemasının efsanesi olmayı başaran Víctor Erice'nin yeni filmi. Sembolist anlatımıyla Franco döneminde çektiği iç savaşı eleştiren kült filmi El espíritu de la colmena (1973) filmini anımsattı bana. Ve her iki filmde de Ana Torrent vardı. Filmin hikayesi yıllar önce baş aktörünün esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolması sebebiyle tamamlanamamış bir filmin izlerinin sürülmesi üzerine. Gözlerini kapat ve neler olabilirdi hayal et. Filmdeki yönetmen karakteri ve filmimizin yönetmeni arasındaki paralellikler ortada. Senaryoyu kendi yazmış olması da bu filmin otobiyografik özellikler taşıdığını düşündürüyor. 30 sene sonra tekrar bir film çekerek anlatmak istediklerini dile getiriyor Erice. Eğer yaşananlar olmasaydı ve hafızamızda ve kimlimizde değişimlere sebep olan bu olay yaşanmasaydı...

Sürprizbozan: Göster


Franco darbesi ile tutuculaşan ispanyol toplumuna bir eleştiri mahiyetinde.

Başlarda fazlasıyla yavaş bir anlatımı var filmin ama bana göre sonlarda buna değiyor. Filmin içindeki hiçbir şeyin gereksiz olmadığını, her şeyin bir anlamı olduğunu, bazen çok ince, bazen de çok derin, ama bir anlamı olduğunu fark ettim sonlarda...
8


default avatar
(7) -
Şahsen nasıl bu puanı almış şaşırdım. Bazı sahnelerin filme ne kattığını (sadece süreyi uzatmak dışında) anlamış da değilim. Bence 5 civarı olması lazım.


avatar
(1031) -
Tam 2 saat 40 dakika. Neden bu süre? Neyi sığdıramadın? Zaten bir süre sonra "nasıl olduğunu" merak etmeyi bırakıyorsun, bir süre sonra da "ne olacağını" zaten yönetmen de merak etmeyi bıraktığımızı bildiği için soru işaretlerini tam anlamıyla cevaplamıyor.

Bu film uzun süresine uygun sağlam bir hikaye vaat etmiyor. Kaybolan kişiye ne olduğunun cevabı, filmi yapılacak kadar şaşırtıcı ya da etkileyici değil.

"Keşke izlemeseydim" diye bir listem olsa bunu da eklerdim.
5


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film